Heldigvis er ikke limonade det eneste du kan gjøre med en sitron. Så hvis livet gir deg sitroner, kan du bare implementere noen av ideene fra listen nedenfor. Fordi denne frisk duftende frukten ikke bare er sunn, har den også en rekke nyttige egenskaper som gjør den til en effektiv hjelper på nesten alle områder av livet. Det velprøvde eksotiske som har erobret hele verden kan også hjelpe med rengjøring, vask, desinfisering, fjerning av vond lukt, etc. Avhengig av dine behov, kan du bruke sitronen annerledes hver gang. Se hvordan her nede.

Sitronen – en bemerkelsesverdig frukt fra sør

tips om hva du kan gjøre med en sitron

Sitronen nøytraliserer ubehagelig lukt

 • Sitronskall i søppeldunken: Fruktens sitronduft og essensielle oljer driver insekter bort og fungerer som et naturlig konserveringsmiddel. Bare legg litt sitronskall i bunnen av søppelet før du legger søppelet i. Kalk og appelsiner passer forresten også til dette.

 • Hvis kanalene er blokkert: Tilsett to ss natron og tilsett deretter saften av to sitroner. Vent et øyeblikk, og hell deretter varmt vann over det. Blandingen av disse to aktive ingrediensene frigjør kanalen fra organisk forurensning og sitronen gir samtidig en behagelig duft, samtidig som den beskytter miljøet.

Sitron og natron – en kraftig kombinasjon mot vond lukt

Lag dine egne rengjøringsprodukter med sitron og brus

 • tørket sitronskall til peisen: Bare kast noen av dem i den åpne ilden oftere. Fruktskallene brenner sakte, og resultatet er en herlig aroma.
 • Oppdater kjøleskapet: Ha litt sitronsaft på en bomullsdott eller svamp og sett den i kjøleskapet i noen timer. Du vil merke den nye forskjellen umiddelbart.
 • Lukt på romluften: Hvis du bruker en luftfukter hjemme, kan du tilsette litt sitronsaft i vannet til enheten.

Alternativt: tilsett 1-2 dråper sitronolje til vannet i luftfukteren

Sitron sunn Sitronolje mot depresjon

 • Oppdater hendene: Hvis du z. For eksempel, hvis du kokte løk, hvitløk eller fisk, lukter hendene ofte ganske dårlig etterpå. Du kan gjøre opp for det ved å gni hendene med en skiver sitron.
 • Søppelboksen: Med en skiver sitron i nærheten av søppelboksen, kan du merkbart svekke ubehagelige lukter.

Du kan lage originale lys selv av tomt sitronskall

DIY dekorasjonslys fra sitron selv

Sitronen renser og desinfiserer

 • Slik rengjør du skjærebrettet: Ha litt salt på skjærebrettet og gni det med en skiver sitron. Dette skaper en skrellende effekt og brettet frigjøres ikke bare fra smuss og fett, men desinfiseres samtidig.

I stedet for salt kan du også bruke natron

rengjør skjærebrettet med sitron

 • Fjern kalk fra kjelen: Hell saften av to sitroner i kjelen med litt vann og varm opp kort. La virke i noen minutter og skyll av.

 • Rengjøring av kaffekannen: Espressokaffekannen kan rengjøres på samme måte som kjelen ved å tilsette sitronsaft i stedet for kaffe og legge den på kokeplaten.

 • Rengjøring av mikrobølgeovnen: Den herdede, svarte resten i mikrobølgeovnen kan enkelt fjernes med ferskpresset sitronsaft. Legg en bolle med ca 1/2 liter vann og sitronsaft eller hele sitronskiver i mikrobølgeovnen og varm dem i 5 minutter på høyeste nivå. Etter det er det bare å tørke innsiden av mikrobølgeovnen med en fuktig klut. fullstendig!

Sitronen – et naturlig rengjøringsmiddel for alle formål

rengjør med sitron og brus

 • Rengjøring av vasken og vasken: Fortynn sitronsaft med vann i et forhold på 2: 1 og hell oppløsningen i en sprayflaske. Bare gjør det som du ville med vanlige vaskemidler.

 • Bedre rent kjøkkenriver: Ofte er de små åpningene i kjøkkenristen for vanskelige å rengjøre. Sitronen, som du bare gnir direkte på de skitne områdene, hjelper igjen.

Hvis huden er for sensitiv, anbefaler vi å bruke gummihansker

Rengjør kromvasker med sitron

 • Rengjør vinduer: I likhet med eddik er sitron perfekt for dine skitne vinduer, spesielt hvis de har fettflekker. Avhengig av hvor skittent det er, kan du legge sitronsaften ufortynnet direkte på vindusduken eller fortynne den med litt vann og spraye den på vinduet igjen ved hjelp av en sprayflaske.

 • Polering av møbler: Tilsett 1/2 ts sitronsaft til 100 ml olivenolje og bruk den til å polere treflatene. Olivenolje bryr seg om treverket og sitronen virker rensende og desinfiserende.

Benkeplaten på kjøkkenet har også godt av dette

Rengjør arbeidsflaten på kjøkkenet med sitron

 • Fjern rustflekker på marmor: La sitronsaft sitte på det berørte området i noen minutter, og skyll deretter av med lunkent vann. Du kan deretter polere marmoren litt med litt olje.

