Veggdesign med bilder: sett favorittbildene dine i rampelyset 

I en alder av smarttelefoner og digitale kameraer tar vi stadig øyeblikksbilder som deretter forsvinner inn i dypet på harddisken. Selv de spesielt vellykkede opptakene fra ferie, familiefeiringer eller turer med venner havner vanligvis i en mappe på datamaskinen og tiltrekker seg så lite oppmerksomhet. Det er fantastiske muligheter for å sette de vakreste bildene i rampelyset hjemme. Enten det er et stort format lerret, kreativ collage eller klassiske serier – det er ingen grenser for fantasien når det kommer til fotoveggdesign.

Litt forberedelse er nødvendig

Først og fremst bør du vurdere hvilket tema du vil se på veggen: familiebilder i spisesalen? Landskapsbilder i stua? Øyeblikksbilder på badet? Alt er gjennomførbart så lenge motivene har en ensartet stemning. Da er helhetsinntrykket harmonisk, og du føler deg ganske enkelt hjemme i dette rommet.

Antall og størrelse på bildene skal stemme overens med størrelsen på rommet. Jo mindre rommet er, desto større kan bildene være – det skaper plass. Imidlertid bør du begrense deg til noen få motiver. Store bilder er også egnet for store møbler, slik at proporsjonene er riktige og bildene ikke blir optisk overveldet av møblene. Fargene på bildene skal også matche innredningen.

Riktig materiale

Borte er dagene da favorittbildene dine bare kunne utvikles på fotopapir: I dag er det utallige prosesser og materialer som gjør feriebilder eller portretter til virkelige blikkfang. Det billigste alternativet er plakater; innramming av høy kvalitet gir dem et elegant preg. Ulike versjoner kan for eksempel bli funnet på nærbilde.

En annen variant er å trykke på lerret, noe som er spesielt egnet for landskapsbilder eller abstrakte motiver. Et alternativ er for eksempel bilder på Alu-Dibond WhiteWall tilbud. Med denne teknikken er motivet trykt på en aluminiumsplate, noe som gjør det spesielt holdbart. Fremstillingene spenner fra matt til blank.

De vakreste opphengene

Den enkleste måten er å henge opp store enkeltbilder. Når du fester, bør du kontrollere at bildet er omtrent i øyehøyde. Unntak bekrefter imidlertid regelen: Det kan se like bra ut å plassere store bilder i det nedre området av veggen. Det er best å ha noen som hjelper deg med å installere det, slik at du kan prøve forskjellige varianter uten å slå en spiker i veggen hver gang.

Spesielt når du grupperer flere bilder, for eksempel det klassiske Petersburg henger, du bør prøve arrangementet på forhånd slik at det ikke ser kaotisk ut til slutt. Når det gjelder en bildevegg, er det lurt å sette store bilder i midten og gruppere de små rundt dem. Hvis de ytre rammekantene er i flukt og bilderammene matcher hverandre når det gjelder farge, får du et harmonisk helhetsbilde.

Ytterligere alternativer for veggdesign:

  • Presentere bilder på bildelinjer og bare bytte dem om nødvendig
  • Plasser bilder på gulvet, på skjenker eller på hyller
  • Grupper mange små bilder i en stor collage

Bilde rettigheter:

Bilde 1: Flickr Grønn jinkazamah CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

Bilde 2: Flickr Studio Wall Easel Wicker Paradise CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

Bilde 3: Flickr Snapshorts of Home: Vosgesparis dekor8 kristtorn CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

Bilde 4: Flickr Jeg elsker: White Brick Walls dekor8 kristtorn CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes