Ja, selvfølgelig kan du være borte på en kaffefest og lese kaffegrut sammen med venner. Det er til og med apper å laste ned for dette. Men våre 15 tips om hva du kan gjøre med eller med kaffegrutene er enda smartere. Kaffefiltre og kaffegrut hører naturligvis også hjemme i den organiske avfallsbeholderen. Men før du avhender det siste, kan du revurdere det og samtidig spare penger, ha det gøy og beskytte naturen. Fordi kaffegrutene har mange bruksområder, ikke bare i husholdningen, men også i hagen og selvfølgelig for din skjønnhet og velvære. Ikke mindre interessant er de mange DIY-prosjektene med kaffegrut som selvhelle stearinlys eller egenlaget såpe.

Universal mirakelkur kaffegrut

bruk kaffegrut som gjødsel

Bruk kaffegrut i husholdningen

La oss starte med husholdningen først. Kaffegrut finner du her i mange nyttige, pengebesparende og naturvennlige applikasjoner.

# 1 Kaffegrut for dårlig lukt

Som du kanskje allerede vet, er kaffe en av de beste nøytralisatorene når det gjelder lukt.

Derfor kan du bruke den veldig komfortabelt og enkelt hvis det lukter vondt i de fire veggene. Legg i en bolle eller jutepose i kjøleskapet eller legg i ubehagelige dufter. Bare et døgn senere var det knapt spor av den dårlige lukten igjen.

En ren, gammel sokk er også perfekt her

Bruk kaffegryn i kjøleskapet for å forhindre vond lukt

Bruk alltid godt tørket kaffegrut til dette!

bruk kaffegrut for å forhindre lukt i skoene

# 2 Kaffegrut som rørrenser

Hvis rørene er litt tette, kan du prøve litt kaffegrut først i stedet for den sterke kjemikalieklubben. Bare legg en spiseskje av den i røråpningen. La det virke et øyeblikk og skyll deretter av med varmt vann. fullstendig!

# 3 Rengjør kaffegrutet når du rengjør oppvasken

Hvis pannen er brent eller kasserollen har enda mørkere flekker, kan du bruke kaffemirakelkuren igjen. Bare påfør med svampen i stedet for å bruke et slipemiddel. Kjøkkenutstyret er som nytt igjen. Vær forsiktig med følsomme overflater!

Spesielt panner og kjeler i rustfritt stål kan ha fordeler av kaffegrut som rengjøringsmiddel

Bruk kaffegrut som rengjøringsmiddel for pannen

Bruk kaffegrut som skuremelk på retter

# 4 for mindre riper i tremøbler

Hvis du oppdager uønskede riper på den mørke treboden, bordet eller skapet, kan du røre dem med litt kaffegrut. Og hvordan? Veldig lett. Fukt litt av den med en svamp og påfør på sporet. Den våte massen vil forsegle den og kamuflere den perfekt.

# 5 mens du rengjør skorsteinen

Du kan til og med rengjøre peisen din mye raskere og fremfor alt mye hyggeligere. Hvis du drysser asken med rikelig med kaffegryn etter at du har slukket brannen, vil ingen ubehagelig askesky fly i luften under avhending og gjøre det vanskelig for deg å puste.

Kaffegrut – den perfekte hjelperen i hagen

Kaffegrut mot snegler i hagen

Bruk kaffegrut i hagen

Avfallsproduktet av kaffe viser seg også å være ganske nyttig for planter og kan bli din beste allierte i kampen mot noen skadedyr. Sjekk hvorfor nedenfor!

# 6 Kaffegrut som gjødsel

Kaffe og avfallsmaterialer inneholder mye nitrogen, kalium og fosfor – alle verdifulle næringsstoffer, og ikke bare for mennesker, men også for planter. Derfor er kaffegrut den perfekte økologiske gjødsel for de fleste planter og blomster i hagen din eller på balkongen din.

Spesielt gulrøtter og tomater har stor nytte av dette

kaffegrut som gjødsel for gulrøtter

Kaktus og prydblomster elsker også koffeinholdig gjødsel

Bruk kaffegrut som gjødsel for planter og blomster

# 7 perfekt for komposten

Av de samme grunnene er kaffeavfall også bra for hagekomposten din. Næringsstoffene der inne tiltrekker seg også de fordelaktige meitemarkene.

# 8 Kaffegrut mot snegler

Det er annerledes med skadedyr som snegler, maur, mygg og veps. Alle disse dyrene og insektene tåler bare lukten av kaffe. Den avstøtende effekten av maur ligger i det faktum at sporene deres er nøytralisert og dyrene er irritert. Katter liker forresten heller ikke kaffegrut. Så, dryss pulveret på de stedene i hagen der kattene ikke får gå.

Tenn litt av kaffepulveret i en blikkboks for å beskytte mot veps og mygg

Kaffegrut for DIY -lys mot mygg

Kaffegrut for din velvære

Kaffe er ikke bare populær over hele verden som et deilig sentralstimulerende middel, men takket være sine forskjønne egenskaper er det også godt bevist som et naturlig kosmetisk produkt.

