Typisk jenterosa, piratmotiver på veggen og andre lekne detaljer gjør et rom til det ideelle barnerommet. Det fantasifulle og barnevennlige anlegget gir nok muligheter til å leke og gir barns kreativitet nok frihet til å utvikle seg. Men på et tidspunkt blir barna unge voksne hvis interesser og preferanser endres etter hvert som de blir eldre. Slik at de unge kan identifisere seg med rommet sitt og føle seg komfortable i det, er det viktig at foreldrene tilpasser barnerommet til de endrede behovene.

Møbl barneromsideer leke eksempler på møblering av hjørner

innredning av ungdomsrom barnas rom barnemøbler eksempler på innredning

Hvilke elementer bør endres?

Et avgjørende punkt for identifisering av et ungdomsrom er veggdesign. Bakgrunnsbilder med barnlige motiver som bamser, elefanter og andre dyr bør byttes ut med mer nøytrale motiver eller males over. Favorittfargen til unge mennesker, som kan være blå eller rosa, men ikke trenger å være, er spesielt egnet som nyanse. Plakater av skuespillere, sangere, idrettsutøvere og andre avguder anbefales også for å få barnehagen til å se kulere ut.

innredning ungdomsrom ideer innredning eksempler

I tillegg er det riktige tidspunktet for en ny seng senest i tenåringsalderen. Hvis det er nok plass, kan dette ha en størrelse på 140 x 200 cm. Køyesenger er ideelle for å utnytte den tilgjengelige plassen i et rom optimalt, men de fleste unge ønsker ikke lenger å legge seg via en stige. For å fortsette å bruke plassen så effektivt som mulig, anbefales en seng med integrerte skuffer. Alternativt kan skap, hyller eller en veggenhet plasseres rundt soveområdet. På den ene siden gir dette nok lagringsplass til bruk, og på den andre siden skaper det en personvernskjerm som gjør det mulig å få et fantastisk tilfluktssted for å lese eller drømme..

Innredning av ungdomsrom unge møbler eksempler

Hvilke møbler er viktige for et ungdomsrom?

Når barna går på ungdomsskolen, er det viktig å ha et stort arbeidsområde hvor lekser kan gjøres optimalt og hvor det også er plass til en datamaskin. Skrivebordet skal være så enkelt som mulig, slik at det passer inn i resten av ungdomsrommet. Stolen derimot, kan være litt mer iøynefallende. For eksempel modeller i lyse farger (se hos Möbel Jack), som er en kul fargeklatt og som gjør deg i godt humør. Hvis det er et lite bord i ungdomsrommet, kan tenåringene bruke flere av disse stolene som sitteplasser når venner kommer på besøk. Et alternativ er en liten sofa som du kan gjøre deg komfortabel med å chatte, spille videospill sammen eller studere. Hvis dette kan trekkes ut, kan det også brukes som et sted å sove, fordi besøk over natten blir hyppigere hos tenåringer. Siden unge mennesker utvikler sitt eget sinn mer og mer når det gjelder mote, trenger de vanligvis en større garderobe. Spesielt de fleste jenter liker å style seg selv fra tenårene og trenger derfor nok plass til klær, sko og tilbehør slik at de kan holde ting ryddig. For gutter, derimot, er det vanligvis viktigere å ha nok plass til å leve ut sine preferanser for visse idretter eller dataspill. Det er derfor lurt å velge funksjonelle møbler som enkelt kan endres eller flyttes til siden. En utfellbar lenestol, for eksempel, kan gjøres om til et romslig sete der venner kan finne plass til å spille fotball eller billøp sammen på spillkonsollen. Hvis du derimot ønsker å spille virtuell golf eller tennis med fullt engasjement, kan lenestolen brettes opp for å spare plass.

Innredning av ungdomsrom med røde farger, aksenter, eksempler på innredning

I utgangspunktet er det tilrådelig for foreldre å inkludere barna i utformingen av ungdomsrommet og ikke bare å realisere sine egne ideer. Hvis far og mor bestemmer seg for valg av skrivebord slik at det er ergonomisk og ryggvennlig, bør de unge kunne velge sengen eller sofaen selv. Dette er viktig slik at møblene passer deg og du kan føle deg komfortabel i tenåringsrommet. I tillegg gjør dette det klart at deres egne ønsker og ideer blir respektert og hjelper dem på vei til voksen alder.