Så vakre som sommersolstråler er, bør de aldri undervurderes. De fleste av oss liker å slappe av på stranden eller ved bassenget og nyte den fantastiske solen. Men du risikerer ofte å få for mye av det gode. I stedet for en fin brunfarge oppstår dessverre for ofte en smertefull, stygge solbrenthet. Avhengig av intensiteten er smerten og konsekvensene også forskjellige. Selv med mindre brannskader kan du imidlertid føle en ubehagelig trekk- og brennende følelse på huden – et klart tegn på at noe bør gjøres med det. I tillegg til de konvensjonelle rettsmidlene fra apoteket, finnes det også noen veldig effektive hjemmemedisiner for solbrenthet. Vi har listet dem opp for deg nedenfor.

 Hjemmemedisiner for solbrenthet gir virkelig lindring

hjemmemedisiner for solbrenthet

Men hvis graden av forbrenning er høy eller hvis du har langvarige symptomer, er det bedre å konsultere lege. En utdatert metode for kjøling med isbiter viser seg ofte å være kontraproduktiv. På denne måten blir ikke brenningen kurert, men gjør ofte også det motsatte – hypotermi i huden.

Hvis du vil ha en avkjølende dusj rett etter solbrenthet, er det tilrådelig å ikke stille vannet kaldere enn 17-18 grader.

1. Naturlig yoghurt

hjemmemedisin for solbrent yoghurt

Kald naturlig yoghurt er en klassiker når det gjelder hjemmemedisiner for solbrenthet. Den kremete konsistensen er ikke bare behagelig avkjølende, men inneholder også mange sunne enzymer og probiotiske bakterier samt proteiner som gir næring og avslapping av huden vår samtidig. På denne måten avkjøles ikke bare de røde områdene komfortabelt, men i de fleste tilfeller forhindrer det også at huden flasser senere. Bare påfør yoghurten på de berørte hudområdene med rene fingre og la den virke i 5-10 minutter. Vask deretter av med lunkent vann. Lettelsen kjennes umiddelbart.

2. Aloe Vera

hjemmemedisin for solbrent aloe vera

Du kan fortsette på samme måte med en aloe vera gel eller med den friske planten selv. Du kan tilberede en slags gel eller balsam fra de lange, saftige bladene til aloe vera ved å kutte bladene på tvers og fjerne den gjennomsiktige, klissete massen. Du kan deretter knuse eller mose disse litt, og din hjemmelagde solbrentmedisin er klar. Du kan bruke dette på den brente huden og la den stå i noen minutter.

3. Eplecidereddik

hjemmemedisiner for solbrent eplecidereddik

Eddik, og spesielt eplecidereddik, regnes som en allrounder ikke bare i husholdningen, men også når det gjelder vår helse. Ved solbrenthet kan du bruke den like vellykket. Han vil regulere pH -nivåene i huden din og fremme helbredelse. Eplecidereddik har også ekstremt kraftige antiinflammatoriske egenskaper, som du finner nyttig. Du kan enten spraye eddiken direkte på huden ved hjelp av en sprayflaske eller tilberede en eddikfolie. Hvis du vil bade, kan du ganske enkelt heller et glass eplecidereddik i det lunkne vannet og legge deg ned i det. Fantastisk!

4. Brus

Brus som hjemmemedisin for solbrenthet

Natronen har også en desinfeksjonsmiddel og mild effekt på din solpåvirkede hud. Som et alkalisk pulver lindrer det øyeblikkelig de røde hudområdene og lindrer smerter. Bare oppløs en teskje natron i en liter lunkent eller litt kjøligere vann og dynk en fille eller til og med en T-skjorte i den, som du deretter kan ta på for å forsterke de helbredende egenskapene.

5. Kokosolje

hjemmemedisiner for sunburn sunne tips

Kokosolje er en av de beste naturlige fuktighetskildene for huden vår. Det nærer og beroliger huden dehydrert av solen. Du kan smøre kokosoljen på huden din umiddelbart etter den lunkne dusjen til den er litt fuktig. Du kan også fortsette å bruke den verdifulle oljen for korte opphold i solen fordi den har en naturlig solbeskyttelsesfaktor på 4.

6. Svinekjøtt

kokosolje som hjemmemedisin mot solbrenthet

Andre oljer og smør som olivenolje og smult er også sterkt anbefalt når det gjelder hjemmemedisiner for solbrenthet. Disse reduserer spenning og gir næring til de stressede områdene i huden. Den sunne oljesyren den inneholder, skjemmer huden og lindrer smerter. For å gi det hele en liten velværefølelse, kan du legge til noen dråper eteriske oljer og gni de røde områdene med svinefedt.

