Gikt. Det manifesterer seg ofte som sterkt hovne ledd, rød hud og mye smerte. Denne utbredte sykdommen, som også regnes som en velstandssykdom, er faktisk en slags metabolsk sykdom. Faktisk øker mengden av urinsyre i blodet, og som et resultat dannes de såkalte urinsyre-krystallene på synovialmembranen, i beinene, på sener eller i de indre organene. I mange tilfeller er det en genetisk følsomhet som forklarer sykdomsutbruddet eller feil i nyrene, slik at de ikke kan skille ut nok urinsyre. Men også usunt kosthold, mangel på trening, fedme og overdrevent inntak av alkohol kan være årsaken til gikt.

Ifølge den siste statistikken er mer enn en million mennesker berørt i Tyskland alene, 80% av dem menn mellom 40 og 60 år. Takket være kjønnshormonet østrogen er kvinner relativt godt beskyttet mot gikt fram til overgangsalderen. Dessverre forsvinner denne beskyttelsen veldig raskt etterpå. I de følgende linjene finner du, i tillegg til andre viktige funn, hvilke purinrike matvarer du bør unngå og hvilke gikt-hjemmemedisiner som anbefales.

Hjemmemedisiner mot gikt kan hjelpe som et alternativ til reseptbelagte legemidler

gikt hjemmemedisiner sikre lindring

Hvordan kjenner du igjen gikt?

I mer enn 60% av tilfellene manifesterer sykdommen seg i sterke smerter i metatarsophalangeal -leddet. Området hovner opp mye, den såkalte giktknuten dannes og huden blir rød. Men andre ledd som ankler, albuer og knær kan også påvirkes. Ofte kombineres giktangrep med feber og oppkast, og man føler seg veldig svak.

På sikt kan overdrevent høye urinsyrenivåer forårsake høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer eller i verste fall føre til nyresvikt eller hjerteinfarkt. Derfor, hvis du har klager eller er over 50 år, bør du definitivt sjekke blodverdiene og la deg undersøke grundig av en spesialist. Det er mange reseptbelagte medisiner som kan hjelpe mot gikt og bør tas spesielt hvis urinsyrenivået i blodet er for høyt. Men noen giktmedisiner kan også brukes og kombineres med riktig kosthold og livsstil.

Bær og nøtter er noen av de beste matvarene mot gikt

Spis havregryn mandel bær for gikt

Hvilke faktorer kan favorisere gikt??

Hvis kostholdet ditt inneholder for mange matvarer som er rike på purin, kan gikt utvikle seg over tid. Puriner er forløperen til urinsyre og omdannes til det i kroppen. Nedenfor kan du se nøyaktig hvilke matvarer som er de mest purinrike matvarene, og som definitivt bør unngås av giktpasienter. Men andre faktorer kan også være årsaken til gikt. Disse inkluderer: diabetes melitus, noen medisiner, kjemoterapi, alkoholisme eller obstruktiv søvnapné (OSA).

Hvis du har gikt, bør du bare spise veldig små mengder kjøtt og fisk, eller ikke i det hele tatt

gikt hjemmemedisiner og riktig ernæring

Purine High Foods å unngå:

 • Øl og gjærprodukter
 • andre alkoholholdige drikker
 • Brus
 • Slakteavfall
 • fet fisk ansjos og laks
 • sjømat
 • Asparges og spinat (bare spis i moderate mengder)
 • rødt kjøtt
 • Pølser
 • Erter og linser (spiser også sjelden)
 • Fruktsukker (brus, ferdige produkter)

Viktig: I følge de siste funnene er kaffe ikke et problem for giktpasienter, det sies til og med å senke urinsyrenivået ganske mye. Men hvis du lider av høyt blodtrykk, kan du bare drikke små mengder kaffe eller utelukke det helt.

10 hjemmemedisiner mot gikt som gir lindring

Selvfølgelig handler dette ikke om noen mirakler, men bare om de rettsmidlene som også kan hjelpe deg med gikt symptomer. Du kan også ganske enkelt spise mange av dem regelmessig for å forhindre gikt generelt og for å leve sunnere. Ved akutte giktangrep bør imidlertid lege kontaktes så snart som mulig.

# 1 sitroner

Sitronsaft med vann som hjemmelaget gikt

# 2 ingefær

ingefærte som et hjemmemedisin mot gikt

# 3 natron

Brus som hjemmelaget gikt

# 4 eplecidereddik

Eple cider eddik som et gikt hjemmemedisin

# 5 bananer

gode ideer fair trade logo bananer

# 6 Kirsebær og sure kirsebær

Kirsebær som et gikt -hjemmemedisin

# 7 kaldt vann

kaldt vann som et gikthjelpemiddel

# 8 einerolje

einerolje som giktmedisin

# 9 Magnesiumsulfat MgSO₄

Magnesiumsulfat som et gikthjelpemiddel

# 10 sennep

sennep pulver sennep som et gikt hjemmemedisin

Ekstra tips: Hvis du har en genetisk følsomhet, hvis du har forhøyede urinsyrenivåer eller hvis du har gikt symptomer, ta høyere mengder vitamin C! Du kan ta fra 500 til 1500 mg daglig en stund. Dette vitaminet har ikke bare en uttalt antiinflammatorisk effekt, men det sies også å redusere urinsyrenivået merkbart..

Flere hjemmemedisiner mot gikt: Varm ricinusolje, honning, gurkemeie, aktivt kull, saflor, melketistel, djevelens klo, et almblad, brennesle- eller løvetannste, selleri, ananas, hvetegress, olivenolje, ferskpresset juice laget av gulrøtter, rødbeter og agurk.

Nettle er også et utmerket detox -hjelpemiddel

gikt hjemmemedisiner nettle te

Ifølge den siste forskningen kan grønnkål også nytes i moderate mengder med gikt

grønnkål som hjemmelaget gikt

Du kan også spise papaya regelmessig

papaya bra for gikt

Selleri har en gunstig effekt på urinsyrenivået

Oppdag selleri som et gikthjem

Alle sitrusfrukter anbefales på det varmeste mot gikt

vitamin c som et gikthjelpemiddel