For millioner av mennesker over hele verden er sommeren den beste tiden å gå på lengre ferieturer og bli kjent med nye, ukjente steder, utforske fjerntliggende landskap og avlaste hverdagens stress. Vi antar også at en god ferie ikke bare inneholder mye sol, frisk luft, brede strender og høye fjell, men også deilige måltider er en del av det daglige programmet. Knasende wontons i Hong Kong, kremaktig Gouda i Amsterdam og en skje (eller to) stracciatella gelato i Portofino? Du kan unne deg alt dette på ferie, ikke sant? Ja, men festing av hjertens lyst i en uke ville gjort selv den mest ambisiøse turisten til en lat og uinteressert besøkende. Er det mulig å tilfredsstille Epicurean -trang mens du holder deg i god form og full av energi? Ernæringseksperter sier absolutt: Ja! Dette er fullt mulig hvis du opprettholder sunne matvaner og nyter mat og drikke i rimelig grad mens du er på ferie.

Å spise sunt på ferie er også veldig viktig

trender spiser sunt på ferie også

Vi har utarbeidet 5 verdifulle tips for alle som liker å reise om sunt kosthold, selv på ferie. Disse er ikke kompliserte i det hele tatt, men super enkle å følge. Hvis du holder våre råd i bakhodet, vil du definitivt ha en flott, begivenhetsrik og uforglemmelig ferie.

Tips 1: Helligdager begynner på flyplassen, hvor sunn mat er dagens rekkefølge!

Mange ferierende bukker under for fristelsen til å sette i gang ferieturen og kjøpe noe “sterkere” for turen så snart de ankommer flyplassen. Et sunt måltid eller mellommåltid før flyturen? Ja, hvorfor ikke, for mange passasjerer synes maten om bord er smakløs. Vårt råd er: I slike situasjoner er det bedre å spise noe friskt, for eksempel produkter som inneholder protein og fiber som humus, ferske grønnsaker, fettfattig ost og en håndfull mandler.

Men hvis du er typen som pleier å komme til flyplassen i siste liten, er det også mulig å finne sunne spisesteder etter ombordstigning. Vi anbefaler gresk yoghurt og frukt eller en proteinrik sandwich med kalkun og fullkornsbrød.

Få sunn mat til flyplassen!

trender reiser og ferier spiser frukt og grønnsaker

I verste fall, hvis du føler deg veldig sulten før flyturen, kan du bestille en frisk salat på en av flyplassrestaurantene, pluss grillet kylling og en passende dressing. Det viktigste og mest sunne tipset under hver flytur er veldig kort: drikk rikelig med vann. I 10.000 meters høyde er det fare for å føle deg dehydrert. Så drikk rikelig med vann, eple eller appelsinjuice for å bekjempe jetlag og tretthet ved landing.

Det er ekstremt viktig at du drikker nok vann!

sunn mat drikke nok vann mens du er på ferie

Nyt et deilig måltid i restauranten i nærheten

sunn mat i ferien, velg en passende restaurant nær flyplassen

Tips 2: Sunn mat tilbys ikke i hotellbaren

I hotellbaren kan du tilbringe mange hyggelige timer med venner og andre ferierende, men det er ingen sunn mat i ordets rette forstand. Snacks inneholder mye salt, kaker og andre godbiter for mye sukker. Vårt tips er: gå til et lokalt bondemarked for å velge noe ferskt som passer din smak. Det er også en morsom måte å bli kjent med de nye omgivelsene på nært hold. Få fersk frukt og små delikatesser og snacks i mellom, og du vil føle deg mett og glad når du reiser mellom de enkelte utfluktene på stedet.

Organiser en herlig lunsj på stranden

sunn mat på ferie hva du skal spise tips

Tips 3: Viktig regel for sunt å spise: ikke hopp over frokosten!

Selv på ferie er frokost det viktigste måltidet! Start hver dag med en stor frokost, og du vil føle deg godt og avslappet. De fleste hoteller har frokostbuffé. Vårt tips er: hopp over de søte bakverkene og baconet om morgenen, og velg en fyllingsproteinomelett, fullkornsbrød og smakfulle bær, rike på antioksidanter. På denne måten kan du lade batteriene for dagen, som kan være full av sightseeing eller sportsaktiviteter på ferie. Slik føler du deg veldig bra på ferie!

Spis en rikelig frokost på hotellrommet

trender liker frokost på sengen på ferie

Tips 4: Design måltidene dine i henhold til feriestedet

Før du drar på ferie, må du undersøke litt og finne de beste rettene i landet du planlegger å besøke. Skal du til Paris? Unn deg selv gleden av å spise en nybakt baguette ved siden av Eiffeltårnet. Glem brød i Tokyo, hvor du definitivt vil nyte sushi! Bestill pasta i Capri og en fiskefilet i Hellas. Å reise er alltid en flott opplevelse som vil bli husket lenge. Du vil ikke droppe den fantastiske ferien din ved å spise feil ting, gjør du? Unn deg en kaloririk lunsj hvis du planlegger å tilbringe ettermiddagen aktiv. Til middag bytter du til en lett meny, med lite protein og mye grønnsaker. Du vil ikke føle deg full om kvelden, og du har et viktig bonuspoeng: du sover bedre om natten!

Liker du sushi?

trender reiser og ferier spiser sushi i tokyo

Og har du noen gang prøvd baguettene som kjennetegner Paris??

trender hva du skal spise på ferie baguette i paris

Tips 5: Klassisk regel for sunt kosthold: Skjem bort deg selv, men bare med måte!

Du er på ferie, noe som betyr at du nå kan unne deg en dessert. Husk å nyte det sakte. Og ikke glem de skjulte kaloriene i alkohol. Det er bedre å unngå drinker som er for søte da de inneholder mye sukker. Det er bedre å holde seg til enkle cocktailer, for eksempel en drink med mye is eller et glass vin.

Vi ønsker deg en flott ferie, og ikke glem disse 5 viktige tipsene for sunt kosthold, selv under ferien!

trender som spiser sunt på ferietips for turister

sunt kostholdstips for turister i capri

sunn mat hva kan du spise på ferie

trender ferie i dubrovnik ikke gå glipp av frokost

sunt å spise frokost er viktig

trender reiser og ferier spiser baguette i paris