Å bruke spiselige blomster i retter og drikke er ingen nyhet. Mange kokker og hobbykokker gjør det ofte og lykkelig, og gir kreasjonene et sofistikert preg. Forfinet på denne måten får hver salat den siste, blomstrende fløyten og den deilige desserten med delikate blomster på er mye mer ettertraktet. Disse kan til og med kandiseres eller sukkerbelegges for å gjøre det hele enda mer unikt. Spiselige blomster passer like godt i smør, brød, kremost og kvark, og du kan til og med bruke dem til å lage originale isbiter. I tillegg til roser, lavendel og eldre, er det mange blomster og planter som gir oss sine spiselige, fargerike blomster. Nedenfor viser vi deg våre 10 favoritter og gir deg enda flere ideer og tips.

forsiktighet! Bare usprøytede planter fra rene steder skal brukes. Spis aldri blomster fra konvensjonelle blomsterbutikker eller jernvarebutikker!

Ekstra tips: Nyplukkede blomster er ideelle når de nettopp har åpnet seg. Det er da aromaen deres er mest intens.

Spiselige blomster foredler maten og drikken visuelt og smaksmessig

spiselige blomster sunne

10 spiselige blomster som er blant våre favoritter

Noen av blomstene er ganske populære innen matlaging og kosmetikk, og kanskje har de fleste av dere hatt litt erfaring med dem. Andre er ikke så vanlige som ingrediens eller dekorasjon av retter og drikke, og ikke alle har prøvd dem. Med mindre du er en rå foodist eller veganer, kan det ta litt tid å konsumere noen av blomstene i begynnelsen.

Men de er alle veldig sunne og vil definitivt overbevise deg. Hver enkelt blomstertype har en veldig spesifikk smak og verdifulle egenskaper. Avhengig av dine preferanser, kan du velge en litt mildere eller en mer krydret berøring. Absolutt nybegynnere kan til og med begynne å bruke blomstene bare som pynt og deretter sakte begynne å konsumere dem også.

Tusenfryd (Bellis perennis)

tusenfryd frokost

Alle kjenner disse delikate blomstene. Fra april og utover kan de finnes nesten overalt i hager og parker. Det er ikke for ingenting vi også kaller dem de tusen vakre eller den lille soldøren. De blomstrer alltid i massevis på engene, og med sine gullhvite blomster gleder de sansene til høsten. Tusenfryd er ikke bare vakre, de er også spiselige og sunne. De har en lett, skarp smak, stimulerer stoffskiftet og er gode for indre organer og hud.

Nasturtium (Tropaeolum majus)

spiselige blomster fra nasturtium

Nasturtium smaker også litt varmt. Smaken på blomstene, frøene og knoppene minner om brønnkarse. Disse delene av planten inneholder mye sennepsoljer og har en blodrensende og antibakteriell effekt. Du kan bruke den til å tilberede smakfulle sauser, smør eller pålegg. De gule, oransje og rødlige blomstene ser også fantastiske ut som fargerike ingredienser i salater, desserter og på kaker.

Et lite hint: Når syltet er knoppene en utmerket erstatning for kapers.

Duftende pelargoner (Pelargonium)

duftende geranium blåbær frokost

Avhengig av typen kan duftende pelargoner lukte roser, mynte, sitron og mange andre blomster, frukt og krydder. De brukes hovedsakelig i desserter, fruktsalater, te og kompott. Blomstene er ikke bare spiselige, men også bladene. Eteriske oljer inneholder en antiinflammatorisk og antibakteriell effekt. Noen typer duftende pelargoner er til og med kjent for å være stemningsfremmende.

Krydret Tagetes (Tagetes tenuifolia)

Spice tagetes mandelkake dekorasjon

Det er viktig å merke seg at ringblomst og andre ringblomstarter må unngås. Selv om de ikke er giftige, smaker de fleste av dem ganske bittert og er egentlig ikke egnet til konsum. Krydderblomstblomstene derimot, er velsmakende og ble allerede brukt av aztekerne som et kjøkkenkrydder. Det er ikke for ingenting at planten også kalles meksikansk estragon eller Inca fløyelsblomst. Med sine oransje-gule blomster fortryller den hver sommersalat eller deilig dessert.

Roser (rosaceae)

spiselige blomstergelé desserter

Dronningen av blomster etterlater oss ikke bare målløse, men forkjemper også ganen. Rosenblader og rosenbladvann spiller en spesielt viktig rolle i det orientalske kjøkkenet. I nyere tid har folk i dette landet også begynt å bruke denne praktfulle blomsten i kulinariske termer. Ikke bare i gelé og syltetøy, men også i te, slag, glasur og mange desserter, gir duften en fortryllende, umiskjennelig notat. Rosen sies også å ha en antidepressiv, antiviral, sårheling og antiseptisk effekt.

