Fjernstyrte eller også kalt RC-biler gjør definitivt sitt comeback for øyeblikket og nyter igjen stor popularitet blant bilfans, racingfanatikere og amatører. Det arrangeres mange RC -racerløp og klubbmesterskap holdes på glatte baner eller vanskelig terreng. Det kalles fortsatt – RC -modellbygging og racing. Det er en spennende hobby som får menns hjerter til å slå raskere, fordi ekte gutter noen ganger bare liker å la det rive. Modellbilene er tekniske mesterverk i miniatyr og gir enhver lidenskapelig modellprodusent eller bilelsker samtidig kjøreglede, action og ren adrenalin. Her er all lidenskapen og perfeksjonen til byggherren i en modell som, avhengig av design og skala, kommer veldig nær det originale kjøretøyet. Det er en motorsportopplevelse i liten skala som føles helt autentisk.

Kanskje du selv er smittet av denne andrenalinrike lidenskapen, eller at din partner eller gode venn lenge har vært en stor fan av RC -byggesport? Da er dette definitivt et veldig hett tema for samtaler og overraskelser som du og den andre personen definitivt kan glede seg over. Spesielt når det kommer til gaveideer for racerfans og speedelskere, er RC -biler og passende tilbehør ganske enkelt ideelle.

racerbil onroad rc biler glatt spor

RC Cars: Dette gjør kjøpsbeslutningen enklere for deg

Før du kjøper en RC -bil eller passende tilbehør til den, bør du stille deg noen viktige spørsmål. Nemlig: hvilken type bil vil du ha eller gi bort? Henholdsvis: Hvilken fjernstyrt bil har mottakeren allerede? Er han en nybegynner eller har han allerede fått erfaring med det. Har han en svakhet for håndverk og håndverk eller er han den utålmodige typen som bare vil kjøre av med en gang og ikke har noe å gjøre med bildelene selv?

Dette er alle veldig viktige tips, for radiostyrte RC-modellbiler er tilgjengelige i alle varianter og skalaer. Så du blir raskt bortskjemt for valg. Derfor vil vi tilby deg en liten guide til RC -biler i de neste linjene for å hjelpe deg med å ta en kjøpsbeslutning. Lekmennene blant dere vil spesielt sette pris på dette. Så la oss starte!

rc biler racing konkurranse modell byggesport

ONROAD ELLER OFFROAD?

Det er et grunnleggende spørsmål, hvis svar er avgjørende når du skal velge biltype. I likhet med å kjøpe en original bil, bør du allerede vite hvor RC -bilen i utgangspunktet er kjørt. På eller utenfor glattbanen? Det avhenger av om du velger en fancy racerbil eller en RC buggy eller truggy, for eksempel. I motsetning til en racerbil er disse to mer robuste og har en mye høyere bakkeklaring enn de kule speedsterne, som derimot når en optimal hastighet på asfalten.

RC monsterbiler er også ganske populære og fungerer like godt som både terrengløpere og terrengkjørere. Imponerende og stabile, disse bemerkelsesverdige RC -bilene overvinner ujevnt terreng og sørger også for høy hastighet i bakken. Crowlers er en annen spektakulær variant av fjernstyrte biler. Disse klatrerne elsker utfordringer og krevende ruter. Kortbanebiler, rockere og andre RC -biler er selvfølgelig også tilgjengelig.

Deretter bør du bestemme riktig skala for RC -bilen. Dette kan være 1:36, 1:28, 1: 18/16, 1:12, 1:10, 1: 8 eller 1: 5 – avhengig av tidligere kunnskap, budsjett og tilgjengelig lagringsplass.

offroad truggy buggy rc biler racing

Hvilken motor og hvilken type drivstoff?

Når det gjelder motorer, har du i utgangspunktet to alternativer – en forbrenningsmotor eller en elektrisk motor. Den første kjører på modellbrensel, også kjent som nitro, og den andre trenger kraftige drivbatterier-enten nikkel-metallhybridceller, moderne litiumionbatterier eller litiumpolymerbatterier. Som vanlige biler tilbys RC-biler med enten tohjuls- eller firehjulsdrift.

Vel, hva er bedre? Nitro eller elektrisk?

Begge har klart sine fordeler og ulemper, og svaret på dette spørsmålet avhenger hovedsakelig av din egen smak, forkunnskaper og erfaring. For eksempel er nitroer mye mer realistiske når de kjører, men på den annen side er de ganske vanskelige å stuve. Du må regne med høyere driftskostnader, fordi lystgass er relativt dyrt og blir også brukt opp relativt raskt. Tingene er også svært giftige, og du bør alltid være forsiktig med det. I tillegg bør man også observere tillatte tider og kjørestillinger for nitro RC -biler, mens en RC -bil med en elektrisk motor kan kjøres nesten alltid og overalt.

rc biler konkurranse racing biler lastebiler lastebiler

Som RTR eller kit?

Sist, men ikke minst, bør du være tydelig på om personen som mottar gaven ønsker å ha en RTR -bil (klar til å kjøre) eller foretrekker et sett. Hvis du er nybegynner med ingen eller svært liten erfaring, anbefales den første varianten, for her trenger du nesten ikke gjøre noe på bilen – bare lad den og kjør av. Med et sett bør du allerede ha god teknisk forståelse og tilstrekkelig manuell fingerferdighet.

rc bil fjernkontroll buggy kit

Selvfølgelig er det også lurt å alltid velge produsenter og merker av høy kvalitet når du kjøper, som f.eks B. selskapet Tamiya, som er en av de beste i Europa, samt LRP, Losi, Vaterra eller den veletablerte tyske produsenten Jamara. For eksempel finner du førsteklasses RC-biler og tilbehør til dem, som også fungerer som gode gaveideer her.

Fordyp deg i den fabelaktige, spennende verden av RC -biler, og la deg inspirere og smitte av denne adrenalinfeberen! Ha det gøy og … la oss gå til løpet!

  rc biler offroad racing racing buggies monster truck