Virtual Reality er det siste banebrytende teknologi, som tilbyr en lovende verden for både fritid og forretning. Mange bransjer har allerede begynt å dra nytte av mulighetene VR tilbyr, og dette gjelder spesielt innen opplæring i bedriften. Bedrifter i forskjellige bransjer har begynt å innlemme VR i opplæringsprogrammene sine, og det er nå mange eksempler på at virtual reality brukes til opplæring av ansatte.

virtual reality -briller

Pilotopplæring

Et av områdene der virtual reality allerede har vist seg, er luftfartsindustrien. De spirende pilotene bruker den Virtual reality -simulatorer, å oppleve forskjellige scenarier under flyturen uten å sette deg selv eller andre passasjerer i fare. VR -flysimulatorer lar praktikanter oppleve et bredt spekter av situasjoner, og ettersom de er billigere enn de større modellene som er i bruk, er de et ideelt supplement til eksisterende treningsmetoder.

Forberedelse og opplæring av militæret

I årevis militæret bruker virtual reality som et supplement til treningsmetoder. Soldater kan delta i simuleringer på slagmarken, mens medisiner kan reagere på kampsituasjoner i et virtuelt miljø. Virtuell trening er også et sentralt element i Boot Camp -øvelsene, da det hjelper soldater til å føle at de er på en slagmark og demonstrere sine praktiske ferdigheter i et trygt miljø.

I Schofield -brakkene på Hawaii brukes VSTS (Virtual Squad Training System) regelmessig som en del av militær trening. Praktikantsoldater mottar bevegelsesdetektorer, så vel som hodemonterte skjermer og trådløse våpenkontrollenheter som nøyaktig gjenspeiler vekten, formen og størrelsen på militære våpen. Deretter går de inn i en kampsimulator, hvor de lærer praktisk talt, men uten risiko.

virtual reality militær trening

Økt produktivitet for arbeidsstyrken

Logistikkfirmaet DHL Express forsøkte å utvide kunnskapen og ferdighetene til de ansatte i deres selskap. I samarbeid med Immerse ble det opprettet en VR -treningsplattform som muliggjorde effektiv og sikker stabling av enhetsbelastningsenheten (ULD). Dette hjalp arbeiderne til å bli mer effektive og produktive. Ford har også brukt Virtual Reality sammen med Gravity Sketch for å lage kopier av kjøretøyer med virkelig imponerende resultater som vil transformere arbeidsflyten til deres designere.

Rekrutteringsprosessen

Virtual reality -opplæring er også nyttig for å forbedre onboarding- og rekrutteringsprosesser i selskaper. Intervjussimulatorer gjør at ledere og ansettelsesledere kan stille kandidater de riktige spørsmålene og lære om de ulike ferdighetene å se etter. I tillegg finner du ut spørsmålene som sannsynligvis blir stilt, og lærer deg advarselsskiltene du kan se etter hos potensielle ansatte.

virtual reality -teknologi

Problemene med introduksjonen av treningsmetoder for virtual reality

Selv om noen selskaper allerede har omfavnet ideen om å bruke virtual reality for å forbedre organisasjonenes forretningsdrift og trene sine ansatte på høyeste nivå, er andre fremdeles ikke enige i konseptet.

Det er flere barrierer som hindrer noen selskaper i å ta i bruk den nyeste teknologien. Sist men ikke minst er det kostnaden for å kjøpe hodesett, selv om muligheten til å leie hodesett nå blir en realitet, noe som gjør prosessen rimeligere. Selv eldre generasjoner medarbeidere synes det blir stadig vanskeligere å håndtere den nyeste teknologien og synes VR går et skritt for langt i opplæringen.

pilotopplæring i virtual reality

Etter hvert som flere selskaper begynner å introdusere virtuell virkelighet i sine treningsprogrammer og rapporterer gode resultater, er det imidlertid sannsynlig at VR -trening snart vil bli sett på som en standard praksis ved siden av tradisjonelle metoder, eller i noen tilfeller til og med erstatte dem.

Etter hvert som flere tusenårige slutter seg til arbeidsstyrken, er det tydelig at selskaper må tilpasse seg oppførselen til yngre mennesker og deres forskjellige arbeidsstiler og foretrukne opplæringsmetoder. Med sin teknologiske kjennskap er det sannsynlig at VR vil være et sentralt element for å holde disse yngre ansatte om bord.

Mange selskaper har allerede brukt virtual reality som et treningsverktøy for selskaper. Tilbyr alt fra medisinske prosedyrer til militære applikasjoner Virtual Reality et trygt og realistisk treningsmiljø, der de ansatte kan sette sine ferdigheter på prøve uten risiko.

medisinsk trening i virtual reality

Selv med de første oppsettskostnadene, begynner ledere å innse at VR-trening kan gi bedre valuta for pengene på lang sikt, og det med en utmerket avkastning på investeringen når det gjelder sikkerhet, opplæring, lojalitet og engasjement.

Med ny utvikling i virtual reality -bransjen og mulighetene VR tilbyr, vil VR -opplæring bli en selvfølge, og selskaper rundt om i verden ser på det som deres foretrukne valg når det gjelder læring.

     viral virkelighetsinnovasjon