 • Kalkstein borte: Dryss de angrepne områdene med natron og hell straks sitronsaft på den. Tørk deretter av med en fuktig klut.
 • Rene smykker: Messing, kobber og sølv kan rengjøres perfekt med sitron. Misfarging og mørke flekker er borte på få minutter. Hvis smykket er for misfarget, kan du også tilsette litt eddik eller gni det av med finkornet natron og en myk klut.

 • Rengjøring av tregulv: Du kan også lage en flott, miljøvennlig gulvrenser selv ved å fortynne sitron med vann. Denne løsningen virker mot mugg og bakterier og sikrer en behagelig, frisk duft i de fire veggene.

Stol på naturens kraft for rengjøring også!

Naturlig rengjøringsmiddel. Eddik, natron, salt, sitron

Sitronen gjør deg vakrere

 • bruk mot kviser: 1 ss kokosnøttolje blandet med noen dråper sitronsaft har en antibakteriell og fuktighetsgivende effekt på ansiktet ditt.

 • Bekjempe hudormer: Gni de sarte områdene i ansiktet ditt enten direkte med en halv sitron eller med fortynnet sitronsaft på en bomullsdott.

 • Naturligvis krympe porene: Forbered en ansiktsmaske med saften av en sitron og en eggehvite. Påfør dette på ansiktet ditt og vent i omtrent 10 minutter. Vask deretter grundig med lunkent vann.

Skjem bort huden din og sansene dine med naturens gaver!

lag ansiktsmaske av egg og sitron selv

 • iverksette tiltak mot cellulitter: Med en hjemmelaget kroppsskrubbe laget av sitronsaft, revet sitronskall og sukker, masserer du disse kroppsdelene som er påvirket av cellulitt minst 2-3 ganger i uken.

 • mer glans for håret: Etter å ha vasket håret, bare skyll håret med fortynnet sitronsaft og la det tørke i solen hvis det er mulig.

 • hjelper mot flass: Gi deg selv en hodemassasje med 2 ss sitronsaft minst 2-3 ganger i uken, og flassene er snart borte.

Sitronen gir håret glans og helse

Før og etter skadet hårbehandling

Sitronen gir deg helse

 • Detox -kur hjemme: Drikk et glass sitronvann med 1/2 ts natron hver morgen i ca 2 uker på tom mage. Du kan deretter ta ytterligere to uker fri og gjøre behandlingen igjen. Hvis du er gravid eller lider av en sykdom, bør du definitivt spørre fastlegen din på forhånd.
 • Hold syre-base balansen i balanse: Drikk mye vann med noen dråper sitron hele dagen.

Ekstra tips: Spis bare økologiske sitroner!

Du kan drikke sitronvann på tom mage

drikke sitronvann som en detox -behandling

 • Sov bedre: Legg en skiver sitron ved siden av sengen hver kveld før sengetid. Neste dag er du mer uthvilt og i mye bedre humør.
 • bruk i stedet for blekemiddel: Bløtlegg først det hvite sengetøyet i varmt vann med sitronsaft og vask det deretter som vanlig. Sengetøyet er mye mer hudvennlig.

Beskytt miljøet og huden din!

blek klær med sitron for å forhindre flekker

 • penere negler: Bland 1 ss olivenolje med saften av en ferskpresset sitron og hold fingrene i den i noen minutter. Ved regelmessig bruk blir neglene hardere og misfarging er vanligvis også borte.

Stol på sitronens naturlige kraft og lev sunt!

Sitron som en kosmetisk ide for ansiktsrens

Bland forfriskende tørstslokkere fulle av vitaminer og mineraler!

sitronade detox sitron vann rips mynte

sunn drikke detox kur sitron chia frø

sitron limonade selv detox kur

Lag sitron selv med rosmarin detox vann

Styrk immunsystemet ditt med sitroner!

oppskåret sitronte tips for å sovne

sunne søvn tips sitron på soverommet

Forbered bakepulver-sitron-ansikts-peeling

Sitron mot sitronsaft i en bolle

Økologiske sitroner er forresten ypperlige leker for småbarn

organisk sitron i soverommet barnespill

lag en mus av sitron

Forbered ansiktsmasker, kroppsskrubb og leppeskrubb med sitron!

sitron-lime leppeskrubbeoppskrift

Epsom salt-effekt-bad-salt-lag-selv-sitron

Aromatiske oljer-bergamott-sitron

Gjør-det-selv-hårpleie-tips-honning-sitron-olivenolje-egg

bruk sitron mot kviser og hudormer

Bruk sitronen jevnlig i husarbeidet!

husholdningstips-stekeovn-rengjøring-sitron-bakepulver-kjøkken6

husholdnings-tips-ovn-rengjøring-sitron-bakepulver-ovn

rengjøring med sitron effektivt

Miljøvennlige naturlige rengjøringsmidler laget av sitron og natron på hvitt trebordBruk sitron på kjøkkenet når du vasker opp

Smak og dekorér hjemmet ditt med det strålende eksotiske!

vårdekorasjon-med-blomster-påske-egg-og-sitroner