7. Agurk

hjemmemedisin for solbrent agurk

Kjølevannet til den friske agurken inneholder også mange antioksidanter og smertestillende stoffer som fremmer helbredelsesprosessen og hjelper deg med å slappe av. Du kan enten legge agurker i tynne skiver direkte på huden eller male dem til en masse i en blender og deretter bruke dem på de smertefulle områdene.

8. Tomater

tomatjuice og yoghurt som hjemmemedisin for solbrenthet

Tomater er ikke bare gode for ganen, men også for huden vår. Disse inneholder lykopen så vel som vitamin A og C – alle sunne komponenter som rett og slett er avgjørende for betennelse og rødhet. Dette gjør spenst hud mykere og mildere. Spenningen og smerten er merkbart minimert. Det er best å blande den ferskpressede saften av 2-3 tomater med en spiseskje yoghurt og påføre den avkjølende blandingen på den solbrente huden din. Skyll deretter av med lunkent vann i ca 20 minutter og gjenta denne prosedyren 2-3 ganger om dagen.

9. honning

hjemmemedisin for solbrent honning

Honning er definitivt antiinflammatorisk og sårheling. Denne naturlige delikatessen kan derfor ikke bare søte te og desserter, men også hjelpe mot solbrenthet. Verdifulle proteiner og enzymer jobber. Hvis honning er i kontakt med huden over en lengre periode, blir den merkbart mykere og mer strålende. Som en vikle eller bare påføres direkte på huden, beroliger honningen den vondt huden og bringer den sakte tilbake til god stand.

10. Kald melk

solbrenthet hjemmehjelpemidler melk og yoghurt

Her igjen hjelper det høye proteininnholdet og den beroligende fuktigheten deg til å føle deg bra igjen relativt raskt. Påfør derfor kald melk på de røde områdene ved hjelp av ansiktsvev eller vaskekluter. Du kan også tilsette litt honning til melken for å øke helbredende effekten mye.

11. Havregryn

havregryn som hjemmemedisin for solbrenthet

Havregryn er ikke bare egnet for din deilige müsli om morgenen eller mellom måltidene, men også som et hjemmemedisin for solbrenthet. Havregrynpolysakkaridene danner et beskyttende lag på huden som er gunstig for raskere helbredelse. De stressede områdene i huden kan komme seg bedre på denne måten. Du kan dynke havregrynene i vann og påføre huden eller bruke den mens du bader. Ta en tynn, gammel sokk og fyll den med flakene. Sokken skal knyttes godt ovenfra slik at havregryn ikke kommer ut. Bløtlegg deretter den fylte sokken noen minutter i badekaret fylt med lunkent vann. Nå kan du slappe av i det også.

12. Poteter

Poteter som hjemmemedisin for solbrenthet

I likhet med agurken kan potetene enten skives i skiver eller påføres skallet som en rå masse. Styrken til den smakfulle knollen vil gjøre resten. Deres antiinflammatoriske effekter gjør også poteter til et veldig effektivt hjemmemedisin for blåmerker og hevelser generelt.

13. Jordbær

jordbær som et hjemmemedisin for solbrenthet

Tanninene til jordbærene er de viktigste aktive ingrediensene i disse deilige fruktene, som hjelper huden enormt ved solbrenthet. Bare bland noen jordbær i en blender og fordel blandingen jevnt på de berørte områdene i huden. La virke i noen minutter og skyll av med lunkent vann.

14. Kamille te

kamille teposer som hjemmemedisin mot solbrenthet

Vi kjenner alle de beroligende, antiinflammatoriske effektene av kamille. Det skal ikke bare brukes internt, men også eksternt på huden. For å gjøre dette, brenn en håndfull kamilleblomster med varmt vann og la dem avkjøles helt. Sikt buljongen med en sil. Du kan deretter legge filler fuktet med det på huden og la dem virke.

15. Lavendelolje

essensielle oljer som hjemmemedisiner mot solbrenthet

Lavendelolje basert på mandel- eller jojobaolje er også effektiv hvis du har lidd mild solbrenthet. I tillegg til den beroligende aromaen, vil huden din få den lettelsen den har lengtet etter. Du kan også blande den essensielle oljen med kokosnøttolje for å øke helbredende egenskaper. God bedring!

Alle disse naturlige rettsmidler for solbrenthet er sunne og effektive. Imidlertid bør de først og fremst brukes ved lett rødhet etter soling og ikke i alvorlige tilfeller, for eksempel når det allerede har dannet seg blemmer. Et besøk til hudlegen er avgjørende. Vær fornuftig og ikke lek med solen. Nyt varmen og det fantastiske lyset i moderate mengder og beskytt din dyrebare hud. Bruk alltid riktig solkrem for deg og ikke sol deg for lenge. Den vakre brunfargen vil fremdeles bli skapt. Lovet!