Hårtap er et av de vanligste problemene som rammer både menn og kvinner i dag. Bortsett fra genetiske faktorer er det forskjellige andre årsaker til hårtap, inkludert hypotyreose, stress, hormonell ubalanse, ernæringsmessige mangler, aldring, hodebunnsinfeksjoner, visse sykdommer eller medisiner, luftforurensning og dårlig blodsirkulasjon. Å miste 50 til 100 hårstrå per dag regnes som normalt (ikke bekymre deg, en normal hodebunn har rundt 100 000 hårstrå). Men når du mister mer hår, er det på tide å ta vare på håret og hodebunnen. Det er flere hjemmemedisiner for hårtap som du enkelt og enkelt kan bruke hjemme. Så her er noen av de effektive hjemmemedisinene som vil stoppe hårtap og fremme hårvekst.

Hvilke hjemmemedisiner for hårtap kjenner du??

Hjemmemedisiner for hårtap Oppretthold vakkert langt hår

Hvordan kan du forhindre og / eller bekjempe hårtap??

Hjemmemedisiner for hårtap

  1. Aloe vera

Aloe Vera er et effektivt hjemmemedisin for hårtap og for å fremme hårvekst. Det er også effektivt for å redusere hodebunnsproblemer som kløe og flass. Aloe Vera er lett alkalisk og gjenoppretter den naturlige pH i hodebunnen. Den kan også brukes til å behandle flass og stimulere hårvekst ved å trenge dypt inn i hodebunnen.

Aloe Vera kan gjøre underverker for helsen din

Hjemmemedisiner for hårtap aloe vera

Du trenger: et blad med aloe vera

Slik gjør du det: Ta aloe vera -bladet og trekk ut fruktkjøttet. Påfør håret og hodebunnen og la det virke i ca 45 minutter. Skyll deretter med vann. Gjør dette tre til fire ganger i uken for bedre resultater.

  1. Bukkehornkløverfrø

Bukkehornkløver eller metifrø er blant de mest effektive hjemmemedisinene for hårtap. Det reparerer hårsekkene og hjelper hårveksten. Bønnerike, som er rik på proteiner og nikotinsyre, styrker hårstrået og gjør håret sterkt, skinnende og langt.

Trekk helse fra naturen!

Hjemmemedisiner for hårtap fenegreekfrø

Du trenger: 1 kopp bukkehornkløverfrø

Slik gjør du det: Legg fenegreekfrøene i bløt i vann over natten. Neste dag, mal det opp til en fin pasta og påfør det på håret og hodebunnen. La massen sitte på hodet i omtrent 30 minutter. Du kan dekke hodebunnen med en dusjhette for å holde den fuktig. Etter 30 til 40 minutter, skyll dem av med vann. Du trenger ikke å bruke sjampo. Gjør dette to ganger i uken i en måned for å kontrollere hårtap og få vakre krøller.

  1. Kokosnøttmelk

Kokosmelk er rik på proteiner, mineraler og essensielle fettstoffer og virker mot hårtap, reduserer hårbrudd og fremmer hårvekst. Dette inneholder også kalium, som stimulerer hårvekst. Det fukter og styrker håret slik at det forblir skinnende og sunt. De antibakterielle egenskapene beskytter håret mot skader.

Påfør kokosmelk i håret ditt

Hjemmemedisiner for hårtap kokosmelk

Du trenger: 1 kopp kokosmelk. Du kan forberede disse ved å hakke kokosflakene i en mikser og presse ut melken.

Slik gjør du det: Masser kokosmelken inn i hodebunnen og håret. Påfør melken fra hodebunnen til hårspissene. Vri et håndkle rundt hodet ditt og la det stå i ca 20 til 30 minutter. Etter det, vask håret med en mild sjampo og kaldt vann. Gjør denne applikasjonen en gang i uken for effektive resultater.

Masser hodebunnen lett

Hjemmemedisiner for hodemassasje av håravfall

  1. Indisk stikkelsbær eller amla

Den indiske stikkelsbær eller amla er fullpakket med vitamin C, antioksidanter, antiinflammatoriske og eksfolierende egenskaper, og er et annet effektivt hjemmemedisin mot hårtap. En av årsakene til hårtap er mangel på vitamin C, så inntak av amla styrker hårsekkene. Det fremmer også raskere hårvekst og sikrer en sunn hodebunn. Amla sikrer ikke bare sunt og sterkt hår, men forhindrer også for tidlig grånende hår.

Disse eksotiske fruktene er veldig nyttige for håravfall

Hjemmemedisiner for hårtap Alma

Du trenger: For den første metoden trenger du 1 kopp kokosnøttolje og 4 til 5 tørkede stikkelsbær. For den andre metoden trenger du stikkelsbærpulver og limejuice.

Slik gjør du det: For den første metoden, tilsett de tørkede stikkelsbærene i kokosoljen og kok til oljen blir svart. La oljen nå romtemperatur, og masser den deretter inn i hodebunnen. La det virke i 30 minutter, vask deretter av med rent vann og sjampo.

Spenn hårmasken, la den stå på og skyll deretter av

Hjemmemedisiner for hårtap hårpleie

For den andre metoden, bland limejuice og amla pulver til en pasta. Masser dette inn i hodebunnen og håret. Dekk til hodet med en dusjhette for å unngå at blandingen tørker ut. La den stå på i en time og skyll den deretter av med lunkent vann. Gjenta dette to ganger i uken.

Klem juice fra rødbeter

Hjemmemedisiner for hårtap rødbetsjuice

  1. Rødbet

Rødbete inneholder vitamin C og B, kalium, kalsium, karbohydrater, protein og fosfor, som er viktige næringsstoffer for sunt hår. Det er en av de beste hårtapsmatene. Du kan konsumere det daglig for rask hårvekst.

Du trenger: et par rødbeter, 1 ss henna

Fremgangsmåte: Ha rødbetebladene i 2 kopper vann og kok til vannet er redusert til det halve. La det avkjøle, og sikt det deretter gjennom. Tilsett henna for å lage en pasta. Påfør dem på hodebunnen og håret. La den stå på i ca 20 minutter og skyll den deretter av med lunkent vann. Gjenta tre ganger i uken.

Ikke kast bladene i søppeldunken

friske rødbeteblader - frukt og grønnsaker

  1. Løkjuice

Løk kan gjøre underverker for håret ditt. Deres antibakterielle egenskaper bidrar til å bekjempe hodebunnsinfeksjoner, og svovelinnholdet forbedrer blodstrømmen til hårsekkene. Det fremmer hårvekst og kontrollerer hårtap.

Alle har løk hjemme

Hjemmemedisiner for hårtap løkjuice

Du trenger: juice av 1 løk og en bomullsdott. For å lage løkjuice, hakk løken og press deretter ut saften.

Slik gjør du det: Dypp bomullsdott i løksaften og påfør hodebunnen. La det virke i 20 til 30 minutter, vask deretter av med lunkent vann og en mild sjampo. Gjenta en gang i uken for å gjøre forskjellen.

Slik kan du lykkes med å bekjempe hårtap

Hjemmemedisiner for hårtap vakkert hår