Modernitet innen interiørdesign har tatt mange forskjellige ansikter de siste årene. Dette begrepet er forbundet med det riktige uttrykket for ens egen individualitet og funksjonelle komfort. Det moderne anlegget står også for gjennomtenkt planlegging av uregelmessige plantegninger og maksimal utnyttelse av potensialet til små områder. Ethvert designkonsept som oppfyller disse kriteriene kan betraktes som moderne. Stilen spiller en mindre rolle. Likevel er det visse interiørdesignstiler som mer enn andre representerer et symbol på modernitet. Det handler om disse moderne designkonseptene, som samtidig viser en sømløs, noe reservert, men samtidig ekstremt eksklusiv karakter. Hvordan oppnår du denne effekten? Vi vil gjerne gi deg noen tips om hvordan du gjør dette i de neste linjene.

interiør flotte mørke farger

Få inspirasjon fra nordeuropeiske designere

Mange moderne møbleringsfirmaer som f.eks ferm LIVING,  som vi har gjenoppdaget de siste ukene, henter inspirasjon fra skandinavisk design. Det er akkurat her dette enkle luksuskonseptet ble født, og kombinerte nøytrale farger, enkle former og sofistikerte aksenter.

moderne planter for innredning

Nøytrale fargede moderne overflater i bakgrunnen

Den første hovedregelen her er bruk av moderne nøytrale farger i bakgrunnen. Svarte, hvite, grå og subtile tretoner er et absolutt must. Det er viktig at disse blir bedre brukt i scenen gjennom moderne teksturer. Svært ofte er det marmoroverflater som gir et litt grovt preg på interiøret, men som samtidig passer perfekt med den stilige veggen og gulvdesignen i industriell stil.

interiørdesign - fantastisk belysningskonsept

Matchende møbler for moderne møbler

Hvordan oppnår du enkelhet og originalitet i møbler samtidig? Kombinasjonen av forskjellige geometriske former er en veldig god måte å nå dette målet på. For å skape et harmonisk bilde i interiøret, bør du bruke kantete design med langstrakte linjer for de større møblene. Vi mener ikke bare bord, arbeidsflater og hyller. Selv med sittemøbler som puffer og små sofaer, så vel som med alle større gjenstander som for store plantekrukker, kan hjørner og kanter dominere designet. Kombinert med moderne tekstiler og farger, oppnår de en desidert samtidskarakter.

flotte tekstiler for innredning

Ovale former i et moderne interiørdesign

Den moderne innredningen, som er symbolisert av den skandinaviske stilen med sin sømløse og samtidig eksklusive karakter, bruker ovale former som aksenter. På grunn av bruk av kantete møbler og større gjenstander fremstår disse naturlig som blikkfang. Denne effekten understrekes enda mer av det smarte fargevalget. De metalliske nyanser er alltid førstevalget. Den moderne designen er sterkt påvirket av sølv og gull. Nyttige gjenstander som bestikk og servise kan også brukes som aksenter. I ovale former og strålende nyanser beriker de atmosfæren de brukes i.

interiørdesign - en vakker lampe

Alt fra ett stykke

Tross alt må moderne møbler skape et enhetlig bilde av hjemmet ditt. De forskjellige møblene og tilbehøret må stemme overens med hverandre når det gjelder form og farge. Ideelt sett bør de til og med referere til interiøret i leiligheten eller huset ditt. Du kan også bruke noen få aksenter i interiøret som tilsvarer det ytre miljøet, for eksempel hagen, bybildet eller naturlandskapet. Alt dette vil gjøre interiøret enda mer moderne.

Til slutt bestemmer du deg for et gjennomtenkt belysningskonsept som på vidunderlig vis understreker fordelene med designet ditt og sikrer deg en god livskvalitet hjemme. Også her er de ovale formene å foretrekke slik at lys fungerer som aksenter i rommet. Sørg deretter for mer varme i interiøret ved å bruke stilige tekstiler av høy kvalitet i form av tepper, tepper og pynteputer. Vi ønsker deg mange flotte øyeblikk i ditt vakkert innredede hjem!

liten krakk - moderne interiørdesign