Det er ingen rakettvitenskap å finne de perfekte brillene for optimal visning og komfort. Kjøp av briller er en av de viktigste sakene i hver brillebærers liv og bør derfor håndteres med mye tålmodighet og følsomhet. I tillegg til din egen smak når det gjelder brillestil og farger, spiller god ekspertise og den beste kvaliteten en avgjørende rolle her. Fordi på denne måten kan du være enda mer sikker på at du har mottatt det perfekte skreddersydde produktet. I de følgende linjene konsentrerer vi oss om de viktigste aspektene for valg av briller. Vi vil også informere deg om riktig utstyr for linsene og den riktige rammen for å sikre at brillene sitter perfekt.

Tips om kjøp av briller online

Hva trenger du de nye brillene dine til??

Det første og veldig viktige spørsmålet du bør stille deg selv før du kjøper briller er: hva trenger jeg brillene til og under hvilke forhold. I denne forbindelse kan du lettere bestemme, ideelt ved hjelp av erfarne råd, hvilken type briller du bør kjøpe. Er det enkeltsynsbriller for langsynthet eller nærsynthet, lesebriller, varifokale briller, spesielle briller til arbeidsplassen eller sportsbriller. I mange tilfeller er den beste løsningen å bestille to forskjellige briller, spesielt når det gjelder et bestemt arbeid eller sport. Spørsmålet om det nøyaktige bruksområdet for brillene, så vel som de neste alternativene nedenfor, er alt-i-en-alt når du kjøper briller, uavhengig av om du er på optikerens nettsted eller ønsker å kjøpe online.

tips om å kjøpe briller på nettet

Å velge briller riktig

Den viktigste delen av brillene dine er utvilsomt linsene. Fordi ikke alle rammer passer til alle linser, bør du først bestemme hvilke linser du trenger. Tidligere ble mer mineralglass brukt til produksjon av brilleglass. I dag blir moderne plastlinser, også kjent som organiske linser, mer og mer populære. Dette er fordi disse har økt bruddmotstand takket være forskjellige linsebelegg, noe som igjen minimerer risikoen for skader.

Det såkalte antireflekterende belegget er en klassiker blant oftalmiske linsebelegg. Dette sikrer et friere, refleksfritt utseende og hjelper øynene til de som bruker briller til å se mer naturlige ut. Det er derfor veldig viktig å sikre at linsene har et tilstrekkelig antireflekterende belegg. Det harde laget er en av de viktigste linsene, spesielt for plastlinser. Det er et spesielt hardlakkbelegg som gjør glassene robuste og ripebestandige. I tillegg øker dette merkbart kvaliteten på syn og levetid.

kjøpe glass på nett

Et annet alternativ er CleanCoat -belegget, som glatter glassoverflaten optimalt. Støv og smuss har mindre sjanse, og du trenger sjelden å rengjøre brillene. Vannavvisende eller antistatisk belegg sikrer også at de valgte brillene er enda mer behagelige å se og ha på.

Alt avhenger av den riktige brillen

Selv om valg av glassramme i stor grad er et spørsmål om smak, er det noen ting du bør vurdere. For eksempel anbefales gyldne, brunlige eller andre pastellfarger for lysere typer, mens mørkere typer tåler sterkere, lyse farger. Ansiktsformen er også banebrytende når det gjelder optisk perfekt montering av brillene. Så det ville være tilrådelig å velge mer kantede glassrammer for runde ansikter og mer runde former for kantede. Det er lettere for personer med ovale ansikter. Nesten alle rammeformer passer deg, og du kan deretter bestemme etter humøret ditt.

Og når det gjelder de riktige materialene til glassrammen, har du mye å velge mellom. Du kan velge en plastramme som gir deg mer fleksibilitet når det gjelder farger og former, eller du kan velge metall, titan eller karbon hvis du foretrekker det strengere, minimalistiske utseendet.

briller kjøpe glassramme

Andre aspekter ved valg av brillerammen er rammetypen og glassets eksakte bredde. Med den første kan du velge mellom både briller uten kant og hel kant og halvkant. Og med den andre kan du ganske enkelt måle bredden langs den øvre rammelinjen på de gamle brillene dine ved hjelp av en linjal.

tips for kjøp av briller på nettet

Gode ​​optikere og brilleprodusenter er alltid tilgjengelige for å hjelpe og gi deg råd, ikke bare på stedet, men også online. Og så kan du bestille dine perfekte briller enkelt og trygt med bare et klikk med musen.

Å kjøpe briller er moderne