Noen ganger kommer kulden raskere enn du trodde, og det er ikke alltid og nødvendigvis på grunn av en sunn eller usunn livsstil. Plutselige klimaendringer eller overgangstider mellom sesongene kan også føre til forkjølelse.

I dag vil vi ta opp et litt glemt tema og håndtere forebygging på en naturlig måte i forhold til Auyruveda. Denne gangen er helsetipsene spesielt rettet mot de minste eller kanskje mer til mødrene som alltid ser etter det beste og det sunneste for barna sine.

Vi vil kort introdusere hva Ayurveda er igjen og hvorfor alternativ medisin er foretrukket i mange tilfeller.

medisinskap naturmidler ayurveda søvn

Hva er Ayurveda?

Ayurveda er et 3500 år gammelt system for sunt liv, som vedaenes visdom har samlet og dyrket. Dette systemet handler først og fremst om forebygging og behandling er gitt av naturmidler, planter og krydder. Matlaging ifølge Ayurveda, som er strengt vegetarianer, dukket også opp i henhold til systemet.

En ung mann som forbereder ayurvedisk medisin i den tradisjonelle mannen

Overgangen mellom sommer og høst og hvordan du beskytter deg mot forkjølelse?

 1. Styrke barnas forsvar

  Vi starter med barnerommet og sjekker fuktigheten. Pusteproblemer oppstår spesielt når lungene ikke er fullt utviklet. Vårt tips nummer 1 er å plassere en luftfukter i rommet og bruke den om natten mens barnet sover. Luften kan beriges med et par dråper ren eukalyptus eterisk olje eller kamfer. Effekten av de to oljene gjør at lungene kan ekspandere, noe som forsyner kroppen med tilstrekkelig oksygen.

  medisinskap naturmidler ayurveda chai

  Baby og luftfukter

  medisinskap naturmidler ayurveda luftfukter barnerom

 2. Søvn

  Det burde ikke komme som en overraskelse for noen at kroppene våre naturlig regenererer under søvn. Det samme gjelder immunsystemet vårt og barna våre. Selv om du har fast leggetid, er det virkelig ikke uvanlig at barn står opp sent på kvelden eller motsetter seg “å legge seg”. Men hvis du merker de første tegnene på forkjølelse hos barna dine, er det en god idé å overtale dem til å sove.

  medisinskap naturmidler ayurveda barn sover

  medisinskap naturmidler ayurveda luftfukterrom

 3. Naturlig saltoppløsning

  Selv om sprayboksen er pent designet, inneholder den mange ting som ikke nødvendigvis er bra for barnets helse. Av denne grunn anbefaler vi den (beste) hjemmelagde saltoppløsningen fra en vanlig sprayflaske.

  medisinskap naturmidler ayurveda barn popper salt

  hjemmeapotek naturmidler ayurveda saltoppløsning

 4. Neseolje

  Umiddelbart etter saltløsningsritualet kommer bruken av naturlige oljer. Dekk neseborene med lavendel- eller aloe vera -olje med KuTip! Dette beroliger sinnet og dypere pusten.

  medisinskap naturmidler ayurveda himalaya

 5. Urte honning

  En blanding av honning og urter er ikke bare sunt, men også ubeskrivelig deilig. Ved forkjølelse anbefales urter og krydder, som virker varmende på kroppen. Svart pepper og ingefær. Ta 2 fedd hvitløk og bland dem med en halv kopp honning. Gi barnet ditt en teskje hver kveld før søvn.

  medisinskap naturmidler ayurveda krydder

  medisinskap naturmidler ayurveda urter honning

  medisinskap naturmidler ayurveda farger

 6. Fordøyelseskrydder

  Det sies at det å ha et sterkt immunsystem ofte er knyttet til god fordøyelse. Alle krydder på kjøkkenet har en effekt på kroppen vår, men også på humøret vårt, så det ville være viktig å bruke krydder, men også å kjenne dem godt. Den enkleste løsningen, hvis du ikke lager mat nok, er å lage en te som har kanel, pepper og alt som anses å være appetittvekkende. Disse krydderne varmer kroppen og har samtidig en antibakteriell effekt.

  medisinskap naturmidler ayurveda chai

  medisinskap naturmidler ayurveda smaker og krydder

  medisinskap naturmidler ayurveda hot

 7. Øreolje

  Drypp litt varm sesamolje i barnets ører hver kveld før du legger deg. Dette holder hele øret, nesen og halsen i god form.

  medisinskap naturmidler ayurveda øreolje

 8. Varm mat

  Mer varm mat anbefales for barn og voksne, og derfor er det ikke ment med oppvarmet mat eller varm sandwich på gaten. Prøv å planlegge flere supper og grønnsaksgryter til din daglige meny.

  medisinskap naturmidler ayurveda linser koriander

  medisinskap naturmidler ayurveda varm mat

 9. Aromaterapi

  Terapi med aromaer av essensielle oljer blir stadig mer populært. Enten du drypper lavendelolje i duftlampen eller i badevannet, vil du alltid få en helsefremmende effekt. Du kan også klare deg med små mengder røkelse.

  medisinskap naturmidler ayurveda aromaterapi

 10. Beroligende musikk

  Vi tenker mye på det, men for få av oss tar hensyn til bakgrunnsstøyen eller musikken som spilles. Men det ville være viktig å endre dette umiddelbart, for dette er også faktorer som gjør oss friske eller syke.

medisinskap naturmidler ayurveda beroligende musikk 3

Mor som passer sitt syke barn hjemme

medisinskap naturmidler ayurveda beroligende musikk 2