Sov godt: Soveposisjonen er viktig for en god natts søvn

Du har sikkert hørt at blant de forskjellige soveposisjonene er det sunne og usunne. Men du trenger ikke å lese det, for vi vet alle av personlig erfaring at dette er sant. Vi tar automatisk en soveposisjon (vanligvis liggende) når vi er avslappede, rolige og føler oss varme og rolige. De forskjellige soveposisjonene sier noe om vår karakter og mentale tilstand. De endres i samsvar med transformasjonen av disse.

Sov godt – velg riktig soveposisjon og nyt en god natts søvn

sunn søvn sunn søvn helse

Men den motsatte regelen kan også erklæres gyldig: Hvis du endrer soveposisjon, kan du også lede helsen din i en annen utviklingsretning.

Sov godt – soveposisjonen som en forutsetning for god søvn

sunne søvn tips utsatt posisjon

Finn ut mer om dette i de neste linjene.

Soveposisjon: liggende

Liggende stilling er den sunneste sovestillingen. Men det er også absolutt obligatorisk for de som lider av akutte nakke- og ryggsmerter. Dette er også den beste soveposisjonen når det gjelder utseende fordi ansiktets hud ikke presses mot puten. For å sove på ryggen må du være godt varmet opp og virkelig avslappet. Sidestillingen er en mellomliggende variant som til en viss grad kan være sunn. Selv om det betyr at du ikke er helt avslappet, kan det også føre til en god hvile. Det er viktig at du støtter nakken og nakken med en passende pute. Du trenger en til knærne dine også. Prøv litt yoga eller strekk før søvn.

sunn søvn sunn søvn som er den beste posisjonen

sove sunne tips helse liggende stilling snorke

 Soveposisjon: liggende på siden (fosterstilling)

Sidestillingen er ikke den beste soveposisjonen, men den sunneste for personer med rygg- og skulderproblemer. Problemet er imidlertid at ansiktet kommer i kontakt med puten altfor mye.

Hvis du sover godt om natten, har du styrke til neste dag

sov sunn velg riktig soveposisjon

Sidestillingen er bare en av de mulige soveposisjonene

sove sunne soveposisjoner tips helse

Den halvfosterlige beliggenheten

Den halvfosterlige beliggenheten er veldig populær blant mange mennesker. Men faktisk er det soveposisjonen til stressede mennesker. Det gjør det ikke bedre for dem heller, fordi denne soveposisjonen betyr at du ikke puster ordentlig og dette fører til søvnproblemer.

sunne søvn tips halvfetale soveposisjon

Soveposisjon: utsatt stilling

Å sove på magen, som fostrets posisjon, gjør det praktisk talt umulig å slappe av. Den tilbøyelige stillingen lar deg ikke frigjøre deg fra stress og du ødelegger huden din.

 Hva er ulempene med å ligge utsatt når du sover?

sunn søvn utsatt stilling helsetips

Sov godt og ha en fin dag

sove sunne utsatte posisjonstips sove ordentlig