Progressiv digitalisering og en økende flom av informasjon gjør at vi lengter etter å bremse oftere og oftere. Bare pause, lene deg tilbake og slapp av. De fleste av oss forbinder denne trøstende tilstanden med en god bok. Fordi tastaturet og skjermens glatte overflate og monokrome utseende på en eller annen måte ikke kan sammenlignes med berøring av mykt papir og lukten av en bok. Fascinasjonen av dette analoge mediet er så stor at du ikke bare vil lese, men også ofte vil skrive en bok selv. Hva handler dette i utgangspunktet om og hvor allsidige bokprosjekter kan være, forklarer vi nedenfor. Du vil også lære hva du skal se etter når du vil skrive ut en bok.

bokskriving avslapning

Hvordan skriver jeg en bok?

Du stiller deg selv alltid dette spørsmålet i begynnelsen. Spesielt nybegynnere blir ofte overveldet av dette. Fordi du har en vag idé om hva det skal handle om, men du er ikke sikker på hvilken fremgangsmåte som er best. Skrivingstips til boken kan finnes i overflod på Internett, i videoer og i mange blogginnlegg. Hver forfatter og ekspert på dette feltet har sine egne metoder og prinsipper. Noen grunnleggende aspekter kan også oppsummeres på dette tidspunktet.

  • Du lærer å skrive ved å skrive – bare hold deg til det, ta det på alvor og fortsett å øve.
  • Å lese andre forfattere i sjangeren er en fin måte å få inspirasjon og forbedre stilen din.
  • Ikke glem tomtestrukturen – ha plottet så klart som mulig foran øynene dine i begynnelsen.
  • Prinsippet "Vis ikke fortell" – Beskriv handlingen og karakterene så godt som mulig, og ikke gi leseren noen påtrengende utsagn.
  • Veldig viktig: Skriv om noe du selv synes er veldig interessant, spennende eller nyttig.

tips til bokskriving

Den mangfoldige verden av bøker

Å skrive en bok er ikke bare å skrive en bok. Avhengig av sjangeren og hovedformålet med boken, varierer også tilnærmingen, stilen, oppsettet osv. Det er ikke bare romaner og noveller du liker å lese og vil ha med deg. Inspirasjons- og sakprosa-bøker, guider og kunstkataloger samt design- eller firmabøker har også oppnådd sin spesielle plass i den mangefasetterte verden av bøker. Et bokprosjekt kan selvfølgelig også være en notatbok som presenterer din bedrift eller et oppdrag, eller rett og slett er ment som et interaktivt medium. Fordi, som mange vitenskapelige studier har vist, er det lettere å holde tanker eller tegninger i hodet når du skriver for hånd.

bokskriving notatbok

Derfor er bærbare datamaskiner et effektivt middel til mer oppmerksomhet, selvoppdagelse, mer konsentrasjon og lengre opphold her og nå. Du føler deg mye mer privat, du kan stoppe og la deg gå. Metoder som journalføring eller uttrykksfulle plater har ikke vist seg forgjeves over tid og hjelper deg ikke bare med å slappe av, men også for å samle dine egne tanker og bli mer kreativ.

Takk til innovative trykkerier og bokeksperter som disse på merkevare For eksempel kan du ikke bare få individuelle notatbøker av høy kvalitet skrevet ut på nettet, men også mange andre innovative bokskapninger.

Å ha en bok trykt – hva bør du vurdere?!

Uansett hvilken type bok du vil ha trykt, bør du selvfølgelig ta hensyn til den beste kvaliteten og det beste pris-ytelsesforholdet. Bøker av høy kvalitet kan sees og føles. Alt er helt riktig – designet, følelsen, papiret, omslaget og selvfølgelig lukten. Du tar den i hånden og går for tiden ut på en mental reise som får deg til å føle deg mye mer til stede samtidig.

skrive en bok og få den trykt

Bærekraft og naturvern har også blitt uunnværlig for bøker. Du bør derfor unngå produkter som ikke har en klar opprinnelse. Foretrekker førsteklasses bøker og notatbøker som har etiketter som FSC®, PEFC ™ og Der Blaue Engel er sertifisert. Disse er optimale "Laget i Tyskland", som gir deg enda mer sikkerhet når det gjelder miljøvennlighet og rettferdige arbeids- og produksjonsforhold.

Erfarne, ekspertråd og god service er selvfølgelig også en uunnværlig del av hele prosessen. Avhengig av tiltenkt bruk og boktype, vil du bli støttet i å velge riktig omslag, papirtype, skrift, design og følelse. Dette er en smart måte å vise din takknemlighet for dine lesere, kunder eller ansatte. Bare stol på pålitelige tjenesteleverandører, innovasjon og bærekraft for hvert bokprosjekt, og gjør det til en suksess!

skrive ut bok av høy kvalitet

bokprosjekt skrivebok