Soverom fargedesign kreative effektive ideer

Effektiv fargedesign for soveromsvegger

Med veggmaling kan du fullstendig endre effekten i et rom, for avhengig av fargenes tone og intensitet, ser et rom plutselig helt annerledes ut. Imidlertid bør alle som velger fargede vegger definitivt vite på forhånd hvordan de vil se ut.

Ikke alle nyanser passer for alle rom. Spesielt på soverommet bør du tenke nøye gjennom hvilke farger du vil bruke.

Soverom farge design vegger maling ideer

Soverommet er et sted for fred og sikkerhet. Her vil du slappe av og slappe av etter en anstrengende dag, komme til hvile og sovne uten stress. En god natts søvn avhenger blant annet av Valg av veggfarge borte. Selvfølgelig bør du først og fremst bestemme etter din personlige smak, for bare hvis rommet har blitt malt i en farge du føler deg komfortabel med, vil du virkelig kunne slappe av her. Imidlertid er det noen ting du bør vurdere når du velger farge.

Soverom fargedesign Kreativt designe soverom med fargetoner

de Effekt av farger på mennesker bør ikke undervurderes, spesielt i soveområdet. Eksperter anbefaler rolige og nøytrale toner for soverommet som verken virker for kjølige eller for varme og ikke har noen stimulerende effekt. Lyse rosa, røde og oransje toner er derfor mindre egnet enn hvite eller grå. Naturlige farger som beige, sand eller brun skaper en følelse av sikkerhet, svart derimot ser for dystert og truende ut for en god søvn. Lyseblå og grønne toner eller pastellfarger som mynte, rosé, vaniljegul eller syrin er også ideelle. Disse fargene er beroligende og er perfekte for en avslappet atmosfære.

Soverom farge design soverom ideer

Men selv de som foretrekker mer intense eller mørkere toner trenger ikke nødvendigvis å undvære sin favorittfarge på soverommet: Med rød, rosa, oransje eller til og med mørk grønn eller blå kan du sette fantastiske aksenter uten å designe hele rommet med det. Hvis du maler bare en vegg i stedet og lar resten av veggene hvite, kan du se frem til et spennende blikkfang som fremdeles ikke ser for dominerende ut. Så ingenting står i veien for en god søvn.

Soverom fargevalg velg veggfarger