For å kjøre komfortabelt og fremfor alt trygt, bør bilen din alltid være i topp stand. Dette gjelder også dekkene. Disse bør byttes ut i god tid når de er slitt eller avhengig av vær og årstid. I de fleste tilfeller er det ikke bare lovpålagt, men også helt nødvendig. Nedenfor finner du ut hva du bør vurdere når du skal velge bildekk, hvilke aspekter som er de viktigste og hvilke merker som er de beste.

beste bildekkmerker

Bestem riktig dekkstørrelse

I utgangspunktet er riktig dekkstørrelse foreskrevet og godkjent spesielt for bilen din. Dette garanterer optimal sikkerhet og funksjonalitet under kjøring. En uegnet dekkstørrelse eller en som ikke er godkjent for bilen din, kan gi deg et stort problem i form av bøter. Det er i utgangspunktet to metoder for å bestemme riktig størrelse på dekk. Enten tar du dette ut av kjøretøyets registreringsdokument, eller du kan lese det fra dekkmerking av de gamle bildekkene. Denne er alltid plassert på sidekanten av hvert dekk og inneholder informasjon om dekkbredde og -type, sideforhold, felgdiameter, lastekapasitet og maksimal tillatt hastighet.

Velge bildekk riktig

Hvilken type dekk passer deg best?

I tillegg til riktig størrelse spiller riktig dekktype også en avgjørende rolle i valg av bildekk. Ulike dekk bør brukes avhengig av værforhold, terreng og situasjon, kjøreatferd og bruk. Det viktigste er at de er i utmerket stand og at de er kjøpt fra en pålitelig forhandler. Her er de fem vanligste typene dekk du bør være kjent med:

Helårsdekk:

De er designet for en jevn, stille kjøretur, drivstoffeffektivitet og god slitebaneliv. Siden det er utviklet helårsdekk for hver sesong, er de et kompromiss mellom vinter- og sommerdekk. Disse dekkene er relativt egnet for sjåfører som ikke er mye på veien og som bare bor i byer med mildere klima. De er imidlertid ikke til nytte hvis temperaturen er for lav med mye snø og is. I tillegg bør man merke seg situasjonsbehovet for vinterdekk i Tyskland, som har vært i kraft siden desember 2010.

Vinterdekk:

Disse dekkene er ideelle for temperaturer under 7 ° C, som helårsdekk ikke kan håndtere. De er laget av spesiell gummi som ikke stivner i temperaturer under null, og gir eksepsjonelt grep og kjørekomfort for vinterforhold som is, slaps og snø. Såkalte nordiske dekk er enda tryggere i ekstremt lave temperaturer og med mye snø. For å utføre dekkskiftet i god tid, bør du alltid huske tommelfingerregelen: "fra O til O.", noe som betyr noe fra oktober til påske. Du har ikke lov til å kjøre sommerdekk i denne perioden. Avhengig av de spesifikke værforholdene kan dekkbyttet selvfølgelig skje litt tidligere eller senere.

velg vinterdekk

Sommerdekk:

“Normale” dekk blir ofte referert til som “sommerdekk”. De gir utmerket grep på fuktige veier, noe som gjør dem perfekte for vårbyger og tordenvær om sommeren. Den myke gummien herdes imidlertid når temperaturen synker under 7 ° C, noe som gjør dem utilstrekkelige for vinterkjøring.

Ytelse dekk:

Høyytelsesdekk er designet for sjåfører som virkelig bryr seg om hastighet og ytelse. Disse dekkene holder veien som racerdekk, men har også en lavere slitebelysning og er vanligvis ikke like holdbare som andre dekktyper.

kjøpe bildekk

Terrengdekk:

De kalles også terrengdekk, de er designet for alle overflater – fra gjørme til sand til stein. De er også veldig robuste og holder lenge.

Det finnes selvfølgelig andre spesielle dekktyper for spesielle behov, for eksempel touring-, vintage-, bobil- eller rundekkdekk, samt piggdekk eller små varebildekk. Forresten, du kan få høy kvalitet Kjøp billige bildekk på GRIP500.

EU dekkmerke som et beslutningsstøtte

Siden 2012 har det vært et ekstra hjelpemiddel ved kjøp av bildekk – den såkalte EU -dekktiketten. I likhet med vaskemaskiner, kjøleskap og lignende, gir dette forbrukerne en nøyaktig ide om produktets ytelse og effektivitet, i dette tilfellet dekket. Rullemotstand og våtgrep registreres med bokstavene fra A til G på en kvalitetsskala. Og for kjørestøy utenfor er det også et dekksymbol med en, to eller flere striper som gir et eksakt tall i dB.

Hvilket dekkmerke skal det være?

Når det gjelder de beste merkene for bildekk, er det ofte forskjellige meninger. Fordi merker er kjent for å være assosiert med subjektive følelser og personlige erfaringer. I utgangspunktet er imidlertid merker som Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop eller Goodyear og Hankook førsteklasses og tilbyr alltid førsteklasses kvalitet. Bildekk av merkene Kumho, Uniroyal, Firestone eller Kleber og Falken er mer i middelklassen, men tilbyr også utmerket ytelse. Dekk fra merkene Ling Long, Landsail, Evergreen, Goodride, Tracmax eller Rovel and Hifly er budsjettprodukter som kan kjøpes relativt billig og ikke bør undervurderes.

tips til bytte av bildekk

Uansett om du leter etter vinter- eller sommerdekk, foretrekker et bestemt merke eller bare trenger nye terrengdekk til ditt flotte terrengkjøretøy, bør du definitivt stole på den beste kvaliteten og servicen. Du bør derfor bare stole på forhandlere og spesialister av høy kvalitet som vil støtte deg optimalt i ditt valg. Ta regelmessig vare på bilens beste tilstand og kjør komfortabelt og viktigst, trygt!

helårsdekk velger bildekk riktig