hagemøbler sett wood select wood type

Tre: bærekraftig materiale for hagemøblene dine

Et hagemøbelsett i tre kan være den perfekte prikken over i’en i ethvert hagedesign. Det ser fint ut og gir oss også muligheten til å lene oss tilbake og slappe av og nyte hviletiden.

Hagemøbler sett laget av tre 

rustikk hagemøbler sett tre tre pergola terrasse tre planker

Hvorfor tre?

Hvorfor skal hagemøblesettet være laget av tre og ikke et annet materiale? For mange mennesker er dette det best mulige valget. Dette gjelder også deg hvis du:

  • har råd til trematerialet av høyeste kvalitet;
  • insister på den organiske karakteren til møblene dine;
  • ønsker å oppnå en kompromissløs naturlig karakter;
  • Når du er klar til å regelmessig behandle hagemøblene i tre med passende lakker og preparater og dermed øke utholdenheten.

Hva er fordelene med dette materialet?

rustikt utemøbler sett med trebord og plaststoler

De fleste av disse punktene trenger liten eller ingen ytterligere forklaring. Vi vil bare gå nærmere inn på det første punktet. Det handler om materialet i hagemøblene. Tre sies for generelt. Noen treslag gir den mest bærekraftige komforten. De er også et økologisk valg. Rett nedenfor er de …

Hvilken tresort bør du velge??

hagemøbler sett tre swing benk bærekraftig design

akasie

Akaciaen oppfyller alle bærekraftskriteriene. Disse trærne vokser rikelig i skogene. I tillegg er møblene laget av den i stand til å motstå påvirkning fra de forskjellige elementene.

Hagebord med innebygde trebenker

rustikt hagemøbler sett i massivt trebord med benker

Når det gjelder å arbeide med akasie, vil det være veldig nyttig hvis dette materialet skulle forsegles. Du kan bruke den til å beholde malingen på en original og tett måte.

Salongmøbler med en elegant bærekraftig design

rustikt utemøbler sett tre salongmøbler sidebord

seder

Det er flere typer sedertre. Uansett hvilken du velger for hagemøblene i tre, vil du gjøre et godt og trygt valg. Møblene vil ikke råtne og insekter vil ikke kunne komme inn i det.

Vil du ha en trebenk i utendørsområdet ditt??

hagemøbler sett tre benk bygge selv

Selv om du planlegger å male hagemøblene i tre i forskjellige nyanser, vil du gjøre deg selv en stor tjeneste med denne typen tre. Det kan behandles veldig enkelt på denne måten.

Friluftsstue

hagemøbler sett tre salongmøbler terrasse tregulv

Sypresser

Sypressen har evnen til å motstå insekter og råtne. Det trenger ikke engang noen spesiell behandling. Det er nok fra tid til annen at du smører olje eller lakk til hagemøblene dine.

Fra et naturvernperspektiv er det dessverre ikke så mye ved av denne typen som er bærekraftig hentet.

Rekreasjonsområdet er utelukkende laget av tre

rustikk hagemøbler sett tre tre pergola lounge møbler design

Redwoodtree

Dette valget er veldig vedvarende, men hvis du er miljøbevisst er det bedre å ikke bruke det. Noen ganger finnes det også trematerialer av denne typen som er bærekraftig, men de er altfor dyre. Sequoia vokser veldig sakte.

Stilige trehyller for hageplantene

moderne hagemøbler sett trevegghyller planter

Hvis du bestemmer deg for å gjøre det, eller hvis du finner en måte å bevise settets bærekraft på, har du lykke til. Et slikt hagesett i tre ser flott ut og er motstandsdyktig mot insekter og råte.

Massive tremøbler i landlig stil

rustikk hagemøbler sett tre massivt tremøbler

Et slikt sett med hagemøbler i tre ville ha en annen veldig sjarmerende eiendom. Teakolje – vedlikehold en gang i året vil bevare møblets ungdommelige utseende.

Original lenestol av naturlig tre

hagemøbler sett tre lenestoler laget av naturlig tre

teak tre

Teak har blitt veldig populært de siste årene. Og ikke uten grunn. Teak har en enda mer bærekraftig karakter når det gjelder holdbarheten til møblene som er laget av den.

Et slikt sett med hagemøbler i tre ville også blitt veldig pent.

Lenestol med elegant design

rustikt hagemøbler sett tre elegant tre lenestol

Inntil for noen få år siden var det stort misbruk av utvinning. Imidlertid er det tatt strenge tiltak, og prosessen er nå strengt regulert. Med teak gjør du også et veldig bærekraftig valg når det gjelder miljø.

Og et eksempel med et landlig utseende

hagemøbler sett tre lenestol bygge selv

Nok en viktig note om temaet hagemøbler i tre! Når du velger, bør du sørge for at møblene er laget av kjernen av treet. Dette materialet er visuelt mørkere og også veldig holdbart. Hvis du ikke kan se forskjell selv, eller hvis det ikke er i beskrivelsen, bør du definitivt finne noen som vet det bedre.

Sammenleggbare tremøbler til den lille balkongen

hagemøbler sett tremøbler til balkongen