Antibiotika brukes vanligvis bare av leger i svært alvorlige tilfeller nødvendig. De kan virkelig bekjempe alvorlige sykdommer, men samtidig er de skadelige for mange organer. I ettertid må du ofte innta mye vitaminer og sunne bakterier for å gjenopprette kroppens naturlige indre balanse innenfra. Men antibiotika finnes faktisk også i naturen. Det er noen matvarer som har en lignende effekt. I motsetning til de sterke stoffene har naturlige antibiotika bare positive egenskaper og skader ikke organene våre. De kan tas forebyggende mot mange sykdommer og bakterier. Her er vår liste over de 12 naturlige antibiotikaene du enkelt kan ta i hverdagen.

Mange urter er naturlige antibiotika

sunne levende antibiotika planter hjemme

Oregano og oregano olje som naturlige antibiotika

De helbredende egenskapene til oregano har vært kjent for mennesker siden antikken. Denne urten er veldig effektiv for å bekjempe ulike infeksjoner. Oreganooljen og andre ekstrakter er et moderne alternativ for bruk av dette produktet i hverdagen. Selv i dag bruker flere og flere dem som et naturlig middel mot forkjølelse.

De har også gunstige effekter på problemer i fordøyelseskanalen. Der kan mange skadelige bakterier ødelegges av oregano og oreganoolje.

Eplecidereddik er ikke bare deilig, den er super sunn

sunt liv antibiotika sunt eple mat

Eplecidereddik

Holder du deg frisk selv på de kaldeste dagene og i hver sesong, selv om mange rundt deg er forkjølet eller har influensa? Dette kan godt skyldes at du bruker mye eplecidereddik i salater og retter i hverdagen. Dette produktet har sterke antibakterielle egenskaper. Det er derfor det er mye brukt i hjemmet, men du kan bruke det til å rense kroppen din for bakterier. Eplecidereddik er også et naturlig kosmetisk produkt som du kan ta vare på bedre hygiene for negler og hud. Det er fortsatt et naturlig probiotikum. Du kan ta dette blandet med lunkent vann hver morgen.

Med honning støtter du immunsystemet ditt på en sunn måte

sunt liv antibiotika sunt levende honning

honning

Honning er en av de sunneste matvarene og er populær blant mange mennesker. Du vet sikkert også av erfaring at den har veldig sterke antibakterielle egenskaper. Hvem har ikke følt smerten i halsen eller magen avta så snart du sakte spiser noen skjeer honning? For forkjølelse og hoste, bør du blande varmt vann med honning og drikke denne drinken to til tre ganger om dagen. Forsiktighet! Honning er også et allergen og må på sikt ikke spises i store mengder.

Den orientalske kryddergurkemeien er et av de naturlige antibiotika

sunne ideer sunt liv antibiotika

Gurkemeien som et antibiotikum

Gurkemeien er ikke bare et veldig velsmakende krydder som vi kjenner fra indisk og orientalsk mat generelt. Dette er sannsynligvis spesielt populært i disse varme områdene i verden fordi det kan bekjempe mange sta infeksjoner. Gurkemeie har sterke antibiotiske effekter og kan motvirke bakteriene Staphylococcus aureus og den superfarlige E.coli.

Hvitløk – et fantastisk naturlig antibiotikum 

sunt liv antibiotika knola også sunt

hvitløk

Av de naturlige antibiotika er hvitløk sannsynligvis den mest kjente. Det er noen kulturer der dette spises daglig. Hvitløk er et profylaktisk middel, og samtidig hjelper det mot matforgiftning. I spesialiserte laboratorier er det bevist at hvitløk motvirker bakteriene Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus og E. coli.

Grapefrukt og spesielt grapefruktfrø har antibakterielle egenskaper

sunne liv antibiotiske fruktskiver

Ekstrakt av grapefruktfrø

Du kan kjøpe grapefruktfrøekstrakt i alle naturmedisinebutikker og apotek. Generelt har disse sterke antibakterielle egenskaper. De er spesielt nyttige for hudirritasjon og skader.

De fleste essensielle oljer motvirker bakterier

sunt levende antibiotika - kilder til naturlig antibiotika

Echinacea

Echinacea er et tradisjonelt middel fra Nord -Amerika, og det har mange helbredende talenter. Du kan bruke den til å lage deilig te, eller du kan bruke ekstrakt fra den i forskjellige former. Echinacea er spesielt nyttig mot betennelse og kan bekjempe forskjellige virus.

Echinacea er et universelt middel

sunne liv antibiotika dufter ideer

Essensielle oljer

Nesten alle eteriske oljer kan erstatte antibiotika i visse situasjoner. Det er holistiske helbredelsesmetoder, som brukes nesten utelukkende med den. I gammel tid hadde mange leger masker med essensielle oljer fordi de trodde at de tilbød beskyttelse mot sykdommer.

Den uraffinerte kokosoljen hjelper mot hudproblemer

sunt levende antibiotika - sunn kokosnøttolje

Ekstra jomfru kokosnøttolje

Her er det neste veldig populære naturmidlet som fungerer som et antibiotikum. Bruken er også veldig egnet for hudproblemer. Du kan bruke den til å bekjempe bakterier og gi huden mer fuktighet samtidig. Du beskytter deg spesielt vellykket mot Clostridium og Staphylococcus.

All gjæret mat er naturlig antibiotika

naturlige antibiotika sunt levende antibiotika

Fermentert mat

Alle gjærede matvarer, unntatt selvfølgelig alkohol, er naturlige antibiotika. Det er ikke tilfeldig at de tradisjonelt alltid spises i større mengder om vinteren. På den måten fremmer du immunsystemet og fordøyelsessystemet. Du kan også bruke den til å beskytte deg mot infeksjoner i luftveiene.

Sølv kan også hjelpe med mange bakterielle problemer

sunt liv med sølv sunt levende antibiotika

sølv

Visste du at sølv også har antibakterielle egenskaper? Ja, dette edle metallet har også medisinske egenskaper. Det er mange midler som inneholder dette stoffet. Du finner flere av dem på apotek og andre spesialiserte utsalgssteder. De antibakterielle effektene av sølv har blitt medisinsk bevist flere ganger de siste årene.

Kraut er “de fattiges lege”

sunt liv antibiotika urt sunt

urt

Her kommer det siste innlegget til listen vår, som er urt som et antibiotikum. Urten ble tidligere kalt “de fattiges lege”. Det er en av matvarene som er billig og har antibakterielle egenskaper samtidig. De hjelper effektivt mot infeksjoner og smerter i muskler og ledd.

Oregano og oregano olje fungerer som naturlige antibiotika

sunne levende antibiotika planter hjemme

Hvis du spiser hvitløk regelmessig, vil du sannsynligvis holde deg friskere

sunt levende antibiotika flotte hvitløkceller

Med gurkemeie renser du kroppen din

sunt liv antibiotika vitaminer mineraler