Så snart våren begynner, er parker og skoger dekket med innfødte urter. Generelt regnes de merkelig nok som ugress. Men mange av dem inneholder helsefremmende vitaminer og mineraler. I dag vil vi liste noen spiselige ville urter og trekke leserens oppmerksomhet til deres egenskaper. Fordi det ville være synd at mange urfolk som er spiselige og vokser rett utenfor dørstokken vår, blir upåaktet av oss. Ja, og vi ødelegger dem også som ugress. Det er virkelig verdt det å kunne identifisere ville planter i din egen region. De er helt gratis og genererer ikke noe emballasjeavfall som ellers er vanlig for maten vår. De ville plantene vokser fritt, smaker fantastisk i mange salater eller te, og kan til og med ha mange helbredende egenskaper.

Kjenner du spiselige ville urter? 

spiselig villurt løvetann plante

Identifiser og høst spiselige ville urter om våren

I dagens innlegg vil vi fokusere på spiselige ville urter som vokser i vår region og kan plukkes så tidlig som på våren. Du vil umiddelbart kjenne igjen noen av plantene. Likevel vil du bli overrasket over hvor sunne disse urter er!

Selv de første solstrålene lokker friske og spiselige ville urter ut av jorden 

spiselige ville urter i kurven våroppskrifter

Vi ser mange av de spiselige villurtene hver dag og oppfatter dem ikke som spiselige, enn si sunne

spiselige ville urter løvetann plante fersk

løvetann

Når det gjelder spiselige ville urter, kan du nesten ikke gå forbi løvetann. Løvetann er en ugress som er utbredt over hele verden og kan høstes fra mars til oktober på enger, åker og beite. De unge og friske bladene er en populær salatdelikatesse. I folkemedisinen brukes planten mot leverproblemer. Det kan også øke galleutskillelsen.

Ville og spiselige urter kan ofte gjenkjennes av bladene

spiselige ville urter waldmeister

Vill hvitløk

Hele urten kan brukes medisinsk. Takket være den antibakterielle effekten, brukes vill hvitløk vellykket mot mage- og tarmproblemer. I tillegg kan medisinplanten senke blodtrykket og rense blodet. Fra et kulinarisk synspunkt er vill hvitløk en hit i mange våroppskrifter. Men vår liste over spiselige ville urter fortsetter.

Om våren kan du samle spiselige ville urter, som er nyttige for mer enn bare bladene

Høst spiselige ville urter vill hvitløk

Mange spiselige ville urter fra regionen kan bearbeides til deilige og sunne retter 

spiselige ville urter vill hvitløk pesto

Du kan tørke urter og dra nytte av deres sunne egenskaper lenger 

spiselig villurt

Nettle

Noen kjenner brennesle som en spinatlignende plante, og det er nok sant. Ikke bare bruker du plantens blader, du bruker også blomsterknoppene og frøene. Planten har en liten vanndrivende effekt, som virker forfriskende på nyrene og urinveiene.

Få mennesker vet at det for eksempel er dobbelt for mye jern i brennesle enn i spinat 

spiselige ville urter brennesle oppskrift

Nettle -te renser urinveiene og styrker kroppen 

spiselige ville urter nettle te

De unge og ømme tipsene av brennesle kan spises som stuing eller fersk i en salat 

Spiselige ville urter brennesle

Tusenfryd

Den delikate tusenfryd er ikke bare spiselig, den er også fordelaktig. Mange vårsalater er pyntet med blomstene. Dette stimulerer stoffskiftet og bloddannelsen, noe som er nyttig for mange rensende vårkurer.

Tusenfryd forbedrer enhver vårrett, men den smaker også deilig 

spiselige ville urter tusenfryd

Minst en gang på våren kan du nyte en “blomstersalat” 

spiselig villurt daisy salat

Saueramfer

Færre og færre mennesker kjenner til denne ellers så vanlige vårgrønne planten. Folk pleide å lage mye mat med det. Blandet med yoghurt, gjør sorrel en forfriskende grønnsaksjuice. Alt kroppen trenger om våren finner du i sorrel. Planten renser blodet og virker vanndrivende. I tillegg virker det vitaliserende og styrker immunsystemet.

