Sitter for lenge på PCen, mangel på trening, feil kosthold og nå de lange restriksjonene på toppen av det … mange forhold for å få tykt blod. Det kan høres ut som litt av en overdrivelse, men dette er noen av årsakene som har ganske negative effekter på blodstrømmen vår på lang sikt. Og dette blir igjen likestilt med “livets strøm”. Fordi en dårlig sirkulasjon av blod eller til og med en blodpropp kan ha fatale konsekvenser for oss. Hjerneslag, hjerteinfarkt og lungeemboli er de mest kjente og dessverre de vanligste over hele verden. Hva du aktivt kan gjøre med det og hvorfor naturlige blodfortynnere kan være så gunstig for helsen vår, finner du ut nedenfor.

Få regelmessig mosjon og frisk luft!

naturlige blodfortynnere sunn jogging

Hva er blodfortynnere uansett?

Begrepet “blodfortynnende” er faktisk ikke vitenskapelig og ikke helt korrekt. Den har imidlertid etablert seg godt i daglig språkbruk og er derfor lett å forstå. I utgangspunktet handler det mye mer om den såkalte Antikoagulantia eller antikoagulantia.

Dette er midler eller stoffer som forhindrer eller reduserer sammenklumpning av blodplater. Dette reduserer risikoen for å utvikle farlige blodpropper som kan forårsake trombose. Mange slike farmasøytiske blodfortynnere brukes i medisin og redder ofte menneskeliv. Disse har en sterk effekt og kan selvfølgelig bare brukes under medisinsk tilsyn. Dessverre har de ofte mange bivirkninger og kan også føre til uønskede interaksjoner med andre legemidler.

Blodfortynnere forhindrer trombose i blodårene

naturlige blodfortynnere sunt

Naturlige blodfortynnere som profylakse

I motsetning til farmasøytiske blodfortynnere er det neppe kjent at de naturlige har bivirkninger. Selvfølgelig bør du også være forsiktig med det, og hvis du har akutte eller kroniske klager, bør du definitivt søke lege fra lege. Selv om du egentlig ikke kan overdose de naturlige blodfortynnerne, kan det i noen tilfeller være interaksjoner med noen medisiner. Naturlige stoffer som de som finnes i grapefrukt og johannesurt er gode eksempler på dette. Spesielt hvis du allerede tar medisinske antikoagulantia, må du ikke starte med de naturlige samtidig. Eller i så fall bare i små mengder og under medisinsk tilsyn. I utgangspunktet er naturlige blodfortynnere mer egnet for god profylakse og ikke i akutte tilfeller eller alvorlige sykdommer.

Du bør også drikke nok vann for bedre blodgjennomstrømning

naturlige blodfortynnere drikker vann sunt

Ekstra tips: Du må under ingen omstendigheter slutte å ta blodfortynnende medisiner alene. La alltid legen din undersøke deg på forhånd. Hvis du vil bytte til naturlige blodfortynnere, gjør det sakte og ved hjelp av en god helhetlig helsepersonell eller helsepersonell. Ikke glem at ingen av følgende blodfortynnere kan erstatte den medisinske undersøkelsen!

Og her er våre 10 favoritter når det gjelder naturlige blodfortynnere:

# 1 ingefær

naturlig blodfortynnende ingefær sunn

# 2 gurkemeie

naturlig blodfortynnende gurkemeie

# 3 kanel

naturlig blodfortynnende kanel

# 4 cayennepepper

naturlig blodfortynnende chilipepper cayennepepper

# 5 hvitløk

naturlig blodfortynnende hvitløk

# 6 ananas

naturlig blodfortynnende ananas

# 7 hagtorn

hagtorn naturlig blodtynner

# 8 kjørvel

kjørvel naturlig blodfortynner

# 9 omega 3 fettsyrer

naturlige blodfortynnere omega 3 fettsyrer

# 10 goji bær

sunne goji bær naturlig blodtynner

Vær ansvarlig for din egen helse. Unngå å sitte eller stå for lenge. Ta pauser fra monotone aktiviteter og beveg deg alltid i frisk luft når det er mulig. Ikke røyk og hold alkoholforbruket til et minimum. Lev en sunn livsstil og stol på naturkreftene og dine egne indre helbredende krefter. Stol på naturlige blodfortynnere som bærekraftig profylakse og nyt hvert øyeblikk med takknemlighet!

Få blodstrømmen i gang!

naturlige blodfortynnere joggetrening

Berik din daglige meny med sunne urter og krydder

sunne naturlige blodfortynnende krydder

Ingefær, kanel og gurkemeie er noen av de kraftigste naturlige blodfortynnerne

naturlig blod tynnere ingefær gurkemeie kanel

Hvitløk og lime er også inkludert

naturlig blodfortynnende ingefær lime hvitløk gurkemeie

Mandler bidrar også til å forbedre blodsirkulasjonen

naturlige blodfortynnende mandler

Ginkgo Biloba – et ekte mirakel fra Fjernøsten  

naturlig blodfortynnende ginkgo biloba

Den lokale kamille er også super fordelaktig for blodet vårt og fungerer som en mild blodfortynner     naturlig blodfortynnende kamille

Mange andre friske urter har lignende egenskaper

naturlige blodfortynnere sunt

Safran – det røde gullet er også sterkt anbefalt for dette

naturlig blodfortynnende safran