Veggpapir var veldig populært etter oppfinnelsen, men gikk senere av moten. Akkurat nå er de helt trendy igjen, og det er mange gode grunner til det. Moderne tapeter kan fantastisk skrive seg inn i mange forskjellige stiler. Dette vil gjøre det relativt enkelt å endre atmosfæren i et rom. Det er det også denne typen veggdesign en god strategi hvis du vil eksperimentere med forskjellige konsepter. I tillegg til dette er bakgrunnsbilder ganske praktiske og rimelige.

Stue design vegg tapet ide

Tapet av fleece eller papir?

Papirvegg bakgrunnsbilder – mer mangfoldig enn du tror

Det finnes forskjellige typer tapeter til veggen, men disse er hovedsakelig delt inn i fleece og papir tapet. Betegnelsene gjør det klart at de hver har forskjellige underlag. Det er imidlertid en stor forskjell mellom papir og papirveggpapir.

De veldig billige kan selvfølgelig rives eller på annen måte bli skadet veldig lett, og de dyrere er vanligvis mer holdbare. Det er fortsatt mange forskjeller i tekstur. Noen tapeter har et topplag i aluminium, og dette skaper umiddelbart en spesielt moderne glanseffekt. Slike bakgrunnsbilder er også mye mer holdbare og motstandsdyktige mot vann. Noen ganger brukes flis ved fremstilling av materialene. Slike bakgrunnsbilder er veldig populære på grunn av deres grovere tekstur. Til slutt er det resirkulert papir tapet – et populært valg blant miljøbevisste huseiere.

Nøytrale designideer for veggmalerier

Fordelene med ikke-vevde bakgrunnsbilder

Ikke-vevde bakgrunnsbilder foretrekkes hovedsakelig av praktiske årsaker. Cellulosebasen gjør dem mye lettere å jobbe med på forskjellige veggflater. For eksempel kan ujevnhetene raskt og enkelt kompenseres for. Hvis du vil bytte ut tapetet på et tidspunkt, er dette også mye enklere enn med veggmalerier av papir. Det som kan tale mot ikke-vevde bakgrunnsbilder er fremfor alt stilistiske bekymringer. Man vil heller velge fototapeter av papir bare hvis man liker strukturen bedre eller fordi man foretrekker å bruke resirkulerte materialer i interiøret.

Fototapeter i vintage stil

Det rette veggmaleriet for din interiørdesignstil

Vil du prøve hvordan en murvegg vil se ut som en del av interiøret ditt? Vil du nyte effekten av natursteinutseendet hjemme hele tiden? Veggmaleriene kan etterligne alt dette og mange andre utseende. Landsted, betongutseende, retro og vintage – dette er noen av de mange populære møbleringsstilene med tapet. De forskjellige fargene gir flere kreative muligheter.

Den typiske bruken av veggpapir er utformingen av en effektiv aksentvegg. Du kan også bruke den til å markere visse arkitektoniske elementer. Du kan lage noe spesielt av en veggnisje! Begge variantene er veldig nyttige hvis du vil skille forskjellige områder visuelt i et åpent boareal.

Fototapeter i en grov industriell stil

Vær oppmerksom på kvaliteten!

Uansett hvilken type tapet du velger – laget av fleece eller papir eller et mye mer moderne alternativ Naturlige materialer, du bør lese instruksjonene på emballasjen nøye. Der finner du viktig informasjon om kvaliteten og de forskjellige egenskapene til det respektive materialet. Noen tapeter kalles vannbestandige. Dette betyr bare at friske flekker kan fjernes med en fuktig klut eller svamp. Attributtet “svært vaskebestandig” står igjen for disse overflatene, som du kan tørke med et veldig skånsomt rengjøringsmiddel. Hvis det er flekker på veggen i familien din, anbefaler vi slitesterke materialer.

Vegg tapet liten aksent vegg

Det store utvalget av optiske effekter og de mange praktiske fordelene gjør veggpapir til et meget vellykket valg for innredning. Imidlertid må du alltid huske dine spesifikke behov og designideer når du tar en beslutning. Tenk nøye over alle aspekter, og du kan endelig oppnå skreddersydde og sofistikerte romeffekter!

Vegg tapet landlig murstein utseende