Selv om kaffe er den mest populære pick-up fra tyskerne, spør flere og flere som ønsker å redusere koffeinforbruket seg selv: Hvordan kan jeg erstatte kaffe? Er kaffe faktisk sunt? Det er velkjent at kaffe inneholder mange sunne ingredienser som vitamin niacin, viktige mineraler som kalium, kalsium, magnesium og fosfor samt sunne flavonoider og tanniner, som beskytter kroppens celler med sine sterke antioksidantvirkninger. Selvfølgelig, i tilfeller der for mye av det gode inntas, kan kaffe også ha negative effekter på menneskers helse. På sikt kan overdreven kaffeforbruk føre til kroniske søvnforstyrrelser, rastløshet og nervøsitet.

Naturlige stimulanser for mer energi og god ytelse

drikke kaffe mørk sjokolade mandler naturlige sentralstimulerende midler

Derfor er det også veldig nyttig å kjenne andre naturlige sentralstimulerende midler og å konsumere dem oftere. Spesielt når du føler deg svak og utslitt eller ikke kan konsentrere deg så godt i løpet av dagen. I dag har vi samlet en liste over 10 av de beste pick-me-ups som kan hjelpe deg med å finne sunne kaffeerstatninger.

Ta en titt på dem og tenk på hvilke av disse pick-me-ups som kan bygges inn i ditt daglige liv.

1 # pick-me-up: bananer

bananer naturlige sentralstimulerende midler sunt magnesium

Vi trenger ofte et sunt utbrudd av energi ganger om dagen, spesielt når det typiske “ettermiddags -lavet” starter. Men selv om morgenen, selv med frokost, er en vekking bare tingen. Bananer er perfekte for dette, fordi de ikke bare gir oss sunne karbohydrater, men også med magnesium og folsyre samt aminosyren tryptofan, som omdannes av hjernen til lykkehormonet serotonin. Så ta det med ro!

# 2 pick-me-up: nøtter

nøtter sunne naturlige sentralstimulerende mandler hasselnøtter valnøtter

Nøtter, av alle slag, er ikke mindre sunne og energigivende. Det er best å konsumere disse enten rå eller lettbakt i ovnen uten salt. Hovedhemmeligheten til nøttene er at de inneholder sunne omega-3 fettsyrer og B-vitaminer, samt magnesium. Disse ingrediensene virker forfriskende på oss og fremmer samtidig konsentrasjonen og ytelsen. Det er ikke for ingenting at nøtter er en av de viktigste ingrediensene i sti -blanding, sammen med tørr frukt. Begge er veldig velsmakende og kan spises veldig praktisk hvor som helst – hjemme, på kontoret eller på farten.

3 # Oppvåkning: mørk sjokolade

mørk sjokolade sunn pick-me-up idé

Og her menes en mørk sjokolade av høy kvalitet med et kakaoinnhold på minst 70%. Fordi 100 g av den inneholder nesten 50 milligram koffein. Det er også velkjent at sjokolade gjør deg glad. Og årsaken til dette er nemlig plantestoffet teobromin samt noen komponenter i serotonin som finnes i kakao. Så prøv å bytte ut morgenkaffen med en kopp varm, mørk sjokolade. La oss se hvordan du liker dette. Plant melk med det er også en god, velsmakende idé.

4 # pick-me-up: hvetegress

hvetegress pick-me-up oppskrift grønne smoothies

Hvetegress har vært på alles lepper i det siste. Dette er faktisk plantens unge gress eller også kalt hvetekim. Hvetegress vekker deg fordi det stimulerer bloddannelse. Og plantepigmentet klorofyll er ansvarlig for dette. Hvetegress inneholder også mange vitale vitaminer som A, E og B12. Imidlertid krever smaken av gresset litt tilvenning for nybegynnere. Du bør starte sakte med små mengder og finpusse det med juice eller honning om nødvendig.

5 # pick-me-up: kiwifrukt

ferskpresset juice kiwi sunne naturlige sentralstimulerende midler

Denne populære eksotiske frukten er en ekte vitamin C -bombe og smaker godt. Dette forbereder ikke bare grønne smoothies og ferskpresset juice, men også shakes og fruktsalater, som er deilige sentralstimulerende midler. Kiwi kan kombineres med alle andre frukter og er også et effektivt hjelpemiddel når du er forkjølet.

6 # Pick-ups: sitrusfrukter

plukk opp sitrusfrukter

På samme måte kan alle andre sitrusfrukter også anbefales som naturlige sentralstimulerende midler. Fordi disse også inneholder mye vitamin C, og de smaker ganske enkelt uimotståelig. Ferskpresset juice, smoothies eller fruktsalater laget av appelsiner, grapefrukt, mandariner eller sitroner vil lade deg opp med ny energi og godt humør.

