Yoga eller barns yogaøvelser kan ha en veldig positiv effekt på barn og deres utvikling. Derfor er det fornuftig å introdusere de minste for yogaundervisning så tidlig som mulig. Men hvordan kan du sømløst og lekende integrere yoga i livet til unge (3-12 år)? Dette ville selvfølgelig være mulig hvis barns yogaøvelser ble presentert for de minste på en morsom og interessant måte. Dette er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt, fordi de fleste positurene (asanas) er oppkalt etter dyr. Oppmuntre barna til å brøle i Simhasana (Lion Pose) eller surfe på mattene sine i Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose). Barn vil elske å utføre holdningene til forskjellige levende vesener som de allerede kjenner og elsker.

Barnas yogaøvelser

Kids yoga øvelser sunne liv yoga øvelser for barn

Tren yoga fra en tidlig alder

Barn yoga øvelser holdning asana yoga øvelser for barn

Som et hjelpemiddel kan du bruke illustrerte bøker i begynnelsen, som viser de grunnleggende barnas yogaøvelser som morsomme dyrestillinger. Boken er for eksempel en av dem Zoo Zen: En yogahistorie for barn av Kristen Fischer. Med rimord presenterte forfatteren 10 stillinger med dyrenavn og fortalte imellom en historie om jenta Lyla, som lærer yoga av dyrene i dyrehagen. Boken gir grunnleggende instruksjoner og fargerike illustrasjoner for å få barna i bevegelse. 

Boken av Kristen Fischer Zoo Zen: En yogahistorie for barn

Zoo-Zen-Count-to-Ten-Kristen-Fischer Yoga øvelser for barn

Under det finner du fem positurer fra boken som vil fange og holde den lille oppmerksomheten. Og de vil sannsynligvis bli hengivne unge yogier i fremtiden. Yogastillinger er også veldig nyttige i øyeblikk når barnet trenger å roe seg ned eller bare vil være sterk. Bli med og minne barnet på å bare puste gjennom nesen. Pust inn og pust ut … føl deg rolig i hver pose!

Yoga øvelser for barn

Kids yoga øvelser sunt liv yoga øvelser for kids bridge

Simhasana (løveposisjon)

Moroa med å stikke tungen ut og skrike et brøl er det som gjør at løven poserer så tiltalende for barn. Ikke glem lydeffektene!

Brøl og vær fri som en løve og kjenn kraften – det kan vi lære best av barn

Barna yoga øvelser sunt liv yoga holdning løve

Hvordan lage løven: Knel på yogamatten og sitte komfortabelt på hælene. Legg hendene på knærne og strekk fingrene ut som klør. Stikk ut tunga di. Se med øynene til punktet mellom øyenbrynene. Brøl som en løve mens du puster ut.

Merudandasana (Bear Pose)

Hvem kan motstå en god likevektsstilling? Gå utover den normale treposisjonen og veiled barn til å sitte med beina oppreist uten å miste balansen. Hvis et annet brøl glir ut, så får det være.

Bære balanse holdning

Barn yoga øvelser bære pose yoga øvelser for barn

Hvordan lager du bjørnen: Sett deg ned på matten med fotsålene sammen. Ta dine store tær med pekefingrene og lene deg tilbake slik at du er balansert på rumpa. Strekk bena sakte oppover, ikke miste balansen, og fortsett å puste.

Padahastasana (gorilla positur)

Denne posen kan se ut som å bare bøye seg over, men hvis den læres riktig, vil den veilede barna om hvordan de skal brette seg fremover, noe som er nyttig for så mange andre positurer. Barna vil like å tråkke på innsiden av hendene eller gripe tak i tærne og stikke albuene ut. Begge håndtakene tilbyr morsomme variasjoner av en grunnholdning som barn har det gøy med.

Som en gorilla

Kids yoga øvelser sunt liv yoga øvelser for barn gorilla positur

Hvordan lager du gorillaen: Stå på matten med føttene i hoftebredde fra hverandre. Løft armene over hodet og bøy deg fremover i hoftene. Forleng hendene og legg fingrene og håndflatene godt under tåen. Hendene dine er nå under føttene dine. Det er greit å bøye knærne litt.

Utthan Pristhasana (øgle positur)

Barn er naturlig fleksible og kan derfor enkelt utføre avanserte positurer. Lizard -posen hjelper barna med å lære venstre og høyre når de strekker hofteområdet.

Det gjør øglen også

Yoga øvelser for barn

Hvordan lage øglen: Gå tilbake for å balansere på håndflatene og bøyde tær. Hold armene rett og ryggen lang og flat. legg høyre fot til høyre for høyre hånd. For en dypere strekk, legg underarmene på gulvet. Hold haken opp og se fremover. Tenk å være en firfirsle.

Mandukasana (froskepose)

Froskeposisjonen er ikke lett for alle voksne, men det er en lek for de fleste barn. Dine naturlig fleksible ben ser ut til å falle lett inn i denne posen, men du vil ikke kunne hoppe av matten som en ekte frosk.

Ha det gøy med disse 5 enkle yogaøvelsene for barn 

Barnas yogaøvelser bokyogaøvelser for barn

Hvordan lage frosken: komme i firbeint stilling. Gå ut så langt du kan med knærne. Ta albuene og underarmene under skuldrene på gulvet med håndflatene flate på gulvet.

Barnas yogaøvelser er faktisk veldig morsomme og bra for barna. Så ikke gå glipp av muligheten til å gjøre yoga med barna dine eller delta på klasser for foreldre og barn. Nyt tiden sammen og vær sunn!

Barnets kropp er veldig fleksibel

Barna yoga øvelser sunt liv yoga øvelser for barn yoga klasse

På grunn av dette kan barn strekke seg lett og uanstrengt

Barna yoga øvelser sunn livsstil yoga holdning Barna yoga øvelser sunn livsstil yoga holdninger barn

Slik vokser barn opp lykkelige og sunne

Barn Yoga øvelser Sport for barn Yoga øvelser for barn

Yogatimer for barn

Barna yogaBarnas yogaøvelser Yogaøvelser for barn