Vinteren er foran oss – den kalde tiden med snø og is, når vi foretrekker å gjemme oss i våre fire vegger. Koselige kvelder under det kosete teppet med en varmende te er rett og slett en del av den kontemplative førjulstiden. Men slik at timene hjemme virkelig kan være kontemplative noen tiltak blir gjort før vinteren begynner.

Vi viser deg hvordan du kan forhindre mulige problemer på grunn av kulde, is og snø, slik at du også virkelig kan nyte hjemmet ditt når det er under frysepunktet.

snøfrost hjemmeforsikring husholdningstips

Grundig forberedelse er viktig

Før vinteren treffer deg og frost og kulde dominerer hverdagen vår, bør du gjøre det Utsett huset ditt for en liten vinterkontroll. Du bør definitivt sjekke følgende igjen før vinteren begynner:

  • Dører og vinduer:

Er dørene og vinduene dine virkelig trygge og tette? For at ditt eget hjem virkelig skal beskytte deg mot kulde og vind, er det viktig å sjekke om det er pålitelig. For å teste, bare plasser et brennende lys i nærheten av det lukkede vinduet – flammen skal nå ikke flimre. Ellers kan det bety at de ikke stenger tett.

Sørg for å ta vare på dør- og vindusforseglingene i hjemmet ditt. Rengjør og tørk tetningene. Alle bevegelige beslag bør deretter behandles med harpiksfrie og syrefrie oljer. hvis Selene er imidlertid allerede veldig porøse det burde de absolutt erstattes av en spesialist.

  • Fasade og tak:

Tak og fasade må også kontrolleres før vinteren begynner. Se etter sprekker eller andre skader på fasaden. Fukt kan samle seg i sprekker, som blir til is om vinteren og kan deretter føre til enda større skade og detonasjon. Mindre hull kan lett forsegles med fugemasse. Men varmeisoleringen kan også bli fuktig – isolasjonseffekten er svekket.

istapper på husforsikringen

Høsttid er stormtid! Dette kan også påvirke taket ditt. Det er mulig at murstein har forskjøvet seg eller det har dannet seg sprekker som absolutt bør repareres. Vær spesielt oppmerksom på snøvakten. Hvis dette fortsatt er godt på plass og derfor pålitelig kan tåle tung belastning av snøen?

  • Takrenne:

Du bør absolutt frigjøre regnrenna for blader, kvister og mose etter høsten, ellers kan takrennen lett bli tett og renne over og forårsake skade. Vannet har derfor ikke mer plass i takrennen og renner nedover fasaden, noe som kan føre til fuktskader eller til og med mugg. At oppdemmet vannkanne selvfølgelig også ved minusgrader fryse. Mulig Konsekvensene vil være at rørene sprenger eller faller på forbipasserende.

Hvis Skade påføres en forbipasserende på grunn av din feil, din ansvarsforsikring er normalt ansvarlig. Privat ansvarsforsikring er så viktig fordi den kan beskytte deg mot enorme summer. Følgende skade er dekket:

  • Skader: Objekter blir ødelagt / ødelagt på grunn av din feil
  • Personlig skade: Folk blir skadet av din feil
  • Økonomisk tap: Økonomisk ulempe forårsaket av skade på eiendom eller personskade

Forresten: En slik privat ansvarsforsikring er hos mange forsikringsselskaper, som for eksempel Grazer Mutuals, allerede inkludert i husforsikringen!

  • Vannrør:

Siden ledningene og rørene i hagen ofte ikke er på frostsikker dybde, kan det Frysing kan lett oppstå i de kalde temperaturene. Før vinteren begynner, er det viktig å tømme og sjekke vannrørene som går utenfor.

Så du leser: det Det tar faktisk bare noen få skritt og en kort tid å sjekke om huset ditt er egnet for vinteren. Spar penger og nerver og start en vinterkontroll på eiendommen din i dag.

huas forsikrer snø og frost

snøfall husforsikring frost hjem forsikring