Serviset vårt blir mer og mer mangfoldig og mangesidig fra år til år. Som annet hjemmetilbehør, møbler og tekstiler, tilsvarer det den nåværende tidsånden og har for lengst sluttet å bare brukes til servering. Moderne tallerkener, boller, krus, glass og kopper imponerer med sine livlige farger, elegante design og mye individualitet. Etiketter som Villeroy & Boch, HKliving, ASA, Rosenthal, Pip Studio eller Blond Amsterdam forfører oss igjen og igjen med nyere kreasjoner og setter tonen på kjøkken og på bord. I dag presenterer vi deg de siste serviseutviklingene 2020/21. Disse vil tjene som inspirasjon når du skal friske opp kjøkkenet og spisestuen med stil.

servise trender 2021 håndlaget utseende

Retardasjon og naturlighet

Selvfølgelig går servise trender hånd i hånd med de siste livstrendene. Derfor kan du se frodige grønne, botaniske og fargerike blomstermotiver her oftere og oftere. Disse visuelt introduserer et stykke natur inn i huset og sikrer intuitivt mer ro samt glede av liv. Monstera, palmeblader, gress eller eksotiske blomster, valget er stort. For den nødvendige dosen av naturlighet, er servise sett eller individuelle stykker laget i nøytrale, dempede farger. Jordtoner som terrakotta, brunt og sand spesielt, men også beroligende blågrønne farger er for tiden veldig populære og sikrer en mild visuell harmoni.

servise trender 2021 jungelmotiver

Eleganse i et håndlaget utseende

I tillegg til det tidløse "hvitt gull", porselen, keramikk og fajanse er for tiden ganske populært for moderne servise. Disse materialene er ikke bare holdbare og enkle å ta vare på, men også mye mer robuste. De tillater designere og håndverkere en rekke tolkninger. Dette skaper sanne kunstverk i det populære håndlagde utseendet, som har en bevisst asymmetri og sprekker "ufullkommen" Utstråle perfeksjon. Det er ikke uvanlig at det legges til en patina, noe som skaper en ekstra brukt look -effekt. De siste servisekolleksjonene fra produsenter av høy kvalitet viser også at håndverk definitivt er i trend akkurat nå. Heldigvis kan du til og med beundre og bestille disse på nettet, for eksempel fra det velkjente varehuset de Bijenkorf.

servise trender 2021 patina brukt look krus

Minimalistisk design og geometriske mønstre

Vi har også gode nyheter for elskere av skandinaviske og minimalistiske stiler. Grafiske og geometriske mønstre er fortsatt veldig trendy. Ikke bare ser de perfekte ut i svart og hvitt eller mørkeblått, de ser også bra ut på bordet i lysere, varme farger som oransje eller lavarød. Med en monokrom duk i en aksentfarge eller i kombinasjon med lyst tre, løsnes de strenge mønstrene dyktig og ser mye mer lekne ut.

geometriske mønstre servise trender

Mørke kjøkken, mørke retter

Mørke kjøkkenfronter, benkeplater og vegger i svart eller antrasitt har vært en klar kjøkkentrend en stund. Det samme gjelder nå våre retter. Flere og flere designere og produsenter tør tilby hele sett i mørke toner eller til og med bare i svart. Tallerkener, kopper og co. Se fascinerende ut ikke bare fra porselen, men også fra keramikk og stein. Skiferbrettene, der de fleste rettene ser enda mer attraktive ut, er fortsatt veldig populære.

servise trender 2021

Gull er tidløst!

Matt, skinnende eller visuelt utdatert, gull er rett og slett alltid oppdatert. Foreløpig er hovedsakelig Kopp- og krushåndtak samt tallerken- og skålfelger i gull spesielt trendy. Dette gir lette retter i krem, hvit, rosa og mange pastellfarger en festlig, strålende sjarm. Mørke stykker av porselen ser mye mer elegante ut, og de av keramikk ser enda mer effektive ut. Serveringsfat med en asymmetrisk form i gull minner om små soler og gir noe bestemt på bordet.

elegante servise trender 2021

Alt avhenger av blandingen

En av våre favoritter blant de siste servise -trendene er helt klart hip -blandingen & Kamp. Som et resultat kan du gjerne kombinere forskjellige farger og former på tallerkener, kopper og boller. Disse kan også komme fra forskjellige stiler. Rustikt servise møter raskt monokrome stykker eller de som er dekorert med skandinaviske mønstre. Alt er et spørsmål om din egen smak, og du kan gi spisebordet eller salongbordet den karakteren du ønsker. Likevel er det tilrådelig å ikke bruke mer enn tre stiler, ellers kan det hele plutselig se ganske kitschete ut.

Servise trender eller ikke, men tommelfingerregelen gjelder også her: Uansett hva du liker er lov! Dine preferanser og behov bør komme først når du velger, fordi hjemmet er der du skal føle deg mest komfortabel.

servise trender bland og match