Matlaging er enda morsommere når kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr er rene og fungerer som de skal. Kokeplater, ovner og gryter har en klar prioritet. Hvis du ofte lurer på hvorfor keramisk koketopp ikke alltid ser skinnende og velholdt ut eller har riper, så er dette innlegget akkurat det rette for deg. For i dag avslører vi de viktigste tipsene og hjemmemedisinene som vil være til stor hjelp hvis du vil rengjøre keramisk koketopp av høy kvalitet.

En nyskapende keramisk koketopp hører definitivt hjemme i moderne kjøkkenutstyr

rengjøring av de keramiske koketoppene for hjemmemedisiner

Hvorfor er en keramisk koketopp så spesiell?

CERAN® er faktisk et merkenavn på det tyske selskapet Schott som har eksistert siden 1973. I prinsippet er det en glatt, høy kvalitet koketopp laget av glasskeramikk. Dette ser mye mer moderne og elegant ut enn vanlige kokeplater i støpejern, og er også mye lettere å ta vare på og rengjøre.

Den porefrie overflaten på den keramiske koketoppen er også veldig varmefølsom og derfor ekstremt energieffektiv. Ønsket steketemperatur nås på sekunder og sendes videre til grytene. Med et enkelt fingertrykk blir kokeplatene slått på og av og også satt til riktig temperatur. Ceran -kokeplater eller keramiske kokeplater fungerer både i elektrisk og induksjonsmodus og har en innovativ design som fordeler moderne kjøkken.

Regelmessig rengjøring og vedlikehold vil holde koketoppen i topp stand

tips og hjemmemedisiner for rengjøring av keramisk koketopp

Gjør og ikke rengjør og vedlikeholder keramisk koketopp

Det er faktisk mange feil ting du kan gjøre med keramisk koketopp uten å vite det.

Men først vil vi henlede oppmerksomheten på dosene:

  • Rengjør alltid den keramiske koketoppen umiddelbart etter matlaging eller steking – dette betyr at det dannes mye mindre påføring og den keramiske overflaten kan oppnå optimal ytelse.
  • Før tilberedning eller steking, legg bunnene til grytene og pannene på keramisk koketopp i ren stand.
  • Skrap forsiktig av kraftig tilsmussing eller til og med påføring av innbrente gjenstander med en spesiell keramisk koketoppskrape. Soak dem lett med vann på forhånd.

Unngå enkle glassskrapere, da de kan etterlate stygge riper

rengjøring av keramisk koketopp spesiell keramisk koketoppskrape

Og disse er de viktigste tingene:

  • Vaskemiddel og skuremelk har ingen plass på den keramiske koketoppen. I de fleste tilfeller angriper disse rengjøringsmidlene den sensitive overflaten på koketoppen og bidrar til rask slitasje.
  • Når du lager mat, bør du ikke skyve grytene eller pannene frem og tilbake, ellers blir det ofte stygge metallstriper på kokeplatene. Disse oppstår når legeringene av aluminium eller kobber slites av mange av kjøkkenutstyrene.
  • ALDRI rengjør og vedlikehold den keramiske koketoppen og spesielt platetoppen når den fortsatt er varm! Det er akutt fare for brannskader. I tillegg utsettes rengjøringsmidlene og redskapene for ekstrem varme og kan brenne eller smelte og skade den verdifulle overflaten irreversibelt.

5 hjemmemedisiner for rengjøring av keramisk koketopp

Selv om en keramisk koketopp av høy kvalitet rengjøres optimalt med spesialproduserte rengjøringsmidler, er det noen få alternativer. Følgende hjemmemedisiner er kjemikaliefrie og miljøvennlige alternativer for å holde koketoppen i god stand og effektivt bli kvitt ubehagelig skitt og forurensninger.

