Kan du forstå sprøytenarkomanen som blir gjort rundt sosiale nettverk som Facebook, Twitter, Instagram og Co? Eller tilhører du den generasjonen som foretrekker å ignorere alle disse “tingene” og håper at interessen for skjermen til slutt vil jevne seg ut igjen?

Sosiale medier har utviklet seg til et fenomen som selv oppfinnere som Mark Zuckerberg sannsynligvis ikke trodde var mulig. Og interessen for Facebook, som faktisk var designet som et sosialt nettverk for amerikanske universiteter, ebber ikke ut, til tross for stor konkurranse som Instagram. Men tvert imot. Brukere over hele verden fokuserer ikke bare på ett sosialt nettverk, de bruker flere nettverk samtidig. De kombinerer aktivitetene sine og prøver å appellere til et enda bredere publikum.

sosiale medier-som-et-selskap-nytte-av-det-

Det er ikke bare unge mennesker som presenterer sitt private liv i slike nettverk. Flere og flere selskaper bruker også nettverkene til å optimalisere kundeoppkjøpet og for å gjøre sitt eget selskap egnet for fremtiden. Fordi en ting er klart: Ingen selskaper kan overleve i fremtiden uten internett og uten sosiale medier. Uansett om det er bakeren ved siden av, en forhandler eller et selskap som utelukkende driver via Internett. Alle som ikke er representert på sosiale medier er ikke oppdatert og mister viktige kunder og dermed også kjøpekraft.

Hva kan et godt posisjonert sosialt medie gjøre for et selskap??

Spesielt små bedrifter synes fortsatt det er vanskelig å dra nytte av mulighetene sosiale medier gir. De kjenner ikke igjen potensialet bak det og er bekymret for at det må brukes for mye tid på å lage og vedlikeholde de relevante kanalene. Men det er ikke tilfelle. Men tvert imot.

Det er sikkert at opprettelsen av en profil eller en kanal tar litt tid. Tross alt bør et konsept utvikles på forhånd som har en viss anerkjennelsesverdi for selskapet og også forfølger et veldig spesifikt mål. Men når det grunnleggende er på plass, er det veldig enkelt å bygge videre på og dra fordel av sosiale medier for virksomheten.

sosiale medier-hvordan-du-som-et-selskap-nyter godt av det

For nettopp målgruppen som skal adresseres kan nås via sosiale medier. Annonsering kan utføres gratis rundt om i verden, og kundekontakt er også mulig uten telefonisk støtte eller andre kostbare ting. Og innovasjoner som påvirker selskapet og som bør gjøres for kunden, kan deles med alle interesserte følgere i løpet av få minutter.

På toppen av det tilbyr sosiale medier muligheten til å komme i kontakt med andre selskaper. I tillegg er det lett å se hva konkurransen driver med. Så du kan alltid være et skritt foran dem. Alt i alt drar ikke bare privatpersoner nytte av mulighetene for sosiale medier, men også selskaper. Dette bør du alltid huske på når du vurderer om du vil være aktiv på sosiale medier eller ikke.

Kilde: Socialmediadaily.de – the Kjøp leverandører for Facebook Likes