Lavendel (Lavandula angustifolia)

ostekake med lavendel spiselige blomster

Det er ikke nødvendig å introdusere dette fantastiske krydderet som lukter sommer. Den fortryllende duften og den intense lilla fargen er godt kjent over hele verden. På grunn av den beroligende effekten nytes blomstene av mange som en te. Og tørkede lavendelbuketter brukes ofte som naturlige insektmidler. Men lavendel kan også gjøre mye mer. Som krydder eller olje kan den tilsettes varme retter, middelhavssalater, desserter eller sitronader.

Hornfiolett (Viola cornuta)

Spiselig blomstersmoothieskål med hornfioler

De fantastiske blomstene på hornfiolene forvandler hver smoothie -bolle, kake eller salat til en sann gourmetdrøm. De har også en behagelig, søt smak og en delikat aroma. Du kan bruke de hornfiolette blomstene enten direkte etter plukkingen, eller i sukkerbelagt eller kandisert form som kake eller salatdekorasjon. Blomstene er også sterkt anbefalt som en verdifull ingrediens i tilberedningen av yoghurtretter, praliner eller sjokolade.

Lilac (Syringa vulgaris)

dessert yoghurt syrin spiselige blomster

Blomstene til denne fantastiske planten fortryller oss hver vår med glatte fargenyanser i rosa, lilla eller hvitt og en umiskjennelig berusende duft. Som en medisinsk plante ble syrinen allerede brukt i antikken mot revmatisme, gikt, fordøyelsesbesvær og feber, og på kjøkkenet kan du legge den til som en duftende dekorasjon til nesten hver tallerken eller drikke. Hoved ting: ikke overdriv med mengden!

Viktig! Lilac inneholder et karakteristisk glykosid som kalles syringin. Dette anses ikke å være så ufarlig, spesielt for sensitive mennesker, barn, eldre og kjæledyr. Så det er best å bruke syrin som pynt når du spiser og drikker.

Kornblomst (Cyanus segetum)

spiselige blomster av kornblomst isbit

Med sin milde smak som minner om endive, er kornblomsten en av de mest populære spiselige blomstene. Det ser også fantastisk ut og er ikke bare egnet som ingrediens til alle delikatesser, men også som en original dekorasjon for salater, puddinger, cupcakes og kaker. De verdifulle tanninene og bitre stoffene som kornblomster inneholder, stimulerer fordøyelsen og til og med lindrer store problemer. Og hva med noen inspirerende isbiter med kornblomstblomster til neste hagefest?

Løvetann (taraxacum)

løvetann salta sunne spiselige blomster

Løvetann er en skikkelig allsidig på kjøkkenet. De solfylte blomstene gir oss en munter stemning fra april til juli. Takket være de allsidige helbredende egenskapene, brukes den som en viktig komponent i mange detox -kurer, men også i tilberedning av te, salater, hovedretter og desserter. Ikke bare blomstene anbefales, men mye mer blader og røtter. De bitre stoffene den inneholder har en blodrensende og avgiftende effekt, spesielt for leveren og galleblæren, men også for hele organismen. Les mer om de helbredende egenskapene til løvetann her.

Andre spiselige blomster: Borage, ringblomst, villrose og steinrose, Gundermann-blomster, ville hvitløkblomster, flate erter, frukttrærblomster (usprøytet), glem-meg-ikke, døde og gylne brennesler, primula, kylling, timian.

TIPS: Sugaring blossoms er superenkelt og effektivt

spiselig blomst primrose kake

Prøv det med forskjellige spiselige blomster

Sukker til spiselige blomster

Her er de nøyaktige instruksjonene:

En ekte fest for sansene!

spiselige blomster dekorasjon fruktsalat

Forbered fancy isbiter med stemorsblomster

lag spiselige blomster isbiter selv

Eller bruk dem som pålegg til pizza

spiselige blomster pizza pålegg ideer

Eksotiske sommerroller er også uforlignelige

spiselige blomster sommerruller

Akkurat som informasjonskapsler og alle slags fingermat

spiselige blomster stemorsblomst

Wald-Weilchen gir frokosten en enda mer søtlig aroma

spiselige blomster frokostideer

Ligner duftende pelargoner

spiselig blomstersalat

Oppdag enda flere spiselige blomster og skjem bort gjestene og deg selv!

spiselige blomster

spiselige blomster med krabbe og safran

spiselige blomster kake dekorasjon

spiselige blomster zucchini gresskar

spiselig rumpe pynt med kjøtt

spiselige blomster til påske

laks salat spiselige blomster

roser sitron jordbær spiselige blomster