Velværeverdenen brister i sømmene. Nye trender, produkter og opplevelser dukker stadig opp, ettersom flere og flere mennesker lengter etter indre ro, så vel som mental og fysisk avslapning. For ikke å snakke om den globale pandemien som har satt helse i hjertet av samfunnet. Så hva skjer i år? Vi presenterer deg de beste velvære trendene for 2021.

Topp velvære trender i 2021

Velvære trender 2021 mental og fysisk avslapning

Nye velvære trender er i søkelyset akkurat nå

mental og fysisk avslapning velvære trender

Trening hjemme

2020 var året for zoomtreningen, og det ser ut til at online treningsverden vil fortsette å vokse i år til tross for at gymsene åpnes igjen. Mange studioer har startet fancy digitale plattformer. Disse tilbyr billigere kurs som du kan gjøre hjemmefra, vanligvis med minimalt utstyr. Rene treningsselskaper på nettet og live streaming -plattformer er også på vei oppover.

Yogatimer foran skjermen

Velvære trender yoga hjemme online treningsøkter

Meditere komfortabelt på sofaen

Velvære trender 2021 mental og fysisk avslapning yoga

Infrarødt termisk teppe

Infrarøde kaniner har vært et fast innslag i elitenes velværescene i noen år, med Jennifer Aniston, Kardashians og Lady Gaga som fans. Men i tider med en pandemi er de offentlige infrarøde hyttene selvfølgelig stengt, og vi må alle tenke utenfor boksen. For ekstreme fans – som Paris Hilton – betyr dette å ha din egen badstue bygget. Det luksuriøse badstuemerket Sunlighten rapporterte om en økning i interessen for hjemmebadstuer med 50 prosent i løpet av pandemiens første periode. Det rimeligere alternativet er imidlertid å få et infrarødt termisk teppe. Det koster vanligvis noen hundre euro og lover de samme fordelene som en ekte badstue: dyp avslapning, vakker hud og fysisk og mental avslapning.

Infrarødt termisk teppe – den siste dille på velværescenen

Velvære trender infrarød termisk teppe

Styrking av immunsystemet

Immunsystemet vårt tok sentrum i løpet av det siste året, og skapte debatter om det faktisk er mulig å “styrke” det. Global Wellness Institute spår imidlertid at styrking av immunsystemet vil være en stor velværeutvikling for 2021. Immunforsterkende matvarer vil derfor fortsette å være et stort tema det neste året. Og de fleste leger og forskere er enige om at å spise visse matvarer som en del av et balansert kosthold, bidrar til å opprettholde et sunt immunsystem. Det betyr at mat som hvitløk, sopp, sitrusfrukter, ingefær og søte poteter er høyt på listen.

Hva gjør du for å styrke immunsystemet?

Velvære trender 2021 helse

Et balansert kosthold og immunforsterkende mat hjelper

Velvære trender Mat styrker immunsystemet

Treningssporing

Avhengig av din FitBit? Du er ikke alene om dette. Vi er en data-besatt nasjon: I 2020 økte Samsungs wearables-salg 30 prosent. Og det er en trend som bare vil forsterkes i løpet av det neste året etter hvert som teknologien blir mer og mer avansert. Blant nykommerne på markedet er Amazons nye treningssporing, Halo, som måler humøret ditt gjennom stemmen din og skanner kroppen din for å måle kroppsfettdata. Det er også Apples nye treningsplattform Apple Fitness +, som tilbyr hundrevis av treningsøkter under veiledning av eksperter fra hele verden og kan nås via Apple Watch. Etter noen få økter lærer plattformen hva du liker og anbefaler treningsøkter basert på den.

Teknologien spiller med!

Wellness Trends Fittnes Traker Samle inn data

Hovedmål: vær sunn

Velvære trender helseemner

Mystikk og astrologi

I følge Pinterest vil det være fokus på mystikk og astrologi ettersom alternative åndelige metoder trenger inn i mainstream. For eksempel rapporterer plattformen en 100 prosent økning i søk etter beskyttende krystaller, samt en 105 prosent økning i manifestasjonsteknikker – praksis eller daglige ritualer som hjelper til med å oppnå drømmer og mål. Pinterest har også sett en økning i søk etter dyrekretsfakta, noe som tyder på at interessen for astrologi øker.

Hva avslører stjernene??

Velvære trender astrologi mystikk

Probiotiske drikker

Probiotiske drikker har vært en velværefavoritt i årevis, men i 2021 vil vi se en ny utvikling i verden av tarmvennlige drikker: alkoholholdig kombucha. Selv om brennevin vanligvis ikke er ernæringsmessig næringsrik, gjør kombuchaens sykdomsbekjempende, antioksidantegenskaper det til et sunnere alternativ med vin eller øl. I USA er merker som Luna Bay og Kombrewcha allerede på vei oppover. Og ingen tvil om at europeiske merker snart får et blikk av det også.

Alcoholic Kombucha – den nye probiotiske drikken

Velvære trender probiotiske drinker Kambucha

La deg slappe av!

mental og fysisk avslapning velvære trender 2021

Ta et romantisk badekar og kos deg hjemme!

Velvære trender badekar mental og fysisk avslapning