Før kjemikalieklubben kan du også gi miljøvennlige hjemmemedisiner en sjanse

rengjør husholdningsmidler i keramisk koketopp

# 1 natron

Det er helt klart en av de mest populære og mye brukte hjemmemedisinene som finnes. Dette er fordi den har en pH-nøytral effekt og er i stand til å fjerne lettere smuss og til og med kalkavleiringer på platetoppen. Bare bland en halv pakke med en spiseskje vann og fordel pastaen på de skitne områdene. La virke i omtrent en time, tørk av med en myk, fuktig klut og tørk deretter. En fin bivirkning: dette gir keramisk koketopp en fin speilfinish. Brus er enda mer effektivt og sterkere. Men foretrekker kortere eksponeringstid.

Ett middel i mange tilfeller

Bakepulverrengjøring husholdningsmidler for keramisk koketopp

# 2 sitronsaft

Dette hjemmemedisinen er også kjent og ganske populær for sine kalk- og fettfjerende egenskaper. Du kan enten påføre presset sitronsaft på de flekkete områdene med en klut eller svamp eller, enda bedre, gni den på med en kuttet sitronhalvdel. Du bør deretter la den stå på i noen minutter og deretter tørke den av med en fuktig klut. Kalkflekker fjernes også.

Steking av kjøtt etterlater ofte fettete spruter på koketoppen

ren keramisk koketopp bruseddik

# 3 glassrenser

Hvis du ikke har en sitron for hånden, vil et mildt glassrenser være løsningen. Spesielt når det gjelder fett og kalk, er glassrensere uunnværlige. I motsetning til skuremelk og vaskemiddel, har disse vanligvis en nøytral pH -verdi og er derfor ideelt egnet for keramiske kokeplater.

# 4 tannkrem

Dette hjemmemedisinen anbefales for mer detaljert rengjøring og polering av platetoppen. Påfør bare litt tannkrem med et mykt husholdningshåndkle, gni lett inn og tørk av igjen. Unngå absolutt tannkrem med granulat / mikroplast i. Dette vil forårsake mulige riper på overflaten og er uansett skadelig for miljøet.

Tannkrem er generelt godt egnet for polering av keramisk koketopp

Rengjør keramisk koketopp med tannkrem

# 5 vaselin

Det siste hjemmemedisinet på listen vår er ofte anbefalt av noen på internett, men bør likevel brukes med forsiktighet. Konvensjonell vaselin er et godt polermiddel for glatte overflater og kan brukes sparsomt. I mange tilfeller kan det dempe og til og med forhindre sprekker og også danne en beskyttende film. Imidlertid inneholder vaselin ofte tilsetningsstoffer som aggressivt kan angripe keramisk koketopp og forårsake mer skade enn godt.

I slike tilfeller er det bedre å stole på velprøvde, spesialproduserte keramiske kokeplater

husholdningsmidler for rengjøring av keramiske kokeplater

Behandle kjøkkenet ditt og spesielt arbeids- og matlagingsflatene med respekt og ta godt vare på dem. Bruk hjemmemedisinene og tipsene ovenfor nøye og nøye hvis du vil rengjøre keramisk koketopp. Det er bedre å rengjøre mer regelmessig og fremfor alt i god tid etter matlaging eller steking og nyte et pent kjøkkenmiljø der folk liker å lage mat og dvele.

God mat har helt spesifikke krav

rengjør den keramiske koketoppen mens du lager den

Brent melk er ofte en av de mest ubehagelige årsakene til forurensning

rengjøring og vedlikehold av keramisk koketopp

rengjøring av den keramiske koketoppen på toppen

Vær forsiktig når du rengjør for å unngå riper 

Rengjør keramisk koketopp uten å skrape

      Tørk av den med en myk klut

Rengjør keramisk koketopp rett og galt

Keramiske kokeplater er en flott innovasjon som alle bare kan ha nytte av

Rengjør den keramiske koketoppen ordentlig

kjøkken tips rengjøring av keramisk koketopp

tips om rengjøring av keramisk koketopp

rengjør en myk keramisk koketopp

rengjøring av tips og triks for keramisk koketopp