Kanskje du kjenner følelsen. Du har kjøpt noen flotte nye bilder eller fått dem på loppemarkedet og vil piffe opp veggene dine med dem. Du bare hamrer noen negler på den og … åh mann! Det har allerede vært stygge sprekker og hull, men det er fortsatt ikke noe reelt grep for bildene. Hengende bilder trenger ikke nødvendigvis å gjøres ved boring eller spiker. Det kan gjøres veldig enkelt og raskt, og bare ved liming. Hvordan et stilig veggdesign fungerer på denne måten er vist nedenfor. Du finner også noen gode, praktiske tips og triks der.

Heng bilder på soverommet

elegant veggdekorasjon henge opp bilder uten å bore

Heng opp bilder, enkelt!

Spesielt når det gjelder vegger laget av armert betong eller de i en gammel bygning, bør spiker og boring unngås. For dette er trekonstruksjoner, gips eller mur mer egnet. Men hvis du absolutt ikke vil lage hull i dine allerede malte eller tapetserte vegger, kan du velge et praktisk limsystem helt fra starten.

Dette gjør det superenkelt og raskt å henge opp bilder og fjerne dem eller bytte dem med andre som du ønsker.

Heng opp bilder med selvklebende spiker eller klebekroker

henge bilder uten å bore med limspiker

Du trenger:

  • Limspiker (fra Tesa, Command, etc.)
  • Vater
  • Hersker
  • blyant
  • Maskeringstape
  • Kartong og saks (valgfritt)

Og det er så enkelt:

Avhengig av produsentens bruksanvisning kan det være små forskjeller, men prinsippet er alltid det samme. Rengjør først veggen med en myk klut og litt alkohol, slik at den er fri for støv og fett. Tegn lyse linjer ved hjelp av en linjal, blyant eller maskeringstape som en veiledning for justering av bildet. Ta en klebrig spiker ut av esken ved å begynne med klebebåndet. Fjern beskyttelsesfilmen på den første siden, og lim deretter stripen på veggen. Den blå siden må alltid peke mot veggen, nedover. Trykk godt fast med tommelen i omtrent 5 sekunder, og fjern deretter den andre beskyttelsesfilmen. Du kan allerede lime plastdelen, den selvklebende spikeren, til den og trykke den fast igjen i 5 til 30 sekunder. Fullstendig! Nå kan du feste alle limspikerne du trenger til veggen på denne måten og henge bildene dine.

For bilder som er bredere enn 40 cm, kan du feste to braketter til den øvre kanten

stue veggdekorere henge bilder uten boring

Slike limsystemer kan ofte bære opptil 2 kg per punkt og kan til og med flyttes om ønskelig. På denne måten kan også tyngre bilder henges mer presist. Limspiker kan også enkelt fjernes igjen uten å skade veggen. Alternativt kan du bruke dobbeltsidige monteringstape. Disse er spesielt egnet for lerret med bårerammer.

Et godt tips: legg først ut bildene og bildene dine på gulvet

galleri-vegg-diy-hvordan-å-legge-ut

Bruk bildemaler laget av innpakningspapir som design på skjermen

henge opp bilder praktiske tips

Hva skal jeg gjøre hvis bildene er for store og for tunge?

Selvklebende negler og strimler er uten tvil en flott ting å gjøre når du har bilder å henge opp. Disse når imidlertid sin grense når bildene er ganske massive, for eksempel store oljemalerier. I slike tilfeller bør du heller jobbe med skruer, plugger og kroker eller stole på andre hengende systemer. Et godt eksempel på dette er de såkalte galleriskinnene, også kalt bildeskinner. Disse festes til den øvre kanten av veggen ved boring, men brukes deretter til å henge tau eller bildetråd og forhindre ytterligere boresaker helt. En slik fjæring ser ganske pen og profesjonell ut.

Dette gir hjemmet ditt et romantisk museumsinnslag

henge bilder uten å bore med bildeskinne

Ekstra tips:

Du kan også ganske enkelt lene bilder mot veggen eller plassere dem på en benk, staffeli eller hylle. En annen veldig original og nyskapende variant er å henge bilder med magnetisk maling. Dette er fordi den inneholder jernpartikler. Bildene i seg selv har da sterke magneter på baksiden. Denne suspensjonen er imidlertid bare egnet for mindre og lette bilder og bilder.

Bilder trenger ikke alltid å bli hengt opp

bilder veggdekorasjonsideer uten boring

Noen ganger kan til og med den vakre lenestolen brukes som en base

dekorere med bilder soverom deco

Som du kan se, er det andre måter å henge bilder på uten spiker eller boring. Tenk på forhånd hvordan du vil ordne bildene og bildene dine, og gå dristig til det. Ha det gøy å henge den opp og lykke til!

En dyktig Petersburg -hengning anbefales alltid

henge bilder uten å bore petersburg hengende soverom

petersburter hengende bilder henger uten boring

Men vakre bilder kutter også en god figur, symmetrisk eller horisontalt

abstrakte kusnt -bilder å henge uten å bore     Lag en bildevegg uten å bore

Sørg for å lytte til magefølelsen når du legger på bilder!

soverom veggdesign henge bilder uten boring    hengende bilder gjorde det enkelt å henge Petersburg

veggdekorasjon med bilder uten boring  minimalistisk veggdekorasjon med bilder   flott veggdekorasjon med bilder henger opp bilder uten å bore  veggdesign henge opp bilder uten å bore