Søte poteter er faktisk noe enkelt, men de finner raskt en bredere bruk i kjøkkenet vårt. Det er flere grunner til dette. Vi vil gå inn på de viktigste av disse individuelt. På den måten ville vi raskere overbevise deg om at de søte knollene er et sunt alternativ til de vanlige potetene. Dette er vårt hovedmål fordi denne kunnskapen kan være nyttig for deg på mange måter. Så har vi noen tips klare som hjelper deg praktisk talt å bruke søte poteter oftere i hverdagen. Løfte: Familien din vil også bli fascinert!

De vanlige potetspydene kan tilberedes med søte poteter

gryte ideer søte poteter

Hvorfor er søtpoteter egentlig sunne??

Søtpotetene er helt klart en av de spesielt sunne matvarene som har blitt gjenoppdaget de siste årene. Takket være dette får du en overflod av vitaminer og mineraler. Søtpotetene inneholder mye fiber. Med dette i tankene fremmer søte poteter mage -tarmsystemet og hjelper til med å avgifte kroppen din.

Mange vitenskapelige studier viser til og med at de motvirker kreft i lunge og tykktarm. Disse potetene kan også spises av tyver og fortsette å nyte sine populære retter.

Den litt søte smaken kan gjøre desserten overflødig 

ideer for å lage søte poteter

Ingredienser i søtpotetene

Søtpotetene inneholder nesten 2000 ganger flere vitaminer enn de vanlige. De er også veldig rike på vitamin C, E og K. Å spise søte poteter anbefales også hvis du vil gjøre opp for vitamin B -kravet. I tillegg til vitaminene, mineralene og fiberene som er nevnt, er det også mye proteiner.

Poteter med andre karbohydrater? I dette tilfellet er det ikke så ille!

deilige ideer søte poteter oppskrift

Vektkontroll og fremme hjertehelse

Har du allerede blitt påvirket av det vedvarende ryktet om at karbohydrater gjør oss fete? Dette gjelder ikke bare for en begrenset gruppe mennesker. Det er mer sannsynlig at karbohydrater i maten er usunne fordi de ikke inneholder sunne ingredienser. De fyller magen vår, for å si det sånn, men har ingenting som kroppen vår kan omdanne til energi. Derfor er de ikke brukt opp, men bare lagret i kroppen vår som fett. Sunn mat med mye vitaminer har en helt annen effekt. Kroppen prøver å bruke dette umiddelbart til forskjellige livsforandrende systemer, og det er derfor de vil brent raskt og effektivt. Det er tilfellet med søtpotetene. Derfor vil du være mett samtidig, og du kan også gå ned i vekt! Det holder også blodsukkeret under kontroll!

Hvis en mat inneholder mange sunne ingredienser, vil du vanligvis ikke gå opp i vekt!

søtpotetbrødsideer

Hvorfor er disse potetene egentlig søte??

Den søte smaken kommer fra enzymet, som løser opp stivelsen til et slags sukker. Dette er det som kalles malt sukker. Denne er ikke så søt som det tradisjonelle sukkeret. Men ved å gjøre dette kan du holde appetitten på søtsaker under kontroll.

Forskjellige typer

Det finnes forskjellige typer søte poteter, men denne informasjonen er spesielt nyttig for deg som er nysgjerrig. Det er bare 2 eller 3 typer på markedet, og de har mer eller mindre lignende eiendommer. Det er forresten også en rekke tilsetningsstoffer basert på søte poteter. De motvirker mange sykdommer og ubehagelige symptomer.

søtpoteter sunn mat

Tips for tilberedning av søtpotetene

Tradisjonelle potetskiver

Du kan lage praktisk talt alle slags potetretter med søte poteter. Så forvent en søt smak. Kanskje du kan lage en deilig søtsyrlig salat med eddik? Vær også oppmerksom på at søtpotetene ikke krever så mye termisk behandling som de andre. En middels temperatur er definitivt nok! Noen spiser dem til og med rå, revet i en salat. I motsetning til de vanlige potetene, vil disse på ingen måte forårsake feber. Som du kan gjette, brenner høy temperatur av noen av ingrediensene. Derfor, hvis du ønsker det, kan du unngå det i dette tilfellet!

matlaging søte poteter oppskrift

Kombinasjon med andre karbohydrater

Å lage ris med vanlige poteter gir egentlig ingen mening. Dette er et fyllstoff, men ikke noe mer. Men hvis du erstatter det vanlige med søte poteter, ser ting veldig annerledes ut. Spesielt hvis du bruker fullkornsris i stedet. Denne retten trenger bare noen få krydder eller grønnsaker, og det er en vitaminbombe, selv om den er veldig enkel! Fansen av å fylle menyer, hvor man ikke går opp i vekt, kan ha nytte av denne ideen.

søtpotet ide for en salat

Søte poteter og sunt liv

Søtpotetene er et veldig godt eksempel på hvor sunt livet faktisk ikke er så komplisert. Vi trenger ikke superkompliserte oppskrifter med flere matvarer for å få de sunne ingrediensene vi ønsker. Det er bra hvis vi vet om sunne alternativer som søte poteter!

Søte poteter er en god kilde til karbohydrater for diabetikere

søte poteter deilige oppskriftsideer

Søtpotetfries er mye sunnere

søte poteter pommes frites