Grundig rengjøring, som vårrengjøring, må være minst to ganger i året. Du vil dermed sikre bedre helse hjemme og friskere luft i dine egne fire vegger. Men hva kommer det hele til? Ikke nødvendigvis på de dyre rengjøringsproduktene. På mange måter er de til og med skadelige for vår helse og miljø. Når trenger du dem i det hele tatt? Vi trenger ofte kjemiske rengjøringsmidler for å rengjøre tungt skitne gjenstander og møbler. Men i et velstelt hjem kan vi stort sett klare oss uten det.

Hvordan du utfører en miljøvennlig grunnrengjøring er hovedtemaet i vår artikkel i dag.Samtidig introduserer vi en sjekkliste for ditt miljøvennlige rengjøring.

Den miljøvennlige vårrengjøringen gir mer helse

grønt budsjett viktig

Vi legger særlig vekt på følgende spørsmål:

• Hvordan bør en systematisk rengjøring om våren organiseres??

• Hva er de skadelige ingrediensene i rengjøringsprodukter?

• Hva kan du erstatte dem med??

• Hvilke nyttige tips bør vi huske på for miljøvennlig rengjøring av de enkelte rommene?

Miljøvennlig betyr også “god lukt”

hygiene kan også være miljøvennlig

Organisering av vårrengjøring

Hvor lang tid tar egentlig en vårrengjøring??

Det tar de fleste noen dager å gjøre dette. Den eksakte varigheten avhenger på den ene siden av om vi bruker denne aktiviteten hele dagen eller foretrekker å dele arbeidet over noen dager. I tillegg er størrelsen på leiligheten eller huset selvfølgelig viktig.

Her er en sjekkliste for grundig vårrengjøring:

– Grundig fjerning av støv med en støvsuger eller andre passende midler: Her inkluderer vi gulv, vegger, møbler, alle tekstiler, tepper, lagringsplass, tilbehør og utstyr.

– Grundig vask: Noen av klærne eller teppene kan være veldig støvete. Det er bedre å vaske de du ikke har brukt på lenge før du legger dem tilbake i passende lagringsplass. Det er best å sende teppene for profesjonell rengjøring. Dette rydder også gulvet for grundig rengjøring.

– Rengjøring av lagringsområder, overflater, sanitæranlegg, vasker og servanter, tilbehør.

– Grundig gulvrens, på badet – også av vegger og tak. Rengjøring av speil og vinduer krever spesiell oppmerksomhet.

Mindre ressurser og mer organisering – slik fungerer den miljøvennlige vårrengjøringen

noen miljøvennlige virkemidler

Den fornuftige retningen

Effektiv rengjøring har også sine sanser. De varierer fra husholdning til husholdning, men det er visse grunnleggende prinsipper, hvorav de fleste er generelle. Den ene ville være: ren fra topp til bunn! Det er ikke verdt å rengjøre gulvet hvis du skal støve de øverste hyllene og taket etterpå. Det ville også være fornuftig å bevege seg fra de mer skjulte til de synlige overflatene. De vanskelige og ikke ofte rengjorte stedene i huset samler mest skitt og støv. Du har mye å gjøre der. Start i stedet med det du ser hver dag og rengjør oftere, gjør det dobbelte arbeidet for deg selv. Du vil deretter gjøre alt skittent igjen med støvet fra de skjulte stedene. Til slutt vil vi påpeke at helt på slutten bør du rengjøre rommene der du kaster søppel og skittent vann. Stort sett gjelder det gangen, terrassen og badet. Viktig tips: Ikke glem å rengjøre kloakkene her!

Gjør et godt estimat for tid og rekkefølge for vårrengjøring og lag din egen plan. Prøv å være realistisk når det gjelder varighet og innsats. La noen dager stå som en ekstra reserve!

Du kan nå lage en liste over rengjøringsmidler du trenger. Med god planlegging trenger du mindre. Ta deg også tid til å forske på gode miljøvennlige alternativer. På denne måten unngår du behovet for kjemikalier eller reduserer behovet for dem til et minimum.

Den andre delen av artikkelen vår, som vi dedikerer til dette emnet, vil hjelpe deg.

Her er en video om emnet med flere ideer og triks om rengjøringssystemet:

Med litt såpe og vann kan vinduene rengjøres raskt og enkelt

Bare rengjør vinduet

Rengjøring med natron kan gjøres vellykket i mange deler av husstanden

rengjør med natron

Et bærekraftig rengjort hjem lukter godt

miljøvennlige vårrengjøringsaromaer

Miljøvennlig rengjøring av skitne overflater er mulig!

Rengjør overflater på en miljøvennlig måte

Miljøvennlig vårrengjøring er morsomt!

lite behov for å rydde opp