5. mars lanserte det amerikanske selskapet Beyond Meat en plantebasert kjøttdeigserstatning. Produktet er ment å erstatte tradisjonelt kjøtt mens det ser ut, smaker og lukter kjøttdeig. Det er ikke det første kjøttalternativet i sitt slag, men Beyond Beef skal ikke bare ha lite fett, men også ha et høyere proteininnhold enn kjøtt. Kan dette endelig være et perfekt vegetarisk produkt som vi har ventet på så lenge?

Ingen vegetarisk hack har sett så realistisk ut før

Beyond Meat tilbyr vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøttdeig

Beyond Meat kan endelig representere et deilig og realistisk kjøttalternativ for vegetarianere

Kjøtterstatninger er et tema som diskuteres konstant og er veldig populært blant de fleste vegetarianere. For “kjøttspisere” er det imidlertid mindre. De fleste produkter smaker bare ikke ekte kjøtt og da kan du føle deg litt lurt.

Beyond Meat tar sikte på å endre tankegangen ved å tilby flere og bedre plantebaserte alternativer til kjøtt som er både velsmakende og sunt.

En ferdig burger med en Beyond Meat kjøttbolle

Beyond Meat introduserer vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt en hinsides burger med kjøttboller laget av bønner

Beyond Beef -kjøttet er laget av en blanding av erter, mungbønner og risproteiner. Disse gir en næringsverdi som ligner på ekte kjøtt for bare en fjerdedel av det mettede fettet. Som et resultat har produktet faktisk mer protein enn tradisjonelt biff, nemlig rundt 20 gram per porsjon. I tillegg til Beyond Burger og Beyond Sausage, inneholder Beyond Beef ikke antibiotika, hormoner, soya, gluten eller genmodifiserte organismer. I kontrast er disse usunne ingrediensene ofte funnet i ekte biff. Så endelig et sunt økologisk kjøttalternativ!

Merkets tidligere produkter inkluderer fortsatt pølser laget av plantebasert svinekjøtt

Beyond Meat introduserer vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøttpølse laget av plantebaserte ingredienser

“Vi har lenge hatt siktet til et produkt som vil gjøre det mulig for forbrukerne å nyte alle fordelene og allsidigheten til kjøttdeig mens vi høster fordelene for menneskers helse, miljø og dyrevelferd for plantebaserte matvarer,” forklarer grunnlegger av Beyond Meat og Administrerende direktør Ethan Brown.

Fri for skadelige ingredienser og kjemikalier

Beyond Meat tilbyr vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt

Beyond Meat tilbyr vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt og vegetarisk kjøttdeig

Beyond Beef – nyskapende, sunt og fremfor alt deilig

Beyond Beef er allerede tilgjengelig i mer enn 35 000 restauranter, dagligvarebutikker, universiteter, hoteller, stadioner og mer. Det er et av de første produktene som kommer ut av Beyond Meats enorme nye innovasjonssenter i California. Laboratoriet er nå utstyrt med all slags hi-tech, inkludert en “e-tunge” som tester saftigheten og elastisiteten til vegetariske burgere og en “e-nese” som isolerer over 1000 molekyler som bidrar til lukt og smak.

Saftig og full av proteiner, men lite fett

Beyond Meat tilbyr vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt, en burger kuttet i halvt grønnsakskjøtt

Beyond Meat er ikke det første selskapet som bringer plantebasert kjøttdeig til markedet. Hovedkonkurrenten, Umulig mat, Viste allerede sin egen vegetariske burger på CES 2019, hvis smak er veldig nær en ekte. Tilsynelatende gjorde selskapet det fra urte ressurser Ondskapsfullhet å produsere. Dette er gruppen av stoffer som hovedsakelig er ansvarlig for den faktiske kjøttfulle smaken av kjøtt. Aleph Farms, på den annen side hevder å ha laget den første grønnsaksbiffen. Vegetariske kjøttstykker er imidlertid ikke tilgjengelig på markedet ennå.

Den nyskapende biffen fra Aleph Farms

Beyond Meat introduserer vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt - biffen fra aleph Farms

Hvordan går det? Er du vegetarianer og vil du prøve et av disse kjøttalternativene? Snart kommer produktet endelig til Tyskland. Så hvis man måtte trekke en konklusjon av alt, ville det være trygt å si at 2019 kan bli et veldig produktivt år i det alternative matområdet.

Kjøttboller uten kjøtt trenger nå et nytt navn

Beyond Meat tilbyr vegetarisk kjøttdeig med et høyere proteininnhold enn kjøtt, spaghetti og kjøttboller laget av økologisk biff