Venetiansk gips er betegnelsen på en veldig sofistikert type veggdesign, som du absolutt bør vurdere for edle rom. Andre vanlige navn er begrepene Stucco Veneziano og venetiansk splittingsteknikk. Historien om venetiansk gips går tilbake til 1700 -tallet. Likevel kan den brukes fantastisk i moderne rom. Det er akkurat det illustrasjonene våre illustrerer! Finn ut mer om den riktige applikasjonen i interiøret, men også om fordeler og ulemper med denne teknologien!

Venetiansk gips kan se moderne og klassisk ut på samme tid

Aksentvegg i grå farge - venetiansk gips

En dyr teknologi som sjelden sees i boområder

Venetiansk gips blir av mange designere sett på som noe som er spesielt egnet for spesielt edle rom. Du kan se det på hoteller og dyre restauranter, i representative bygninger. Så hvis du bestemmer deg for å gjøre dette hjemme, har du også veldig høye krav til resten av interiøret.

Denne splitteteknikken kan ikke utføres av noen. For dette trenger du erfarne eksperter, og arbeidet deres er dyrt. Den gode nyheten er at når stukket veneziano er henrettet, er det faktisk lett å ta vare på.

Stucco Veneziano er sveiseelementet i denne eklektiske designen

Blåmerker på veggen - venetiansk gips

Fordeler og ulemper

Nesten støv samler seg på overflater med Stucco Veneziano, og du trenger knapt å friske opp denne overflaten etterpå. Likevel anbefales det å påføre et beskyttende vokslag umiddelbart eller etterpå. Dette vil få den venetianske gipsen til å se mer edel ut og også bevare kvaliteten i en lengre periode. En annen stor fordel er det faktum at denne italienske splittingsteknikken kombinerer den store lettelsen med en fantastisk glans. Det er det som gjør det så unikt. Ulike dekorative elementer, for eksempel søyler, samt vanskelige hjørner og nisjer kan designes fantastisk etter det samme prinsippet. Den største ulempen er den høye prisen på denne delingsteknikken. Dessverre kan venetiansk gips fortsatt ikke kombineres med dekorasjon på selve veggen.

Med den venetianske gipsen kan du også gjøre en vegg til et høydepunkt i rommet

Vinduer med vegger - venetiansk gips - gode ideer

Historie og tradisjonell anvendelse

Venetiansk gips er ikke akkurat det du ser i leilighetene og husene til vanlige mennesker. Denne teknikken dateres tilbake til 1700 -tallet og ble hovedsakelig brukt i palasser og slott. I moderne tid er det typisk for fine hoteller og restauranter på høyeste nivå. Men gjennom moderne teknikker og overføring av kunnskap om dem, utvides også bruksområdet. Så du kan finne flere og flere vanlige leiligheter der du velger denne typen veggdekorasjoner.

Vi ser det venetianske gipset i veldig moderne farger 

Gul veggdesign Stucco Veneziano venetiansk gips

Venetiansk gips – moderne hjemmekoselig applikasjon

Venetiansk gips er egnet for oppholdsrom der du vil kombinere minimalisme og luksus. Det er mange moderne farger der denne teknikken kan utføres, som vist i eksemplene våre. Det er forresten også bakgrunnsbilder som etterligner denne teknikken og gjør den enda enklere å bruke hjemme. Uansett er det veldig merkbart, og derfor bør du være mer forsiktig med resten av interiøret. Å kombinere flere nyanser er spesielt populært. Teknologien skaper spesielt interessante effekter.

Mange hoteller, restauranter og nå også leiligheter har blitt bygget i Stucco Veneziano 

Nyanser av gråbrun - venetiansk gips

Aksent vegger og fremheve individuelle veggområder

Bruken av venetiansk teknologi på aksentvegger er spesielt populær i moderne interiør. Innsatsen er ikke så stor, og likevel er hele rommet raffinert og brakt til et høyere nivå. Det er veldig viktig at fargen og strukturen på denne veggen i dette tilfellet utfyller det overordnede dekorasjonsbegrepet på en eller annen måte. Mange slike eksempler er vist i bildene våre. Den samme regelen gjelder også når du bruker den venetianske teknikken for å understreke forskjellige områder av veggen. Enkelte nisjer, visse områder på veggen og i noen tilfeller kan taket lages med den.

En fantastisk aksentvegg i stuckatur Veneziano

Klassisk veggdekorasjon i stuen med venetiansk gips

Utførelse av vegger i stukk Veneziano i rommene

Selvfølgelig kan du også dekorere hele rom og lokaler med venetiansk gips på veggene. Denne teknologien er spesielt populær for moderne oppholdsrom med åpen planløsning. Den italienske splitteknikken forener og foredler hele designkonseptet samtidig. I tillegg vil rommet alltid se fullt og smakfullt innredet ut, selv om du deler ut en liten mengde møbler der. Dette, i kombinasjon med den glamorøse effekten, gjør denne venetianske teknikken spesielt populær for veggdesign, selv for moderne livskonsepter..

Blant annet kan moderne metallfarger kombineres i fargedesignet til gapeteknologien

Røde og oransje aksenter - venetiansk gips

En annen veldig moderne og tiltalende idé

lysegrå nyanser - venetiansk gips

soverom ideer - venetiansk gips

venetiansk gips - en grå farge

Veggdesign i stukk veneziano passer også godt til ultramoderne livskonsepter 

Venetiansk gips - grå ideer

Venetiansk gips - idé for et moderne rom

Venetiansk gips - interessant design i grått og hvitt

Stucco Veneziano foredler denne vanskelige planløsningen

Venetiansk gips - vanskelig hjørneveggdesign

Venetiansk gips - nyanser av lilla

Venetiansk gips - veldig hvit veggdesign

Noen flere inspirasjoner til venetiansk gips i trendy farger

venetiansk gips - sølv og skinnende

Venetiansk gips - flott design laget av tre

Venetiansk gips - flotte rødlige nyanser

Venetiansk gips - fantastisk farge i lys hvit

Å kombinere vegger i forskjellige farger kan fungere så bra

Venetiansk gipshjørne i rosa og lilla

venetiansk gips (20)

Venetiansk gips - farger - oransje og gult

Venetiansk gips - lyseblå veggdesign

Venetiansk gips - grov veggdesign

Den venetianske gipsen finnes i rom med forskjellige funksjoner

venetiansk gips spalteteknikk stukk veneziano

Venetiansk gips Stucco Veneziano - To flotte mennesker

venetiansk gips stuckatur veneziano servant

Venetiansk gipsveggdesign i lilla

venetiansk gips - vakker moderne farge i beige