# 9 Gjør din egen anti-cellulitt peeling

Kaffe er kjent for å inneholde mye koffein, og dette utvider blodårene og forbedrer dermed blodsirkulasjonen. Det antatte kaffeavfallsproduktet har samme effekt på huden din. Kaffegrutene brukes som eksfoliering og hjelper også mot fettavleiringer og giftstoffer som har samlet seg under huden. Ved regelmessig bruk av hjemmelaget peeling mot cellulitter, kan du forbedre tilstanden til huden din betydelig, spesielt på lår, mage og bunn. Bare bland litt kaffegryn med oliven- eller kokosolje og gni blandingen på huden din med en sirkelbevegelse. Snart vil du merke forskjellen selv. Huden er fastere og glattere. Nydelig!

DIY kaffeskall mot appelsinskall

kaffegrut som en anti-cellulitt peeling

# 10 DIY hårpleie

Kaffe er også en god “stimulant” for håret, fordi spesielt svakt, fint hår får mer glans og ser mye mer livlig ut. Brukt som en slags hårbalsam eller maske, gir kaffegrutene håret mer energi og en ekstra porsjon lysstyrke. Bare masser 2-3 ss av det i vått hår og hodebunn. La det virke i ca 10-15 minutter og skyll grundig med varmt vann. Det anbefales å gjenta denne applikasjonen oftere fordi koffein brytes raskt ned av huden.

Spesielt langt, mørkt hår har fordeler av dette naturlige hårpleieproduktet

kaffegrut for håret som hårbalsam

# 11 DIY ansiktsmaske

På samme måte som peeling mot cellulitter, kan du blande litt kaffegryn med kokosnøttolje og honning og påføre den jevne massen på det tidligere rensede ansiktet. La ansiktsmasken stå på i ca 20 minutter, og skyll deretter grundig med lunkent vann. Resultatet: mykere, renere ansiktshud.

Du kan også tilsette en dråpe helt naturlig mynteolje

kaffegrut diy ideer får ansiktsmasken til å skrelle selv

Lag kaffegrut ansiktsskrubbe selv

# 12 øyekrem for slitne øyne

Den ømfintlige huden rundt øynene vil raskt få bedre blodsirkulasjon takket være kaffegrutene. Alt du trenger er kaffegryn, olivenolje og kokosnøttolje. her du finner de detaljerte instruksjonene.

Originale DIY -ideer med kaffegrut

La kreativiteten gå fri og lag dine egne lys, såper, badeballer, etc..

# 13 Hell selv lys

Med disse enkle instruksjonene kan du vanne dine egne originale DIY -lys. Ikke bare vakre murkrukker er egnet for dette, men også gamle porselenskopper, blikkbokser, egg eller sitronskall og mange andre gjenstander du ønsker.

Selvstøpte lys er en flott gaveide for nesten enhver anledning

DIY lys med kaffegrut i glass

# 14 Lag din egen såpe

Du kan også enkelt og billig lage din egen DIY såpe ved å følge disse instruksjonene og legge til kaffegrut og kaffebønner.

Lag duftende, sunn såpe selv

DIY såpe laget av kaffegrut

# 15 Kaffekopper laget av kaffegrut

Berlin-oppstarten “Kaffeeform” presser unike kaffekopper fra kaffegrut. Denne originale, bærekraftige ideen tilhører produktdesigneren Julian Lechner, som først fikser koppene med karamellisert sukker og først senere gjør dem mer robuste og brukbare med plantebaserte biopolymerer. Et førsteklasses resirkuleringsprodukt som allerede kan nytes på mange kafeer i dette landet, så vel som i noen store europeiske byer.

Perfekt design og optimal bærekraft i ett

Kaffekopper laget av kaffegrut opprinnelig idé

Hvordan oppbevarer du kaffegrutene best?

Ingenting er enklere enn det. Du må bare huske på at det er fare for mugg når kaffegrutet er fuktig, og derfor må det bare holdes rent og tørt. Du kan spre kaffegrynene i et tynt lag på en serveringsplate eller bakeplate og la dem tørke i noen timer ved romtemperatur eller i solen. Deretter kan du lagre det godt tørkede kaffegrutet i en murkrukke med for eksempel en vippetopp, og bruke det som du vil.

Freshideen -redaksjonen din ønsker deg masse moro med å prøve den og bruke den!

En verdifull råvare som kan gjøre underverker

kaffe-iskrem-kaffemaskin-kaffe-pulver-espresso

Oppbevar kaffegryn i en murkrukke

Den perfekte gjødsel for hagen og balkongen

kaffegrut som gjødsel for plenen

bruk kaffegrut som gjødsel for potteplanter

bruk kaffegrut som gjødsel i hagen

Innendørs planter og kaktuser setter også pris på kaffegrutene

kaffegrut som gjødsel for kaktus og potteblomster

Akkurat som huden og håret ditt …

naturlig kosmetikk med kaffegrut

kaffeskrubbe for ansikt og kropp

Lag din egen kaffeskrubbe med kaffegrut

kaffegrut til øyenbrynene

duft-og-skjønnhet-kaffe-aroma-såpe

Nyt den fantastiske smaken av kaffen din hver dag..

kaffegrut kaffekopp kaffebønner

… og la ham følge deg i huset og hagen, så vel som i velvære!

kaffegrut bruker diy kosmetiske produkter