Trespa® -paneler har for lengst blitt synonymt med HPL -paneler. Selv om andre produsenter også produserer dette plastarkmaterialet, er den nederlandske produsenten med samme navn en av de viktigste markedslederne i bransjen over hele verden. HPL står for høytrykkslaminat (Tysk. Høytrykks laminatpaneler).  Slik eksisterer de Trespa® -paneler og dermed alle andre HPL -paneler er i utgangspunktet laget av kraftpapir eller trefibre, som presses sammen i det indre laget av panelet under høyt trykk og ved høye temperaturer. Dette gjør kjernen mer stabil og robust. Ytre sider av hvert HPL -panel impregneres deretter vanligvis med fenolharpiks og lamineres deretter igjen under høyt trykk.

Sammensetningen til et HPL -panel

hpl paneler trespa sammensetning

Hvorfor bør du velge Trespa® -paneler?

HPL har generelt mange fordeler som støtter en kjøpsbeslutning. I utgangspunktet bare brukt i byggebransjen som fasadebekledning, vindskjermer eller gavlbrett, har materialet for lengst etablert seg innen interiørdesign og i reklamebransjen, spesielt i form av reklametavler på stadioner.

Ikke rart, fordi HPL ikke bare trosser store temperatursvingninger og UV -stråling, men også fuktighet, støv og smuss. Robuste og holdbare, Trespa® -panelene er ofte førstevalget for byggeprosjekter og designutkast, så vel som for mange mindre DIY -prosjekter hjemme.

Den ekstraordinære hardheten til det øverste laget av materialet er også veldig enkelt og raskt å rengjøre. Selv graffiti holder seg knapt til det. I tillegg til enkel vedlikehold og minimalt vedlikehold, er det også ukomplisert behandling av HPL -panelene. Disse kan faktisk behandles på samme måte som løvtre. Boring og fresing samt skjæring og liming kan utføres veldig enkelt med de riktige verktøyene. Takket være den spesifikke pigmenteringen produseres panelene i forskjellige farger, så vel som i tre-, stein- eller metalloptikk.

Trespa® -paneler er rett og slett perfekte som fasadebekledning

elegant fasadebekledning i treutseende med hpl -paneler

Hva kan gjøres med HPL -paneler?

Som allerede beskrevet ovenfor er dette materialet allsidig og ganske populært og foretrekkes av mange både i konstruksjon og interiørdesign. Her viser vi 5 konkrete måter å bruke HPL -paneler i levende, møblerende og til og med byggeprosjekter. Hvis du ønsker det, kan du for eksempel bestille Trespa®-ark i størrelse i størrelse online.

# 1 lagringsplass og benkeplate for kjøkkenet

Utvalget av dekorer, teksturer og farger i HPL -paneler muliggjør det perfekte valget for enhver innredningstil og smak. Materialets høye ripebestandighet gjør det ideelt for lagringsområder i dine egne fire vegger, og spesielt når det gjelder den mye brukte benkeplaten på kjøkkenet.

Elegant benkeplate med en steinaktig tekstur

benkeplate steinete overflater hpl -plater

# 2 baderomsmøbler og veggbekledning

HPL er ikke mindre egnet for fuktige rom, for eksempel bad og vaskerom. Som veggbekledning eller som fronter for alle slags møbler ser materialet veldig elegant og trendy ut. Stein-, tre- eller glassoptikk avrunder interiøret og sikrer et vellykket interiørdesign som kan tilfredsstille selv den fineste smaken.

Stilig baderomsinnredning med PHL -paneler

baderomsmøbler dusjkabinetter kledning hpl paneler

# 3 bordplate til sofa eller spisebord

Trespa® -panelene er favorittene i mange samlinger fra etablerte og nye designere og møbelprodusenter. Spesielt bordplater med kaffe- og spisebord, men også sidebord og kommoder, ser veldig elegante og stilige ut og passer perfekt inn i moderne romdesign.

Moderne møbeldesign laget av HPL

sidebord salongbord trespa hpl paneler

# 4 Originale skjærebrett

Du kan lage flotte hjemmetilbehør og små møbler selv fra HPL -ark uten å bruke mye tid og penger, for eksempel de sekskantede skjærebrettene som kan sees nedenfor. Det eneste du skal gjøre – kutt panelene i ønsket form, helst med et stikksag, og lim dem deretter sammen med et spesielt lim.

Lag halvskårne skjærebrett selv

skjærebrett laget av trespa hpl -ark

# 5 Ulike DIY møbler ideer

Det er knapt noen grenser for kreativitet og fantasi med HPL -paneler. Med de riktige instruksjonene og ønsket farge og tekstur kan vakre kjøkkenkister, skap, vegghyller og mye mer bygges. Andre materialer passer også godt til dette – som ekte tre, rotting, plast, etc..

Enkle og praktiske DIY -møbler laget av HPL -paneler

hvite hpl -plater trespa vevde kurver

Vi håper at våre tips og ideer har gitt deg mer klarhet når det gjelder Trespa® -paneler, og at vi har gitt deg den nødvendige mengden inspirasjon.

Redaksjonen ønsker deg masse morsom tenkning, valg og arbeid!