advent festlighet julekuler dekorasjon humør

Kjenn på forventningen til jul?

Den store familiefeiringen nærmer seg, og kanskje du vil forberede deg så godt som mulig og selvfølgelig bli godt informert om alt som kretser rundt jul. Vårt lille juleleksikon er der for alle som er nysgjerrige og vet alt! Vi håper du vil like å lese den og lære noe nytt i prosessen.

Advent

Du bør ikke synke ned i julestresset hvert år, men bruk de fire ukene i advent som forberedelsestid. Dette er hva adventskransen står for og indikerer tydelig hvor mye tid vi fortsatt har til julaften.

Lite julesleksikon fra A til Å

advent festivaler julekuler dekorasjon humør kalender

dele ut julegaver

Gavene på julaften er den beste overraskelsen for barna, de kan nesten ikke vente…. Ja, det er skikken i de fleste kristne land – gaver gis på julaften. I USA og England åpner barn bare presentene sine i morgentimene 1. juledag, 25. desember.

Kristusbarn

Kristusbarnet er et symbol på julegaven. Enten vi tror på Kristusbarnet eller ikke, er forventningen og gleden ved å gi viktigere i dag!

Dufter

Fra første advent i advent er lukten av kjeks, bakt epler, gløgg og grangrener overalt! Det er juletid, den beste tiden på året …….!

Den velkjente duften av jul

advent gir gaver jul duftkaker deco humør gaver

Engel

Engler er et must i julepynt. Det er høysesong nå! Hvorfor? – spør noen kanskje. Fordi de spiller en sentral rolle i Bibelen. Ofte forkynner de Guds vilje og er formidlere mellom Gud og mennesker.

gaver

Den store gleden for store og små! Hemmeligheten til opptaket til jul er også knyttet til gavene – tiden for lukkede dører, hemmelige ærender og anspent forventning. Så det blir spennende!

julen kommer!

advent gir gaver julekuler dekorasjon humør gaver

Julaften

Julaften er julaften. Forhåpentligvis vil alt bli gjort på dette tidspunktet – alle forberedelser ferdig, pakker pakket og nå kan du endelig nyte festen din med dine kjære! Det er julaften! Det høres veldig mykt ut overalt: “Stille natt, hellig natt …”

Lys

Lys spiller en spesiell rolle i julen da de blir sett på som et symbol for Jesus – “verdens lys”. De mange duftlysene skaper ikke bare en hyggelig, høytidelig atmosfære, de har også en religiøs bakgrunn. I dag kan vi ikke forestille oss advent og jul uten røde lys.

Rød lysestake i form av en julekule

advent gir gaver julekuler dekom stemningslys

pepperkaker

Pepperkaker er typiske julekaker, uavhengig av formen de er bakt i. De første pepperkakene ble laget i Tyskland allerede på 1200 -tallet og var godt kjent i Nürnberg, Augsburg, Köln og Basel.

Smaken av jul – pepperkaker og småkaker

advent gaver jul pepperkaker cookies deco hjerte

Nicholas

6. desember kommer julenissen og gir de gode barna godteri og små gaver. Hans gaver er alltid store overraskelser for de minste. Han har mange navn rundt om i verden som julenissen, Pere Noel, Father Frost eller Sinterklaas. Men uansett hva vi kaller ham, er dette en favorittperson for alle barn i førjulstiden!

Nyt julen og ha det gøy med den!

advent presenterer jul pepperkakekaker deco

kjeks

Hm, det lukter så godt, som kaker…. De smaker best når de blir hemmelig nappet før ferien …

Julestjerner og hjerter for å spise og pynte

advent gaver jul pepperkaker cookies deco rød

stollen

Julestollen – det smaker deilig! Tunneler har eksistert siden 1300 -tallet. Opprinnelig skulle det hvite sukkerbelagte flatbrødet representere Jesusbarnet pakket inn i bleier.

juletre

Ta et dypt pust nå! Ja, den krydrede nålduften holder hodet klart og puster fritt. Juletreet er festlig dekorert nesten overalt – i kirker, i sentrum av byen og selvfølgelig i hver leilighet!

Det dekorerte juletreet er faktisk den vanligste dekorasjonsskikken rundt om i verden til jul.

advent gir gaver julekuler deco grantre

Ønsker

Vi ønsker deg en god jul og at alle dine ønsker går i oppfyllelse!

advent gaver julekort dekorasjon stemningsgaver

cinammon

Vi kan knapt forestille oss juletider uten kanelstjerner. Det populære gløgg- og pepperkakekrydderet er veldig populært i Tyskland og etterspurt, spesielt denne sesongen. Kanel virker varmende og avslappende og er derfor det ideelle vinterkrydderet.

god jul!

advent gaver juletre informasjonskapsler deco