Som regel er sofaen ofte midtpunktet i stuemøblene. Derfor er det veldig merkbart – både i positiv og negativ forstand. Hvis dette møbelet er skittent, kan du se det med en gang. Dette ødelegger stemningen i stua. Du kan enkelt rengjøre en sofa uten profesjonell hjelp. Det er ikke så komplisert i det hele tatt hvis du kjenner de riktige tipsene og verktøyene. Spesielt hvis sofaen ikke er for stor eller hvis møblene bare er støvete, anbefaler vi at du tar ting i egne hender.

Rengjøring av sofaen er enklere enn forventet

Mørkeblå sofa rengjøring ideerDe forskjellige sofatypene

Sofaen kan trekkes i forskjellige materialer. Det er detaljer i rensingen av disse. De må observeres slik at kvaliteten på overflaten til slutt ikke blir skadet. I vår artikkel vil vi dekke de vanligste sofatypene med disse tipsene.

Forhåpentligvis vil dette gi deg svaret på spørsmålet om hvordan du rengjør din egen sofa!

Bruk en myk fille eller myk klut

Bruk en klut til å rengjøre sofaen

Rengjør skinnsofaen

Vi har dedikert noen artikler på nettstedet vårt til temaet “skinnsofaer”. Vi vil påpeke dette for deg nedenfor! Skinnsofaen er i utgangspunktet en modig, men samtidig risikabel beslutning for interiøret. Det kan edle designet ditt eller gjøre det helt finurlig. De følgende tipsene gir deg tips om hvordan du kan velge den ideelle skinnsofaen i stua og integrere den perfekt. Igjen, denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du effektivt rengjør en skinnsofa trinn for trinn. Hvis noe går galt med dette, kan du fortsatt redde dagen! Du kan farge skinnsofaen slik. Hvordan dette gjøres er beskrevet i den følgende teksten!

Noen vaskemiddelprodusenter tilbyr spesielle børster som denne

Bruk rengjøringsprodukter for å rengjøre sofaen

Rengjøring av sofaen – metode med ostemasse

Denne metoden er egnet for nesten alle typer sofaer bortsett fra de som er laget av mikrofiber eller skinn.

For denne rengjøringen trenger du:

 • Curd såpe,
 • Lunkent destillert vann,
 • Egnet kar for å blande disse,
 • En svamp med en myk klut i siden / mikrofiber.

Først og fremst bør du løse opp ostemassen i en passende beholder i lunkent vann. Det er best å bruke en myk svamp for å fordele denne blandingen på sofaens trekk. Noen liker også å bruke mikrofiberduker. I dette tilfellet bør du legge så lite trykk som mulig for å unngå å skrape overflaten.

Støvsugeren hjelper i mange tilfeller, men den må være ren selv

Rydding - rengjøring av sofaen

Forsiktig: Ikke få kluten eller svampen for våt! Fordi det også er flekker fra vannet!

Mikrofiberkluter og for mye trykk er med finere tekstiler spesielt risikabelt. Påfør blandingen, men ikke over hele sofaområdet. Det er bedre å dele møbelet inn i forskjellige områder. Rengjør dem en etter en. Gå utenfra og inn. Den midterste delen av de respektive områdene skal bare dempes på slutten. Etter at du har påført skumblandingen over alt, går du over det igjen med destillert vann. Til slutt må du la sofaens trekk tørke godt.

Suede kan også rengjøres ved hjelp av denne metoden.

Du kan rengjøre praktisk talt alle typer sofaer

Gjør stoffet rent. Rengjør sofaen

Fjerne flekker fra sofaen – natron!

Følgende tips er egnet for alle typer sofaer, inkludert de med mikrofiberpolstring. De brukes best før metoden som nettopp er beskrevet. Dette kan brukes til å fjerne gjenstridige flekker!

For denne metoden trenger du:

 • Omtrent 200 gram natron,
 • 100 milliliter destillert eller mineralvann,
 • I en beholder for å blande,
 • Svamp for påføring.

Ved å blande natron med vann vil det bli laget en slags rengjøringspasta. Dette bør påføres jevnt på flekkene. Pass på at du bruker den myke siden av svampen. Blandingen skal stå å virke i noen minutter til noen timer. Det avhenger av hvor vedvarende flekkene faktisk er. Disse blir dermed fjernet fra stoffet. Etter noen timer vil pastaen være tørr og den kan enkelt fjernes med en støvsuger.

Suede sofa er lett å rengjøre 

Sofa rene skinn sofa ideer

Rengjøring av mikrofiber sofa

Hvis du vil rengjøre en mikrofiber sofa, vil følgende linjer være svært nyttig for deg! Alt fungerer relativt enkelt her. Tross alt er fordelene med mikrofiber at flekker ikke fester seg veldig tett. Du kan rydde dem opp ved å bruke metoden som nettopp er beskrevet. Du bør imidlertid gjøre rengjøringen og forfriskningen av hele området som følger.

Hvis det er veldig skittent på sofaene, bør du vurdere profesjonell rengjøring

Rengjør sofaen for å samle støv

Hva du trenger, slik at du kan rengjøre en sofa i mikrofiber:

 • Varmt destillert vann,
 • Noen dråper vaskemiddel / sjampo,
 • Vindusrensemidler,
 • svamp,
 • Myk fille.

Det første du bør gjøre er å spraye sofaen med vindusrens. Med den myke siden av svampen må du fordele destillert vann, der det er en skvett vaskemiddel eller sjampo, over hele overflaten. Det er best å gjøre dette ett område om gangen, som med den første metoden beskrevet. Du bør deretter tørke og tørke hele sofaen med den myke kluten.

Tips: Også her er det viktig å bruke væsken sparsomt!

Hvis du tar vare på sofaen regelmessig, trenger du ikke rengjøre den veldig ofte!

Rengjør sofaen, rengjør med svampen

Generelle husholdningstips for rengjøring av sofaen

Rengjøring av svært skitne møbler er vanskeligere enn å rengjøre dem når de fortsatt er i god stand. Det er bedre å ta noen minutter for å fjerne flekkene umiddelbart eller kort tid etter at de vises. Det er best å fjerne alle putene før rengjøring. Du må støve dette akkurat som sofaen.

Hvert stoff er forskjellig!

Hvert stoff er forskjellig, og det er alltid en risiko for at selv den mest skånsomme rengjøringen får stoffet til å falme eller misfarges. Uansett hvilken rengjøringsmetode du velger, bør du prøve den på baksiden eller på et skjult sted først. Hvis det ikke er noen endring i strukturen eller fargen på møbeltrekk, kan du fortsette å bruke det.

Natron hjelper til med å fjerne flekker lett

Rengjøring av sofaen Rengjøring med sofaen

Overflate og dyp rengjøring

Metodene i denne artikkelen er beregnet på overflaten. Det finnes andre tilnærminger for dyprensing. Med disse må du bruke en sprayflaske med desinfeksjonsmiddel som graver dypt ned i møbelstrukturen og oppdaterer den. Dyp rengjøring bør alltid foregå før rengjøring av overflaten. Tross alt, når det gjelder dyre designermøbler og delikate tekstiler, bør du foretrekke profesjonell rengjøring, som også garanterer at kvaliteten beholdes.

Den rene sofaen er veldig viktig for helhetsinntrykket i stua

Flott skinn sofa ren sofa