Øvelse skaper mestere. Ikke sant! Dette gjelder selvfølgelig også sminke for Smokey Eyes. Du kan lage det dramatiske, røykfylte sminkeutseendet med litt øvelse og de riktige tipsene. Denne sminkemetoden er definitivt en av klassikerne og har vært en integrert del av moteverdenen lenge. Sminkeøyne kan knapt se så forførende og sensuelle ut. De mørkere eller skinnende øyenskyggene som smelter inn i hverandre får øynene til å se enda dypere og mer mystiske ut på samme tid.

 Påfør sminke på røykfylte øyne og skap tidløs sensualitet

sjokolade smokey øyne sminke

Smokey eyes make-up for nybegynnere

For den perfekte Smokey Eyes-sminken er god sminke og de nødvendige redskapene viktige. Du bør derfor velge dem nøye for å bli optimalt fornøyd med resultatene etterpå. Det er allerede mange passende produkter på markedet, og du blir fort bortskjemt.

Likevel bør du foretrekke sminke som gir god valuta for pengene og, hvis mulig, vegansk. For sensitive øyne er det lurt å alltid bruke sminke som er organisk eller i det minste allergivennlig. Dette gjelder selvsagt også Eyeshadow-Base, Consealer og Co.

Du trenger disse produktene:

 • en god øyenskygge
 • to / tre farge øyenskygger (spesielle Smokey Eye Sets)
 • forskjellige røykfylte øyne børster
 • en svart kayal
 • en flytende eyeliner
 • Øyenvippebørste
 • Mascara
 • falske øyevipper

Riktig rødme og leppestift er også en del av det perfekte utseendet

smokey eyes make up eyeshadow brush

Og slik går du frem:

 • Første trinn: God forberedelse er også avgjørende her. En fuktighetsgivende øyekrem, for eksempel, sikrer jevnere hudområder, som da er mye lettere å ta på. Påføring av sminke på Smokey Eyes begynner med å primere øyelokkene opp til øyenbrynene med øyeskyggen. Dette sikrer at øyenskyggen varer bedre og lengre og sørger også for en harmonisk fargegradient. Alle veldig viktige ting i denne sminken.

Takket være øyeskyggen, fjernes også ulikheter mye

bruke base smokey eyes makeup

Du kan bruke basen enten med fingeren eller med en spesiell børste

øyenskygge base smokey eyes make-up

 • 2. trinn: Etter øyeskyggen er det øyeskyggen som er på tur. Påfør først den veldig lyse skyggen som en base fra den øvre vippekanten til øyenbrynet med en børste. Dette hjelper de mørkere tonene til å komme til sin rett enda bedre.

Du kan bruke den til å jobbe litt mer omfattende

øyenskygge base smokey eyes make-up

 • 3. trinn: Ta deretter den mørkeste øyenskyggen og påfør den med penselen først på det øvre bevegelige øyelokket, fra vippekanten til brettet. Det er best å først sette øyenskyggen i midten og forsiktig visne den ut til sidene med penselen. Gjenta til du oppnår ønsket fargeintensitet.

Avhengig av øyets form kan du konsentrere deg mer om ytre side av øyelokket

smokey eyes make up eyeshadow blending with a brush

 • Fjerde trinn: Påfør nå den lysere nyansen på øyelokkets brett og gjem den mot øyevippene. Bland deretter begge øyenskygge toner med en større skyggebørste. Så det hele ser mye mer harmonisk ut senere.

Pent fargede øyenbryn er definitivt en del av det røykfylte øyet

grårosa, røykfylt øyesminke

 • 5. trinn: Ta den veldig lyse nyansen du brukte som en base, og påfør den deretter like under øyenbrynet. Bland igjen med den større penselen, slik at ingen kantlinjer kan sees mellom de forskjellige fargene.

Et perfekt spill av lys og skygge

highlighter smokey eyes make-up

 • Sjette trinn: Med den svarte eller mørkebrune Kayal kan du nå ta vare på øyets vakre kontur, som vil gi sminken enda mer dybde. Påfør dette på den øvre og nedre vippekanten, så vel som på øyetrinnet.

Slik får du perfekt øyesminke i et røkt utseende

perfekt smokey eyes make-up

Ekstra tips 1: Hvis du vil bruke glimmer på øyenskyggen, må du bruke den på midten av det bevegelige øyelokket. Slik ser Smokey Eyes mye mer dramatisk ut.

 • 7. trinn: For å få dine perfekte røykfylte øyne til å se prikken over i -en, trekk en presis, tynn linje med den flytende eyeliner rett over den øvre vippekanten og skjerp den litt mer i ytterkanten, om ønskelig. Denne linjen er den eneste som ikke er skjult.

Ekstra tips 2: Slik at sminken din passer perfekt og uskarphet forhindres, må du alltid la den flytende eyeliner tørke en stund med lukkede øyne.

Enda mer eleganse og raffinement med eyeliner

smokey eyes make-up eyeliner

For å gi øynene enda mer utstråling trenger du selvfølgelig også riktig maskara. Du bør ikke bare bruke dette på toppen, men også på bunnen av begge vippelinjene. For den øvre vippekanten kan du bruke sikksakk -teknikken og på denne måten påføre mascaraen fra vippekanten til utsiden. Legg litt mer på ytre og indre vinkler slik at øyet forstørres visuelt.

Ekstra tips: Hvis øyevipperhårene henger sammen, kan du trekke dem fra hverandre ved hjelp av øyevippebørsten.

Smokey eyes make-up og falske øyenvipper er selvfølgelig en uslåelig duo som sikrer et enda mer glamorøst utseende. Så, hvis du vil, kan du legge til et par falske øyenvipper, samt matchende leppestift og rødme. Nakenfarger samt skyggepulver anbefales på det sterkeste her i de fleste tilfeller.

Du kan markere det indre øyeområdet med highlighteren hvis du ønsker det

sminke på glødende røykfylte øyne

Så ingenting står i veien for ditt perfekte røykfylte øye. Prøv det hele med forskjellige farger og glitrende toner, og kom alltid frem i en ny, sensuell glans!

Å sminke Smokey Eyes er allsidig og mye moro

blågrønn røykfylt øyesminke

En enda mer detaljert profesjonell guide:  

Og enda flere ideer og varianter av Smokey Eyes

sensuell smokey eyes sminke rød leppestift

smokey eyes make-up lyseblå

tidløs røykfylt øyesminke

tips for sminke av øyne

Selena Gomez liker det røykfylte utseendet i rosa

selena gomez rosa smokey eyes

Og Gigi Hadid foretrekker glansen

gigi hadid burgunder røykfylte øyne

Gull ser like utrolig stilig ut med dette utseendet

gull glitter smokey eyes make-up

smokey eyes utgjør gull øyenskygge

gull glitrer smokey eyes make-up

Oppdag nyanser som passer deg best!

sensuell rosa svart smokey øyne sminke

svart skinnende smokey eyes make-up

skinnende smokey eyes make-up

skinnende røykfylte øyne utgjør naken leppestift

lilla blå røykfylte øyne sminker

grønn skinnende smokey eyes make-up

karneval smokey eyes make-up

klassisk smokey eyes make-up

Påfør øyenskygge med røykfylt øyesminke

duo øyenskygge farger smokey eyes make-up

mørke røykfylte øyne sminke med glans

instruksjoner for smokey eyes make-up for karneval