I den første delen av artikkelen gikk vi inn på systemet for vellykket vårrengjøring. Vi har forklart dette ved hjelp av noen få eksempler. I denne delen av artikkelen ønsker vi å ta opp temaet miljøvennlige alternativer for rengjøringsmidler. De blir mer og mer viktige med tanke på helse og miljø.

La oss starte med hvilke ingredienser som er mest skadelige for kroppen vår.

Grønn vårrengjøring er trendy

eddik glans moderne hjem

Det er bedre å unngå følgende produkter under vårrengjøringen

Blekemiddel

Blekemidlene er der for å få overflater og tekstiler til å se lysere og renere ut. Men de er ganske skadelige for menneskelig hud. Du kan også påvirke andre organer negativt gjennom dette. Slimhinnen vår er ganske følsom for blekemiddel.

Enzymer

Enzymene er en av hovedårsakene til allergi.

Rengjør miljøvennlig, vær sunn og glad

billigere fersk eco happy

Fosfater

De er veldig skadelige for miljøet fordi de ødelegger harmonien i mange økologiske systemer. Fremfor alt spredte algene seg i store mengder under påvirkning av dem. Blant annet kan dette føre til en forringelse av kvaliteten på vannet vårt.

Overflateaktive stoffer

Tensider er ikke biologisk nedbrytbare. De samler seg raskt i store mengder i naturen og danner skum i elver og innsjøer.

Fargestoffer, smakstilsetninger, konserveringsmidler

De er laget av petroleumderivater. De fleste av dem antas å være kreftfremkallende.

Kombinasjonen av brus og sitron sikrer effektiv rengjøring

brus sitron kombinasjon

Hvordan kan du erstatte de skadelige vaskemidlene under vårrens??

Det finnes en rekke miljøvennlige rengjøringsprodukter som vil gi fantastiske resultater alene eller i kombinasjon med hverandre. Vi vil også henlede oppmerksomheten på eiendommene deres. Deretter gir vi deg noen flere nyttige tips.

eddik

Du bør ideelt sett bruke eddiksyre i form av eddik til vårrengjøring. Du kan bruke den til å rengjøre forskjellige overflater veldig godt. Fjern kalk, desinfiser kjøleskap, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin osv. Med det kan du fjerne smuss hjemme, ødelegge mikroorganismer, rengjøre fugemasse og fliser uten å skrape.

Rengjøring med eddik og alkohol er veldig effektivt

rengjøring av eddik og alkohol

Bakepulver

Dette er et annet klassisk rengjøringsmiddel. Den kan brukes i alle husholdninger. Dette vil lyse opp fett på ovnen. Natron har en aggressiv tekstur og kan skade noen skinnende overflater. Vær spesielt forsiktig med dette.

Ellers kan du bruke dette miljøvennlige rengjøringsmiddelet på følgende måte: Bland natron med vann til det har en konsistens med middels tetthet. Dette er en fin måte å rengjøre og desinfisere sanitæranlegg. Da kan du også vellykket rengjøre vannavløpene: De frigjøres hvis de også er tilstoppet og desinfisert.

Du kan effektivt rengjøre leddene på badet med natron

brusmørtel bad

Essensielle oljer

Fremfor alt lavendel og tea tree kan være veldig nyttig i vårrengjøring. De brukes til aromaterapi, men faktisk har de også utrolig rengjøringskraft. Vi vil anbefale dette spesielt i husholdninger med babyer og små barn.

oliven olje

Olivenolje er et annet utmerket rengjøringsmiddel: du kan bruke det til å passe på treoverflater.

De essensielle oljene som lavendel og tea tree er gode for treet

te -tre rensing duftende

Flere nyttige tips

På Internett finner du forskjellige mulige kombinasjoner som forbedrer effekten av de enkelte rettsmidler betydelig. Du vil også lære mer om omfanget av bruken. Vi har også noen flere tips klare:

Du kan støvsuge bedre med natron

backsoda tepperengjøring

På badet

På badet kan du rengjøre nesten alt med eddik. Dypp en klut i eddik og fordel væsken over alle overflater. Tørk deretter av med en fuktig, ren klut. Det er best å bruke en mikrofiberklut.

Kjøkkenet

Du bruker snakk på kjøkkenet. Han plukker opp skitt veldig godt. Etter at du har spredt det over alt og lar det virke i noen minutter, tørk det av med en fuktig klut. Etter det vil flisene skinne.

Vannflekker på møblene

Har du vannflekker på møblene dine? Du kan tørke disse med en fuktig klut dyppet i eddik. Tørk den deretter pent med et passende stoff.

Lavendel for mer renslighet og friskhet overalt hjemme

lavendel på badet

Glass og fliser

Du kan bruke eddik hjemme for å rengjøre glass og fliser. For det første trenger du bare vann og noen dråper av det miljøvennlige vaskemiddelet. Dette er en fin måte å fjerne kalk fra retter.

Støvete og gulnede gardiner

Du kan friske opp gulnede gardiner med natron. Dypp dette middelet i en løsning av natron og vann. La dette ligge der i omtrent en time. Forresten, når du vasker gardinene, vil det alltid hjelpe å legge til en skje natron.

Ikke forsøm kraften til sitronsyre

rengjør med sitron

sitronsyre

Du kan rengjøre alle overflater på badet med sitronsyre. Dette er et kraftig middel mot kalk og annet rusk.

Form

Saltet hjelper til med å fjerne mugg. Løs dette opp i vannet og fordel det på overflatene.

Noen av de viktigste miljøvennlige produktene på et øyeblikk

midler for hjemmelaget rengjøring

Fargede og lakkerte overflater

Det er best å rengjøre fargede og lakkerte overflater med såpevann. Tørk deretter av med en fuktig klut. Dette er mye mer effektivt enn bare å fjerne støv.

Dette betyr at tipsene og triksene for miljøvennlig vårrengjøring på ingen måte er oppbrukt. Vi tror imidlertid at disse tipsene og triksene er tilstrekkelige for grunnleggende rengjøring. Se også spesielt etter andre ideer mot tilsmussing. Det finnes miljøvennlige løsninger for nesten alt. De er også mye sunnere enn disse, som, selv om de viser synlig gode resultater gjennom kjemi, er skadelige for kroppen din.

 Du kan finne ut hvorfor miljøvennlig rengjøring er viktig i den følgende videoen