Tidene da treveggbekledning bare var forbundet med rustikke møbleringsstiler, er for lengst borte. I dag kan du finne et stort utvalg av trepaneler både for vegger og tak, ikke bare for stue og spisestue, men også for alle fuktige rom i dine egne fire vegger. Så du kan alltid innrede hjemmet ditt etter din egen smak og stil og samtidig dra nytte av de unike egenskapene til treverket. Fordi tre er et av de mest verdifulle naturmaterialene i stue og innredning, og det gir oss mer og mer komfort samt 100 prosent bokomfort.

Hva bør du vurdere når du velger trepaneler?

I tillegg til din egen smak, er det noen viktige kriterier du bør vurdere når du skal kjøpe de riktige trepanelene til veggbekledningen din. Hvilken optisk effekt vil du oppnå? I hvilket rom skal panelene installeres? Hvilke møbler har du der, eller planlegger du å kjøpe??

De såkalte veggpanelene i tre kan i noen tilfeller også være av massivt og til og med gammelt treverk. Trearter som bøk, eik, furu, gran og akasie er spesielt foretrukket. Det trebaserte materialet nummer 1 for veggbekledning forblir klart bærermaterialet av MDF (Micro Density Fiber). I de fleste tilfeller blir MDF-kjernen av høy kvalitet deretter belagt med en dekorativ film i et treutseende du ønsker.

trepaneler mdf moderne veggbekledning

Visuelt bør du være klar på forhånd hvilke farger, former og teksturer som passer deg best. Det bør alltid huskes at lyse tresorter har en tendens til å få rommet til å se større ut, og mørkere skog får det til å se litt mindre ut. Kornet spiller en viktig rolle i trepaneler og også generelt i gulv, tak og veggbekledning. Så hvis møblene dine i utgangspunktet er laget av tre eller med et treutseende, bør du matche fargetonene og kornet veldig nøyaktig selv. Dekorer og farger som er for forskjellige og konsise på ett sted kan raskt føre til visuell uro og forstyrre komforten i rommet.

tre veggbekledning stue ideer

Ekstra tips: Unngå det visuelle "Badstueeffekt"! Under ingen omstendigheter dekker vegger og tak med trepaneler på samme tid, ellers vil rommet se for fast og tett ut.

Hvorfor bør du velge veggpaneler i tre??

Det er ganske mange grunner til dette. Her vil vi gjerne liste de viktigste av dem. Veggpaneler er i utgangspunktet:

  • varme- og lydisolerende
  • spenstig og slitesterk
  • antistatisk og lett å ta vare på
  • farge harmonisk
  • egnet for fuktige rom
  • lett å montere

Med de riktige tilleggselementene, for eksempel B. panelendelister, veggbekledningen er avrundet og individuelt utformet etter ønske. For en vellykket montering av trepanelene kreves selvfølgelig det riktige tilbehøret – underkonstruksjonspaneler, montagetang, etc..

For en stund nå har den veldig enkle plug-in-monteringen av tunge og spor etablert seg, ofte med det patenterte Fit-fix-Schnellmontagesystem® er kombinert. Dette betyr at ingenting står i veien for et moderne livskonsept med veggbekledning av tre eller med et treutseende.

mørke veggpaneler tre mdf

Sist men ikke minst er det leggingen av trepanelene for veggbekledning. Hver leggingsvariant gir rommet en annen teft. For eksempel, hvis panelene legges horisontalt, ser rommet umiddelbart mye bredere ut. Innrettet vertikalt gir leddene på veggpanelene mer visuell luftighet og høyde. Diagonal installasjon, derimot, bringer mer dynamikk og variasjon inn i rommet. Så tenk nøye på forhånd hvor dine prioriteringer er og hvilket potensial boligområdene dine har.

Du kan selvfølgelig både på stedet og kjøp de matchende veggpanelene online.

Erfarne tilbydere på dette området har ofte et mangfoldig utvalg som definitivt vil dekke dine behov. Mange dekorer, farger og teksturer venter på å bli oppdaget og valgt.

Når du kjøper, må du alltid se etter et pålitelig miljømerke, for eksempel "Den blå engelen" for eksempel, i tillegg til tilstrekkelig rådgivning og høy kvalitet med et optimalt pris-ytelsesforhold. Beskytt naturen og helsen din og skap et komfortabelt romklima for deg og din familie!

   veggbekledning mdf veggpaneler mørke