Vann er viktig for hver celle, vev og organ i kroppen vår. Den beste måten å holde seg hydrert på er å drikke nok vann. Men hva slags vann? Imidlertid er det mange som hevder at alkalisk vann er sunnere enn vann fra springen. Er det virkelig slik, og er det vitenskapelig bevist? I dag snakker vi om alkalisk vann. Hold deg til det …

Alkalisk vann: hva er det??

Alkalisk vann, høyt vann fra springen

Led en sunn livsstil og drikk fersk sitronvann

Alkalisk vann høy pH sunn livsstil sitronvann

Hva gjør alkalisk vann annerledes?

Vann er en kombinasjon av hydrogen og oksygen. Derfor kalles det også H2O. Vannets pH avgjør hvor surt det er og varierer fra 0 til 14. En pH på 7 regnes som nøytral. Dette anses derfor å være balansert mellom surt og grunnleggende. Hvis vannet er under 7 på pH -skalaen, er det “surt”. Hvis det er høyere enn 7, er det “alkalisk”.

Mål vannets pH med pH -strimler

Alkaliske vannstråler med høy pH

PH i tappevannet bør normalt være mellom 6,5 og 8,5. Kranvann har imidlertid en tendens til å falle under dette nivået – i området 4,3 til 5,3 – avhengig av hvor du bor.

Flaskevann kan være alkalisk etter forskjellige standarder. Alkalisk vann på flaske har en pH over 7. I noen tilfeller bruker produsenter spesialutstyr for å endre vannets kjemiske sammensetning. Og noen ganger tilfører de næringsstoffer til vannet for å endre pH.

Er flaskevann alkalisk?

Alkalisk vann flaskevann med høy pH

Til sammenligning: Appelsinjuice har en pH på 3,3 og svart kaffe rundt 5, rent vann har en nøytral pH på 7, men vann fra springen har en tendens til å gå under denne verdien.

Alkalisk vann på flaske

Alkalisk vannflaske med høy pH

Hvilke helsemessige fordeler tilskrives alkalisk vann??

Alkaliske vannelskere hevder at det økte hydrogeninnholdet gir større hydrering enn vanlig vann, spesielt etter en hard trening. De sier også at normalt drikkevann med en pH under 7 skaper for mye syre i blodet og cellene. De skylder på den lave pH -verdien til normalt vann for alle slags helseproblemer, fra osteoporose til kreft.

Drikk alkalisk vann etter trening

Alkalisk vann med høy pH -verdi, sunt livsstilsvann etter trening

Alkalisk vann reduserer angivelig surhet i blodet og:

  • forbedrer stoffskiftet;
  • øker energien;
  • bremser aldring;
  • forbedrer fordøyelsen;
  • reduserer bentap.

Tilhengere av høyt PH -vann sier at det også har makt til å sulte ut kreftceller.

Flaskevann med pH 8

Alkalisk vann med høy pH sunn livsstil

Alkalisk vann kan gjøre alt dette?

Helsepåstandene om alkalisk vann handler mer om salg enn vitenskap. Det er ikke nok studier til å støtte de påståtte helsemessige fordelene med alkalisk vann.

I tillegg kan kroppen din holde pH -verdien på et balansert nivå alene. Nyrene er et innebygd filtersystem. Det er deres jobb å balansere surheten i kroppen. Når blodet blir for surt, senker kroppen surheten ved å puste ut mer karbondioksid.

Helse fra naturen

Alkalisk vann med høy pH sunn livsstil tappevann

Magen spiller rollen som balanser. Magesaften – en kombinasjon av fordøyelsesenzymer og saltsyre – nøytraliserer alt du spiser og drikker. I utgangspunktet vil alkalisk vann forsure magen din på nytt før den kan gjøre det helsepåstandene lover.

Hvordan smaker alkalisk vann??

Alkalisk vann kan smake bittert eller forskjellig fra vann fra springen. Dette kan også endre smaken på alt du bruker den i, for eksempel kaffe eller te.

Sitronsaften øker vannets pH

Alkalisk vann med høy pH, sunn livsstil sitronsaft

Baking soda gjør også vann fra springen alkalisk

Alkalisk vann med høy pH natron sitronsaft

Er trygt for alkalisk vann?

Med mindre du har nyresykdom, utgjør alkalisk vann ingen alvorlig helserisiko. Det høye pH -nivået kan tørke ut huden og forårsake kløe eller urolig mage, men det er omtrent det.

Bare fordi alkalisk vann er trygt, betyr det ikke at det har noen helbredende eller forebyggende effekter på kroppen din. For å holde deg frisk, drikk imidlertid nok vann. Naturlig mineralvann eller vann fra springen har vist seg å være bra for kroppen din.

Drikkevann er sunt

Alkalisk vann med høy pH sunn livsstilsflaske

Hold deg hydrert og sunn!

Alkalisk vann, høy pH