Hvite vegger virker ofte for sterile i moderne interiør. Mange av oss foretrekker å introdusere litt farge i de forskjellige rommene. Avhengig av din egen smak og personlige innstillinger, kan du alltid finne den rette. Kreativt malte vegger ser enda mer populære ut og fremfor alt mye mer effektive. De gir en viss dynamikk og gir stemningen det bestemte. Det beste av alt er at det er enkle maleteknikker du kan bruke selv og gjøre dine egne vegger til uvanlige blikkfang. Må du ha mye erfaring? Ikke egentlig. Med litt tid og kreativitet kan du lage mange utrolig originale mønstre og utseende. Ta en titt på våre 5 maleteknikkfavoritter nedenfor, og prøv dem selv hvis du ønsker det. Resultatene er unike og fascinerende vakre. Lovet!

Gi hjemmet ditt mer pizzazz med kreative maleteknikker!

akvarell optikk maleteknikker veggdesign

Svampteknikk

Det er en av de enkleste og mest populære maleteknikkene som finnes. Svampteknikken er veldig enkel å bruke, selv for absolutt nybegynnere når det gjelder maling av vegger. For å gjøre dette trenger du en såkalt effektsvamp fra en spesialforhandler eller en naturlig svamp. Begge forlater abstrakte mønstre på veggen når de er prikket, som varierer avhengig av farge og intensitet og bestemmes av deg.

I prinsippet er undertonen valgt lys og en mørkere farge påføres den med svampen. Selvfølgelig kan du også velge en mørkere overflate og deretter tørke den med en lysere farge. For eksempel ser en svart malt vegg med lyse gullakenter som du trykker frem med svampteknikken veldig stilig ut.

Sørg for å bruke gummihansker når du maler

maleteknikker veggmaleri svamp

Du bestemmer hvor fast du dupper med svampen

maling av blå veggmaleriteknikker svampteknikk

Tegningsteknikk

Denne maleteknikken er også veldig enkel og egnet for alle. Likevel ville det være bedre å prøve disse på en mindre iøynefallende vegg først for å få litt håndfølelse. Med denne teknikken kan du for eksempel lage det trendy denim -utseendet på veggene dine. Det fungerer best hvis du bruker en stor børste eller en børste med harde børster. Et annet veldig egnet verktøy for dette er kosten. Børsten trekkes rett og slett opp og ned umiddelbart etter at veggmaling er påført. Det kan se like bra ut horisontalt, avhengig av hvordan du vil at det skal være.

Denimvegger er litt mer intense og bør derfor utformes som en aksentvegg

maleteknikker denim optikk veggdesign

Du kan også tegne originale mønstre med en kam

maleteknikker veggstikk og ideer

Frimerke teknologi

Denne maleteknikken kan også kalles trykkteknikk for veggen. Du bruker forskjellige objekter som er dyppet i farger for å lage bestemte mønstre. Du kan enten bruke en såkalt effektrulle fra maskinvarebutikken eller til og med lage en selv. Wire, kuttere, tau, etc. er egnede verktøy for å lage dine egne mønstre og overføre dem til veggen.

Du finner mer inspirasjon til dette i denne videoen:

Du kan oppnå en stor variasjon av stemplingsteknikken med bobleplast. Dette er viklet rundt malingsvalsen med boblene vendt utover og festet med tape. Da trenger du bare å male malingsvalsen med ønsket veggfarge og skrive ut de flotte bobleplastmønstrene på veggen ved å rulle.

Mal veggene kreativt med bobleplast

maleteknikker ideer veggmaleri med bobleplast

Du kan fortsette her på samme måte som å designe innpakningspapir eller tekstiler med DIY -stempler. Bare bruk forskjellige mønstre med halverte sitrusfrukter, grønnsakstykker som poteter eller rabarbra, gamle gensere eller lignende. Det er knapt noen grenser for kreativiteten din når det gjelder maleteknikker.

Innpakningsteknikken er en annen måte å male veggene kreativt på. Den har samme prinsipp som stemplingsteknikken med en malerulle, og det er derfor vi bare tar den med. For denne maleteknikken trenger du bare en fille eller en gammel sokk i stedet for en pensel eller malervals. Stoffet brettes opp litt, for eksempel som på bildet under. Dette rulles deretter ned på den fremdeles våte veggmaling fra topp til bunn. Det skapes unike mønstre som minner om eventyrlandskap.

Sørg for å beskytte hendene mens du gjør dette

maleteknikker maling mønster vegg

Resultatene taler for seg selv

maleteknikker svampteknikk maleri vegg

Stencil teknologi

Hvis du vil ha presise mønstre på veggen, for eksempel geometrisk eller floral, er denne maleteknikken riktig for deg. Du kan enten laste ned ferdige sjablonger fra Internett, eller du kan tegne noen og kaste dem. Etter det gjenstår det bare å sette den på veggen og male den med ønsket veggfarge. Du bør fikse større sjablonger på forhånd med malertape slik at de ikke sklir mens du maler. Det er enda enklere med geometriske mønstre. Du kan ganske enkelt feste dette til veggen på forhånd med malertapen (se nedenfor på bildet) og påføre veggmaling på den. Du kan jobbe med flere farger. Etter at veggen er helt tørr, kan du bare fjerne malertapen og den kreative veggdesignen er klar!

Du kan også la en margin være fri øverst og nederst

maleteknikker, geometriske mønstre, maskeringstape

Vegger blir sanne kunstverk

maleteknikker veggmaleri papir sjablong

Magiske mønstre kan også lages med fargespray

mønster grafitti maleteknikker

Gradientteknikk

Denne maleteknikken er fremdeles kjent som ombré -teknikken. Det trendy utseendet er også en utmerket, frisk designidee for veggene dine. Selv om det er en av de mer omfattende maleteknikkene, kan du definitivt bruke det like vellykket. For å gjøre dette, velg to farger etter ønske, men de kommer fra samme fargefamilie. Du kan også bruke en bestemt farge og hvit hvis du vil ha større kontraster. Vanligvis jobber du deg opp fra bunnen, og starter med den mørkere fargen. Dette forlenger rommet optisk oppover og får det til å se mer romslig ut. her du får enda flere hint og tips for dette.

Lag en mystisk atmosfære på soverommet

kreative maleteknikker soverom veggdesign

Eller foretrekker du et jenteaktig blikk etter gangen?

ombre maleteknikker maler rosa hvit vegg

Sterkere farger gir en tydelig uttalelse på veggen

minimalistisk soverom maleteknikker veggdesign

Når du designer veggene dine, er det helt opp til deg hvilke farger og maleteknikker du velger. Ta en titt på de gjenværende eksemplene fra bildegalleriet vårt, og la dem inspirere deg kunstnerisk! Ha det gøy med pranks og en fantastisk, god suksess!

Veggene dine skinner i ny prakt

gullmalingsteknikker

Med tørke- eller svampteknikken blir veggene forvandlet til ekte blikkfang

kreative veggdesignmaleriteknikker

Tegningsteknikken sikrer et effektivt denim -utseende

malingsteknikker for blå veggmaleri

Sjablongteknikken er enkel og allsidig

   kaktusmønster maleri teknikker veggdesign

Og foretrekker du et minimalistisk betongutseende for hjemmet ditt??

svampteknikk maleri grå vegger maleteknikkermaleteknikker bad veggen design svamp teknikkspaghetti mønster veggmaleri teknikkermaleteknikker baderomsdesign maleteknikker kreativ veggdesign maling sprut maleteknikker veggmaleri svampteknikkmaleteknikker maler vegger kreativt