Våren er rett rundt hjørnet, temperaturene blir sakte varmere og det krever selvfølgelig lange turer med hunden. Pelsen er i ferd med å skifte, planter og insekter våkner og fyller luften med lukt og bevegelse – for en tid å være hund. Slik at din firbeinte venn kan nyte denne tiden av året fullt ut, her er noen tips til hundeeiere om våren.

5 praktiske tips for hundeeiere om våren

Våren kommer 5 tips til hundeeiere

Våren er allergitid

La oss starte med et ganske irriterende tema: allergi hos hunder. I motsetning til hva mange tror, ​​kan hunder være allergiske ikke bare mot visse ingredienser i fôr, men også mot pollen – akkurat som mennesker. Følgelig er våren selvfølgelig også pollensesong for hunder. I tilfelle du ikke er sikker på om hunden din er allergisk (men noen tegn indikerer det) så bør en veterinær konsulteres for å være på den sikre siden. Som mennesker kan hunder utvikle allergisk astma eller til og med oppleve anafylaktisk sjokk.

Våren kommer 5 tips til hundeeiere4

Skifte av pels hos hunden

Om våren må hunder bytte pels. Den tykkere Vinterpels kastes og den luftigere sommerpelsen kommer ut. Hundeeiere kan se frem til håret til sine firbeinte venner ligger nesten overalt, og det hele kan ta en til to måneder.

Når pelsen endrer seg, bør du børste din firbeinte venn grundig og regelmessig. Dette forhindrer ikke bare at hundehår sprer seg overalt i masser, samtidig støttes selvfølgelig det naturlige pelsskiftet. For de fleste hunder er børsting ganske hyggelig, og du kan nesten drepe to fugler i en smekk.

Våren kommer 5 tips til hundeeiere3

Hekkesesong i naturen

Våren er også hekkesesong for mange innfødte fugler og andre dyrearter. Avlsområder er vanligvis angitt ved innsjøer, i parker og i grønne områder, men det er fortsatt viktig at hunder ikke jager avkom fra andre dyr. Vær oppmerksom på hvor avlen foregår og hvordan hunden din oppfører seg.

Hekkesesongen går omtrent fra begynnelsen av april til midten av juli. I løpet av denne tiden bør tilsynsplikten tas spesielt alvorlig på de aktuelle stedene, og om nødvendig er det bedre å ta i båndet en gang mer enn en gang for lite. Spesielt jakthunder / hunder med tilhørighet til jakt bør observeres spesielt nøye.

Våren kommer 5 tips til hundeeiere2

Unngå giftige planter

Plantene spirer om våren. Dette betyr også at giftige planter våkner fra dvalemodus, og disse kan ofte forårsake fysiske problemer hvis de konsumeres hos hunder, for eksempel diaré, Oppkast og muligens alvorlig forgiftning, som må behandles med medisiner.

Hvis hunden spiser gress, er det selvfølgelig ingen grunn til bekymring. Men forsiktighet anbefales med andre planter!

Våren kommer 5 tips til hundeeiere7

Insekter (bitt) og skadedyr

Når temperaturen stiger, våkner ikke bare planter, men flere og flere insekter er på farten. Mange hunder, spesielt yngre, elsker å leke med crawlerne. Det kan ofte forandre seg smertefullt.

Insektbitt er smertefullt for hunder, men for det meste ufarlig. Det blir problematisk når hunder svelger for eksempel bier eller veps og stikker dem i halsen eller spiserøret. Hevelsen kan forårsake kortpustethet, noe som kan være livstruende.

Vær derfor spesielt oppmerksom på oppførselen til hunden og til “farlige” insekter i nærheten.

Våren kommer 5 tips til hundeeiere 5

I tillegg til stikkende insekter, er det selvfølgelig flere skadedyr som lopper og flått på farten. Etter å ha lekt ute, bør din firbeinte venn derfor sjekkes regelmessig for disse eller lignende insekter. Å kamme ut pelsen er en spesielt egnet metode for dette. Siden flått for eksempel også kan overføre sykdommer, bør en veterinær kontaktes som en forhåndsregel hvis skadedyret oppdages sent (og hvis uforklarlige symptomer oppstår).