Et bytte av bolig er nesten alltid forbundet med mye forventning, så vel som mye stress og tid. Spesielt hvis det nye bostedet er langt unna, hvis det er en 3-4-roms leilighet eller til og med et helt hus. Du trenger definitivt en gjennomtenkt plan som inneholder alle viktige trinn og deres eksakte rekkefølge. Slik lykkes du flytting optimalt og så smidig som mulig. I linjene nedenfor finner du noen av de beste bevegelige tipsene og triksene som vil hjelpe deg med å ta hele prosessen mer avslappet.

planlegger et flyttetips

Mucking ut og kaste

Begynn å planlegge og forberede flyttingen så tidlig som mulig. Du kan begynne å sortere eiendelene dine to til tre måneder i forveien. Gå gjennom alle rommene og tenk nøye over hvilke gjenstander som fortsatt vil finne sin plass i det nye hjemmet, og hvilke du vil dele med. Dette gir deg nok tid til å tjene penger, donere eller gi bort mange av dem på forskjellige salgsplattformer. Klær, bøker, leker, små møbler og dekorativt tilbehør bør gå gjennom hendene stykke for stykke og sorteres. Jo mer unødvendige ting du blir kvitt før du faktisk beveger deg, desto mindre trenger du å bære rundt etterpå. Dette sparer deg ikke bare tid og energi, men også plass i transportøren.

Pakk inn skikkelig og smart

Pakker etter viktighet. Dette er et av de viktigste prinsippene i ethvert trekk. Så du kan begynne å pakke varene dine på forhånd. En uke før flyttedagen kan være tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Start med de tingene du snart ikke trenger – bøker, dekorasjoner, klær og sko fra forrige sesong, oppvask og husholdningsapparater som du sjelden bruker.

Organiser flyttingen din ordentlig

Du vil definitivt trenge de riktige beholderne for alle disse eiendelene. Såkalte flyttekasser passer best. Så det er tilrådelig å ikke bruke konvensjonelle pappkasser og emballasje, da disse ikke har et sikkert grep og mest sannsynlig bare vil føre til problemer når du flytter. Flyttebokser er dobbeltveggede og tåler en vekt på opptil 40 kg uten problemer. Du kan enten kjøpe dem nye eller låne dem. Det er til og med noen laget spesielt for bøker eller retter.

I prinsippet gjelder følgende ved pakking:

  • Tunge gjenstander går først i boksene, lette gjenstander følger.
  • Stabel bøker rygg mot rygg til halvveis i esken.
  • Ikke legg mer enn 20 kg i vekt per flytteboks.
  • Pakk skjøre gjenstander med silkepapir, håndklær eller bobleplast og bruk den til å putte ut hulrom i flyttekassen.
  • Bruk spesielle kleskasser for delikate klesplagg.
  • Merk hver flytteboks med plass og innhold, både på lokket og på siden.
  • Ha nok pakkebånd og en tapevals tilgjengelig.

sjekkliste som beveger seg

Ekstra tips: Ikke bare transporter kofferten tom, fyll den med tunge gjenstander. Så du kan trekke dem komfortabelt på glatte gulv og slippe å løfte dem.

Bare en profesjonell pakkingstjeneste kan gjøre det bedre og mer profesjonelt. Eller du ansetter vanligvis en profesjonell Flyttebyrå med den komplette organisasjonen av trekket ditt for å spare enda mer tid og nerver. Sørg for å få et detaljert pristilbud på forhånd. En gratis hjemmetur tilbys ofte også av gode flyttefirmaer.

Planlegg flyttingen profesjonelt med et flyttefirma

Men hvis du vil flytte på egen hånd, bør du definitivt ta hensyn til følgende aspekter.

Mål riktig

For å sikre at alle møblene du vil ha med deg inn i det nye hjemmet ditt faktisk passer inn, bør du måle det nøye. Spesielt trapperommet, dør- og vinduskarmer og eventuelt heisen. Ellers risikerer du at alt går i stå på flyttedagen, og at mange av favorittartiklene dine rett og slett ikke kan flytte inn i huset. Det er like viktig å tegne plantegningen for den nye leiligheten for deg selv eller å bruke en ferdig skisse og tenke nøye gjennom hvor og hvordan de gamle og nye møblene kan plasseres. Dette gjør planleggingen av flyttingen mye enklere og gir deg nok tid til å tenke på å lagre noen møbler som ganske enkelt ikke kan passe inn i de nye fire veggene..

Lovlig avfallshåndtering

Til tross for lagring, omfangsrik avfallsplan, salg og gi bort, er det fortsatt ting ved flytting som ikke passer inn i søppeldunken. Imidlertid bør du aldri bare la dem ligge. I dette tilfellet er det en såkalt ulovlig avfallshåndtering. I stedet bør du kjøpe spesielle ekstra søppelsekker fra din lokale myndighet eller avfallshåndteringskontoret. En slik sekk koster rundt 7 euro og inneholder rundt 70 liter. På denne måten handler du lovlig, og du kan være trygg på at du ikke trenger å betale ekstra gebyrer.

Organiser transport

Det er også et par ting å tenke på når det gjelder flytting av hus. Fremfor alt trenger du det riktige transportkjøretøyet, for med en liten bil eller til og med en varebil ville det være for tungvint og arbeidskrevende å transportere alt til ditt nye hjem. På denne måten må du gjøre flere turer, noe som unødvendig koster mer tid og penger. Et passende kjøretøy i bevegelse kan også leies relativt billig online. Det er viktig at du kan kjøre et kjøretøy på opptil 3,5 tonn med din nye EU -billett. Dessuten tør ikke alle gjøre det. Sørg derfor for at alt er riktig for deg på forhånd.

organisere transportplan

Ingen parkering er også et viktig punkt, spesielt i byer, hvor det uansett er stor etterspørsel etter parkeringsplasser. Når du laster og losser transportøren, trenger du derfor absolutt et stopp-skilt som du kan sette opp på ønsket sted. Du bør få tillatelse fra byadministrasjonen i god tid til dette. Dette tar omtrent ti dager, og selve skiltet settes vanligvis opp tre dager i forveien.

Finn bevegelige hjelpere

Sist, men ikke minst, bør du også sørge for at det er nok flyttehjelpere. Hvis husstanden din er ganske liten, kan du kanskje gjøre alt selv med bare partneren din og to eller tre venner eller slektninger. Ved mer komplekse trekk er det alltid verdt å finne profesjonell hjelp, for eksempel et flyttefirma eller å lete etter billige flyttehjelpere på timebasis. Studenter er også et godt alternativ hvis du har et mindre flyttebudsjett.

Så når du flytter, tenk på alt på forhånd og planlegg smart og i god tid. Dette er den eneste måten å spare tid, energi og fremfor alt nerver.

Ha det gøy å flytte og lykke til med innflyttingen!

planlegge og organisere flyttetips