Du har sikkert hørt det før: å gå ned i vekt starter i hodet. Vel, det kan være sant, men uten riktige vaner og vanlige handlinger forblir det bare på tankenivået. For å føle deg bra, respektere din egen kropp og la tankene vandre uten bekymringer, trenger du mer balanse og ro. Og disse kan oppnås desto bedre hvis du føler deg lettere og mer oppmerksom, både mentalt og fysisk. Med disse 8 vekttapstipsene vil vi gi deg noen tips som vil føre til mer letthet og velvære gjennom bærekraftig vekttap.

1. Farvel til sult!

farvel til sult slankingstips

Hvis du allerede har prøvd noen få dietter, er du sannsynligvis allerede kjent med den fryktede jojo-effekten etterpå, eller i det minste den ubehagelige følelsen av begrensning som du villig har akseptert. Det er faktisk ikke nødvendig å sulte for å gå ned i vekt. Men tvert imot. Hvis du stadig forbyr kroppen å ha kalorier den trenger for sin normale basale metabolisme (vanligvis mellom 1 og 1 for en voksen).

400 og 1900 kcal daglig), deretter bytter den til en hungersnødsmodus. Og det er akkurat det som er absolutt kontraproduktivt, for i denne modusen prøver kroppen å lagre enda mer fett for å sikre overlevelse.

Så i stedet for å sulte deg selv, ville det være mye mer effektivt hvis du valgte et balansert, fettfattig kosthold. Det er like viktig å være mer oppmerksom og øve bevisst nytelse. Strenge forbud lønner seg aldri. Prøv balanse og tillat deg selv noen desserter og søtsaker nå og da.

2. Reduser negativt stress

Ganske ung kvinne med hevede armer

En av de mest negative faktorene i hverdagen som ofte fører til vektøkning, er det som kalles negativt stress. Dette er ofte forbundet med frustrasjon og sløvhet som konsekvenser. Med denne typen stress frigjør kroppen konstant stresshormonet kortisol, noe som fører til matbehov og dannelse av magefett. Derfor bør du lete etter små tilfluktssteder eller lage korte øyeblikk av avslapning, spesielt på stressende dager. Det være seg 10 minutters meditasjon eller en kort spasertur i frisk luft. Disse bringer systemet tilbake i balanse og senker nivået av kortisol i blodet.

3. Øk stoffskiftet

kraften til krydder slankingstips

Samtidig bør du få stoffskiftet i gang. Og det fungerer ikke bare med trening og dyp pusting, men også med noen mirakelmatvarer, som ingefær og chili. De varme stoffene den inneholder stimulerer fordøyelsen, blodsirkulasjonen og sirkulasjonen. Regelmessig inntak av ingefær eller chili, og hvorfor ikke begge deler, vil få kiloene til å falle av seg selv. Ikke overdriv det, men nyt i moderate mengder og inkluder de to sunne matvarene i ditt daglige kosthold. Hva med for eksempel en energisk ingefærte, en chili con carne eller sterk ingefær-chilipepper, som avrundes med sitronsaft, gurkemeie og ceylonkanel?

4. Sport og trening

slanketips for yoga og sport

Selv om du ikke nødvendigvis trenger å være en idrettsutøver for å se slank og attraktiv ut, er det rett og slett ikke mulig å komme seg rundt vekttap for trening og sportsaktiviteter. Fordi bevegelse er kjent for å være liv! Så prøv å slå ditt svakere jeg og velg noen typer trening du liker best. Jogge, svømme, danse eller yoga – avhengig av din fysiske tilstand og personlige preferanser. Gjør dette minst 2-3 ganger i uken i mer enn 30 minutter om gangen. Du vil snart legge merke til den positive effekten, som ikke bare kan sees på vekten, men også i speilet.

5. Drikk nok vann

slankingstips for drikkevann

Alle barn vet det nå: Du må drikke nok! Dette er hovedsakelig fortsatt vann og usøtet te. Ferskpresset juice i moderate mengder og detox -vann er også ideelt for dette. I prinsippet gjelder følgende: tilstrekkelig daglig dose vann kan beregnes ved å multiplisere 30 ml vann per 1 kilo kroppsvekt. Generelt bør du drikke 1,5-2 liter vann eller usøtet, alkoholfri drikke hver dag.

Ekstra tips: Ofte handler det mer om tørst når du føler deg sulten. Prøv det selv og drikk et par slurker med vann hvis du føler deg litt sulten. I de fleste tilfeller vil denne antatte sultfølelsen forsvinne av seg selv, og du kan utsette måltidet eller hoppe over det.

Vårt favoritttriks: Det er faktisk mer en gammel detox -teknikk som var kjent i antikken. Drikk et glass varmt vann hver morgen på tom mage. Du kan også tilsette en skvett fersk sitronsaft for å forsterke den avgiftende effekten mye.

6. Unngå sukker

Kaffe uten sukker får deg til å føle deg mett

Det handler på ingen måte om å ikke konsumere noen karbohydrater i det hele tatt, bare redusere det unaturlige, bearbeidede sukkeret så mye som mulig. Fordi kroppen vår rett og slett ikke er laget for det og mer sannsynlig blir belastet av den. Dessverre er det ofte mye skjult sukker i mange matvarer, og derfor er det generelt lurt å unngå ferdige produkter så langt som mulig. Drikk også din kaffe eller te usøtet og bare unn deg søte desserter eller is fra tid til annen. Hvor strengt du håndterer det, avhenger selvfølgelig også av din egen holdning og psyke.

7. Få nok søvn

slankingstips får nok søvn

Og visste du at du kan gå ned i vekt selv mens du sover? Og det skal tas bokstavelig. Fordi når vi sover, øker nivået av hormonet leptin i blodet og sikrer tilstrekkelig metthetsfølelse. Samtidig synker nivået på de appetittøkende hormonene ghrelin og orexin og du blir ikke veldig sulten i løpet av dagen heller. Så prøv å få nok søvn regelmessig og sov deg selv mager på den måten.

8. Sats på kjærlighet

slanketips elsker deg selv

Kjærlighet spiller også en avgjørende rolle når det gjelder tips om vekttap, og ikke bare kjærlighet til andre, men fremfor alt for deg selv. Ikke vær for streng med deg selv og unn deg selv flere pauser, belønninger og lykkelige øyeblikk. Først av alt, godta kroppen din som den er og lytt til den mer. Han vil takke deg.

Forbud har mindre sjanse for suksess når det gjelder bærekraftig vekttap

slankingstips gå ned i vekt uten sult

Fortsatt stole på sunn mat og drikke

smoothie bowl sunne slanketips

Foretrekk verdifulle proteiner fra animalske og vegetabilske kilder

keton diett sunt protein slankingstips

sunne proteiner slankingstips

Tilbered deilige, sukkerfrie smoothies

sunne drinker og slankingstips for vann

Og bruk de fantastiske sommerdagene til å suge rikelig med sollys

slappe av sollys slanking tips