Dessverre glemmer vi altfor raskt at sunne og veldig typiske planter vokser også i vår region 

spiselige ville urter sorrelblader

De friske, grønne bladene er det beste som kan skje oss etter de lange vintermånedene 

spiselige ville urter sorrelblader

Woodruff

Veldig snart kan vi oppleve den fine duften av woodruff igjen. Enten som en god vin eller en duftende dessert, bærer woodruff naturens ånd som bringer liv tilbake til livet. I tillegg til sine førsteklasses kulinariske egenskaper har woodruff også helbredende egenskaper. Det brukes til å lage preparater som brukes mot sirkulasjonsforstyrrelser og venøse sykdommer.

Den vidunderlig duftende woodruff trekker oppmerksomheten til seg selv i de første månedene av våren

spiselige ville urter waldmeister

Den frodige grønne og den herlige duften skaper hos oss alle et godt håp for dagene som kommer

spiselige ville urter waldmeister brennesle

Brønnkarse

De små bladene er et fantastisk tillegg til sauser, dips og pestoer, og planten er også gunstig. I likhet med de andre vårplantene vi presenterer i dag, har karse en rensende, avgiftende og vanndrivende effekt. Så spis mer av det!

Det er på tide at vi husker mange innfødte planter og bruker dem til å lage lette vårretter 

spiselig villurt brønnkarseblad

spiselige ville urter brønnkarse

Bra Heinrich

Gode ​​Heinrich bør ikke tørkes. Planten er bare effektiv når den er fersk. For å bruke ingrediensene i planten kan du presse ut en fersk juice. Effekten er lett avførende og beroliger betente slimhinner. I tilfelle av anemi, er forbruket av denne planten sterkt anbefalt. Hvis du lider av nyresykdom, bør du begrense forbruket av planten.

Jo mer friske og sprø salater vi spiser, jo raskere vil våren komme for oss 

spiselige ville urter god heinrich

spiselige ville urter god heinrich tegning

Spiselige vilt urter brennesle tittel

timian

Timian brukes vellykket mot forkjølelse og hoste. De antiseptiske og antibakterielle egenskapene til planten spiller inn her. Folkemedisin bruker også planten mot flatulens, blære og nyresykdommer.

Det er godt å alltid ha denne urten hjemme 

spiselige ville urter timianblomst

spiselige ville urter stemorsblomst

Stemorsblomst

Som en teinfusjon (1 teskje, 250 ml vann) brukes planten mot gynekologiske problemer og for å balansere menstruasjon. I mange tilfeller kan teen lindre ubehaget forbundet med overgangsalderen.

Stemorsblomster og velduftende fioler kan lage et kunstverk av en hvilken som helst tallerken 

spiselige ville urter stemorsblomst

Spiselige ville urter brennesle fioler

Purslane

En annen vårurt som har blitt foreskrevet blodrensende egenskaper. Svært effektiv mot halsbrann, smaker planten godt med friske salater. Purslane kan senke feber og te fra det stimulerer fordøyelsen og metabolismen. Et godt hodepine middel.

Dessverre glemmes enda en sunn urt 

spiselig villurtblad av purslan

Purslane portulaca blader

Pepperrot

De ferskrevne røttene til pepperrot smaker varmt og regnes som et naturlig antibiotikum. Planten er effektiv mot ulike infeksjoner i luftveier og urinveier.

Spiselige ville urter brennesle pepperrot

Listen er lang, men ikke uttømmende. Nå kjenner du noen ville planter på våren som er spiselige. I den følgende artikkelen vil vi legge til passende, lette og sesongoppskrifter. Dette vil gi deg en vårlignende smak og ubesværet avgifte og revitalisere kroppen din med deilige og lette retter etter vinteren.

spiselige ville urter vill hvitløk