Naboene er for høye igjen, veggklokken i gangen tikker på en merkelig måte og dine egne tanker snurrer stadig i sirkler. Du kan nesten ikke sovne der, og hvis du i det hele tatt våkner igjen og igjen. Dessverre er nesten 80% av alle tyskere kjent med dette problemet. Kroniske søvnforstyrrelser svekker ikke bare vår prestasjon og konsentrasjonsevne i løpet av dagen, men gjør oss også syke på lang sikt. Du må definitivt gjøre noe med det og gjøre det så tidlig som mulig. Så i dag har vi samlet 10 super enkle og effektive tips for å sovne for deg.

Våre tips for å sovne vil hjelpe deg i slike tilfeller

søvnforstyrrelser tips for å sovne

1 # Alt avhenger av ditt eget søvnritual!

Den gode gamle sauetellingen er ikke tilfeldig. Dette er et gammelt søvnritual som hjelper oss å sovne raskere ved å skyve hverdagstankene til side og sette oss inn i en rolig, monoton tankeprosess. På denne måten slapper vi av og blir samtidig raskere sliten.

Det samme skjer når vi teller tilbake eller leser en avslappende bok. Fotbad er også et av de mest populære ritualene for å sovne, spesielt etter en hard, lang dag på kontoret.

Soveboken din må ikke være en skrekk- eller action -bestselger

lese en bok tips for å sovne

2 # Vær oppmerksom på en vanlig søvnrytme

Det ville være optimalt hvis du legger deg og står opp samtidig, i hvert fall i løpet av uken. Vår “interne klokke” blir vant til det og det å sovne fungerer mye lettere enn det gjør av seg selv. Det er viktig at du ikke spiser noe minst 2 timer før du legger deg, eller i det minste ikke vanskelig å fordøye mat. Fordi hvis hvis noe er vanskelig for deg ligger i magen, dette har en veldig negativ effekt på søvnkvaliteten.

Lys i magen, lett i søvn

tips for å sovne ung kvinne i sengen

3 # Slappe av og gi slipp er viktig når du sovner

Avslapningsteknikker som autogen trening, pusteøvelser og meditasjon hjelper deg ikke bare med å komme gjennom dagen i et balansert og godt humør, men også å sovne mye lettere og raskere. Du kan også meditere eller slappe av direkte på sengen eller på en spesiell sittepute. Savasana er en av de beste yogastillingene som anbefales for fullstendig avslapning før du skal sove, forutsatt at du allerede har mestret det litt.

Bygg en kort meditasjon inn i søvnritualet ditt!

meditasjon avslapning kvinne soverom tips for å sovne

Savasana er perfekt for å sovne for nybegynnere av yoga

savasana yoga tips for å sovne

4 # Drikk litt sove-in-te

Alene eller som par er alltid morsomt å drikke te, og på en eller annen måte reduserer tiden. Derfor er en te om kvelden det perfekte søvnhjelpemiddelet, selv for lidenskapelige kaffedrikkere eller for dem av alle mennesker. Listen over medisinske urter og krydder som anbefales for en god søvn te er ganske lang. Våre favoritter er lavendel, sitronmelisse, pasjonsblomst og humle. Bare prøv hvilken te som er mest effektiv for deg.

En god søvn -te kan gjøre underverker

tips for å sovne med å drikke te i hvilemodus mobiltelefon

5 # Ta et varmt, aromatisk bad

Aromaterapi har vært på alles lepper lenge, og du har sikkert hatt din egen erfaring, eller kanskje ikke? Da er det på høy tid å gjøre det. Helt naturlig lavendelolje og et varmt bad med hjemmelagde lavendelbadbomber er klassikere når det gjelder effektive tips for å sovne..

Den duftende helbredende kraften til Provence

lavendel te lavendel olje tips for å sovne

6 # Et velprøvd hjemmemedisin – honning med melk

På bestemors tid var varm melk med honning et populært hjemmemedisin for å sovne. Det har neppe endret seg i dag. Mange mødre og bestemødre fortsetter å gi barna og barnebarna melk og honning om kvelden, forutsatt at de ikke er laktoseintolerante. Andre foretrekker varm kakao med mandelmelk – avhengig av situasjonen. Så hvis du ikke liker te, ikke har problemer med meieriprodukter, eller bare trenger å bytte, bør du prøve melk og honning før sengetid.

En populær klassiker for å sovne for store og små

drikke melk og honning tips for å sovne

7 # Ikke tving deg selv til å sove under noen omstendigheter!

