Hvis du vil redusere magefett, må du gjøre flere ting samtidig. På den ene siden burde du absolutt visse idrettsøvelser gjøre. I tillegg må du gjøre noen endringer i kostholdet. For de fleste er det andre aspektet litt vanskeligere. Men vi har veldig gode nyheter: Du trenger ikke nødvendigvis å gå uten noe, men heller spise visse sunne matvarer i store mengder. Ingrediensene deres vil hjelpe deg med å miste magefettet.

Det er mange frokostideer med havregryn

sunn mat super god frokost

Sunn mat for flat mage

havregryn

Havregryn vil garantert være til stor hjelp for å bli kvitt magefett. Det er den såkalte oppløselige fiberen som har en veldig positiv effekt i denne forbindelse. De hjelper til med å regulere blodsukkeret. Den løselige fiberen kommer også i mange forskjellige typer nøtter, for eksempel valnøtter, peanøtter og andre.

Du kan også legge disse fantastisk til havreflakene.

Bananer er sunne matvarer som brenner magefett. Er du overrasket?

deilig banan sunn mat

Bananer

Bananer har et dårlig image blant frukt. Dette skyldes ganske enkelt den store mengden sukker. Bananer er imidlertid sunn mat fordi de er en rikelig kilde til sunne ingredienser. Kalium som finnes i det bidrar til å skille overflødig væske i kroppen. Hvis du liker salte måltider, vil en banan eller to om dagen være nyttig for deg selv.

Sunn mat om sommeren bør inneholde vannmelon

sunn mat flott vannmelon

Vannmelon

Vannmelonen er en veldig god kilde til kalium og hyppig forbruk hjelper også med å skille væsken. Dette reduserer også kolesterolnivået. Dessverre er vannmelonen ikke å være fersk på markedet så lenge. Bruk sommeren til å nyte så mye av denne sunne maten som mulig.

Yoghurten er en del av den sunne maten til magen

sunn mat god yoghurt

yoghurt

Probiotika i yoghurt hjelper til med å regulere mage -tarmsystemet. På sikt vil forbruk av yoghurt bidra til å lindre akkumulering av magefett. Det er en av mange matvarer som inneholder mye probiotika. Du bør ta flere av disse i hverdagen.

Agurkesalat er en god idé for flat mage

sunn mat velsmakende agurk

Agurk

Hvis du er en fan av den salte og søte maten, er du absolutt utsatt for å samle magefett. Spis flere agurker og balanser dem! Her er et tips: prøv å ha en agurksalat foran TV i stedet for chips en kveld. Kanskje du liker dette, og du har en ny, sunnere vane!

Linden -te beroliger og slapper av

sunn mat flott lind

Linden te

Sunn mat er ikke bare tilgjengelig å spise, men også å drikke. Stress er også en av de vanligste årsakene til magefettakkumulering. Derfor, etter en travel dag, bør du sørge for at du føler deg mer avslappet. Drikk lindete for å roe deg ned og sove bedre etterpå.

Sjokolade er en sunn mat i små mengder 

sjokolade med mynte sunn mat

sjokolade

Spis sjokolade med minst 60% kakaoinnhold. Du vil absolutt ikke angre på det. Antioksidantene vil berolige de inflammatoriske prosessene og også begrense akkumulering av magefett. Det kommer selvfølgelig også an på mengdene! Du bør spise individuelle biter i stedet for en hel bar.

Belgfrukter er sunn mat og hjelper deg å holde deg i god form

varme krydder sunn mat

belgfrukter

Belgfrukter er veldig rike på løselig fiber. Som vi allerede nevnte med havregryn, er disse spesielt sunne for alle som ønsker å gå ned i vekt raskt og effektivt. De er også en sunn kilde til jern, som fremmer metabolisme. Kombiner med andre proteinkilder, for eksempel fisk, kjøtt og egg.

Varme krydder er ikke bare deilig, men også sunn mat

mye varmt krydder sunn mat

Varme krydder

Hvis du liker noe krydret, så nyt det uten dårlig samvittighet og i store mengder! Fordi sunn mat med en slik smak i utgangspunktet bidrar til å redusere uønsket magefett.

Avokado er rett og slett en del av et sunt liv!

to store biter av sunn mat

avokado

Det er ikke rart at avokadoen er så populær. Velsmakende og sunn, den kan brukes i mer kompliserte og enkle retter. Du kan også bare lage deg en avokadosmørbrød! Hva synes du om denne ideen? De sunne ingrediensene er mange: fremfor alt inneholder de enumettet fett, som er en god venn av deg når det gjelder bekjempelse av magefett.

Yoghurt desserter er også gode oppskriftsideer for et sunt liv!

yoghurt med sitron sunn mat

Tips for å integrere sunn mat i hverdagsmenyen

Lag en liste over maten du liker best å spise. Tenk på om produktene beskrevet ovenfor kan forbedre smaken på disse! Du vil finne ut at det er mange forskjellige alternativer for å gjøre dette. Noen av favorittrettene dine kan smake litt annerledes og litt bedre hver gang ved å legge til et nytt produkt! I det andre trinnet kan du komme med deilige nye oppskrifter med sunne matvarer fra listen vår.

Det er så mange sunne havreoppskriftsideer der ute!

forskjellige desserter sunn mat

Linden te er viktig for et sunt liv!

lindete sunn mat

Agurk og yoghurt – to sunne matvarer for flat mage!

agurker med sunn mat fra melk

Du kan også lage sunne veganske kjøttboller av havregrynsunn mat veganske kjøttboller

Salat med mais og agurk – 2 sunne matvarer for en god figur!

sunn mat flott salatide

Du kan spise vannmelon i forskjellige former

sunn matjuice fra vannmelon

Svart sjokolade til frokost. Dette er en god og sunn matidé!

sunn mat deilig sjokolade

Når du baker en kake, bruk så mange sunne ingredienser som mulig!

sunn mat banankake