7 # Stimulerende middel: ingefær

ingefærte naturlige tips for henting

Denne varme, asiatiske knollen overbeviser med sin friske varme og sin fine sitronsmak. Ingefær får stoffskiftet vårt til å gå veldig raskt og er derfor en av de beste naturlige pick-me-ups noensinne. Lag deg en deilig ingefærte eller en forfriskende sitronade oftere. Ikke bare vil du våkne opp, men immunsystemet ditt blir styrket samtidig. I tillegg til den skarpe gingerolen, inneholder ingefær en rekke viktige vitaminer og mineraler – vitamin C og B6, samt kalsium, natrium, fosfor – for å nevne noen få.

8 # Henting: Matcha-te

matcha te japansk sunn pick-me-up

Denne oppvåkningen av te kommer fra Japan og har i mellomtiden blitt ganske populær også her i landet. Matcha er en pulverte laget av de fineste komponentene i det grønne tebladet. En kopp matcha -te inneholder halvparten så lite koffein som en kopp kaffe, men vekker deg like godt og fører ikke til rastløshet og nervøsitet. Matcha er rik på aminosyrer og antioksidanter og har også en foryngende effekt og sikrer raskere fett tap. Matcha kan ikke bare nytes som te, men også i en rekke smoothies, desserter og salater.

9 # Stimulerende: gojibær

goji bær sunne pick-me-up tørre frukter

Sammen med andre tørre frukter som rosiner, aprikoser og dadler, er for eksempel gojibær noen av de mest smakfulle pick-me-ups som finnes. De kinesiske “mirakelbærene” inneholder en spesielt stor mengde antioksidanter samt vitamin B 1 og fremmer vår vitalitet og konsentrasjonsevne. De smaker godt i müsli og fruktsalater, men også bare som mellommåltid.

10 # pick-me-up: varm paprika

varm paprika sunt naturlig stimulans

Litt surt, det gjør deg også skarp, morsom og fremfor alt våken. Metabolisme og sirkulasjon stimuleres på en naturlig måte, og godt humør og høyere ytelse venter ikke. Paprikaens hemmelige våpen: stoffet capsaicin. Dette fremmer kroppens egen varmeproduksjon og dermed også forbrenning av fett. Du føler deg full av energi og samtidig lett som en fjær. Tilbered varm mørk sjokolade med chili eller pepperoni og la den edle drikken virke magisk på deg. På bare noen få minutter vil du føle den forfriskende effekten av det. Lovet!

Du kan også lage en velsmakende, krydret syltetøy av varm paprika

pepperonisyltetøy med sitronopphenting

Selvfølgelig er disse 10 naturlige stimulantene ikke de eneste. Men tvert imot. Det er fortsatt mange av dem. I det følgende vil du finne noen flere eksempler som vil gi deg ytterligere innsikt i supermatens fantastiske verden. Finn ut selv hvilke du liker best og hvilke som har best effekt som pick-up. Og ikke glem å sørge for at du får nok mosjon, frisk luft og god søvn. Fordi disse tre komponentene har en alvorlig innflytelse på vår biorytme og også er ansvarlige for hvert ytelsesfall eller kronisk tretthet i hverdagen.

En fin bivirkning av de naturlige sentralstimulerende stoffene – sunt vekttap

sitron honning ingefær pick-me-up tips for vekttap

Detox -vann med ingefær, sitron og mynte kan også nytes om sommeren

detox vann med sitron og mynte naturlig stimulans

Deilige smoothies laget av kiwi og jordbær til søndagsbrunch

strawberry kiwi smoothie pick-me-up

Klassikeren – ferskpresset appelsinjuice med sitron

naturlig stimulerende appelsinjuice med sitron

En frisk bærdrøm til frokost

frisk frukt blåbær bringebær naturlige sentralstimulerende midler

Nøtter og naturlig yoghurt passer godt til det

naturlig yoghurt havregryn-jordbær blåbær

Grønne smoothies vekker deg og har en avgiftende effekt

grønne smoothie pick-me-up mynteblader

Du kan også legge til en klype moringa eller spirullina

hvetegress med sitronopphenting

Selvfølgelig er grønn te også en av de sunneste vekkerne

grønn te sunt naturlig stimulans

Bland sammen løypemixen din slik du vil

tørr frukt nøtter naturlige sentralstimulerende midler

Den oppvåkende syltetøy laget av pepperoni smaker utmerket med harde oster

pepperoni syltetøy sunn henting til frokost

  Lidenskapelige kaffedrikkere kan selvfølgelig fortsette å nyte sin favorittdrink med måte   

sunn kaffe våkne inneholder naturlig koffein