Hvis du ikke kan sovne til tross for avslapningsteknikker, te, melk og honning, eller de gode gamle bøkene, trenger du sannsynligvis en ny søvnstrategi og nummer 7 av våre tips for å sovne. Søvn kan ikke tvinges, og du bør bare tørre å ta sovepiller og lignende etter en detaljert konsultasjon med legen din eller psykoterapeuten. Så, hva gjør vi?

Ikke fortsett å se på vekkerklokken – det vil bare øke det indre trykket, og du vil være våken lenger. Ikke bli liggende i mer enn 10-15 minutter hvis du ikke kan sovne. Bedre å stå opp og gjøre litt rolig aktivitet i stedet. Hvis du ikke har lyst til å lese om natten, kan stryking eller lignende hjelpe.

Det viktigste – ikke tving deg selv til å sovne

tips for å sovne kvinne soverom vekkerklokke

8 # Skriv ned sirkulære tanker i en bekymringsbok

Det er ikke for ingenting at en slik notatbok også kalles Grübel -dagboken. Fordi det er her du kan samle dine bekymringer, irriterende problemer eller skuffelser. Etter å ha skrevet den ned, er det på tide å lukke boken og legge den i skuffen. Alternativt kan du skrive ned ubehagelige tanker og bekymringer på et tomt stykke papir, lese dem på nytt, deretter rive opp papiret og kaste det. Det er en slags utslettelse, og du skiller deg mentalt med det unødvendige.

Viktig: Aldri ta åpne spørsmål og hverdagslige bekymringer i seng!

Da er det best å virkelig oppbevare bekymringsboken din på et trygt sted hjemme!

bekymre deg for å skrive ned grublende boktips for å sovne

9 # Utesteng elektroniske enheter fra soverommet

Elektromagnetisk smog er dessverre vanlig nesten overalt i vår digitaliserte og innovative verden. Vi er ikke bare plaget av skadelige stråler på kontoret, men det sendes også stadig ut elektromagnetiske bølger fra våre egne mobiltelefoner og WLAN. Prøv å i det minste forvise elektrosmog fra din sovende oase. Så, ikke ha mobilen ved siden av hodet ditt, men bytt til flymodus og enda bedre la den stå i et annet rom. TV, nettbrett og bærbar PC har heller ikke plass på soverommet ditt. Du kan også få en saltkrystalllampe eller en pyramide laget av shungitt edelsten. Disse nøytraliserer elektromagnetisk stråling og sørger for et hyggelig og sunt romklima.

Boken ville vært det bedre valget her

tips for å sovne smarttelefon soverom

10 # Ventilér og mørk vinduer

Apropos et behagelig romklima på soverommet: riktig ventilasjon og tilstrekkelig mørking av vinduene er av grunnleggende betydning. Det anbefales, spesielt i den kalde årstiden, å ikke la vinduene stå på soverommet og vanligvis hjemme vippe lenger, men heller ventilere rommet i 10 minutter. Dette sparer strømkostnader og forhindrer samtidig dannelse av mugg i soverommet. Sørg også for en behagelig romtemperatur på rundt 18-19 grader om natten.

Og her kan du finne ut hva du generelt bør være oppmerksom på på soverommet for å kunne sove enda bedre.

Hvis du blir litt kjøligere, ta på deg varme vintersokker mens du sover!

vintersøvn varme sokker tips for å sovne

En sitron i skiver ved siden av sengen vil også hjelpe deg med å sove bedre

oppskåret sitronte tips for å sovne

Konklusjon:

Hvis du har sporadisk søvnløshet, kan du prøve våre 10 tips for å sovne. Og se hvem av dem som er mest effektive for deg. Hvis du har generelle problemer med å sovne, bør du ikke spise koffeinholdige drikker som kaffe, cola, grønn te, alkohol og energidrikker om kvelden. Skremmende filmer, for tunge, fettrike og sukkerrike matvarer og trening sent på kvelden er også kjente søvnmordere som best unngås om kvelden.

Og hvis ikke alle disse tipsene hjelper, kan du prøve å ikke legge ytterligere press på deg selv. Det er bedre å ikke tenke på dårlige årsaker og risiko, men søk råd fra legen din eller terapeuten.

Vi ønsker deg en enkel sovning og en god natts søvn.

Sov godt og hold deg frisk!  

våkne godt uthvilede tips for å sovne