Allehånde

Allspice – funnet av Columbus

Dette krydderet ble først oppdaget og beskrevet av Christopher Columbus. Likheten med svart pepper og beliggenheten førte til at Columbus ga navnet på krydderet jamaicansk pepper. Columbus tok med seg krydderet til Spania og ga det navnet “Pimienta”, som ganske enkelt betyr pepper på spansk.

Pimienta ble kalt all-seasoning fordi den er så lik pepper

Allehånde i nærheten

En viktig komponent i krydderblandingen i adventstiden

Allehånde -muffins

Fruktene av allehånde er grønne, umodne og runde, og når de tørker får de en mørk brun farge, noe som gjør dem enda mer lik den svarte paprikaen vi kjenner. Pimentokulene er bare større og smaken er enda mer intens. Lukten av allspice er forvirrende og minner en om nellik, noen ganger på kanel, noen ganger på muskatnøtt. I noen områder er krydderet fremdeles kjent som krydderfedd og er en uunnværlig del av krydderblandingen i advent. I indisk og arabisk mat blandes allehånde i karryblandingen. Kombinert med enebær og laurbærblader, gjør allspice sauerbraten eller andre retter enda bedre.

Bærene vokser på treet som kalles peppermyrte

Allehånde forskjellig grønt

Med dette aromatiske vidunderet krydres fisk og kjøtt, marinader og sauser til vilt tilberedes og forskjellige kompotter finpusses. En god idé er å putte noen av kornene i adventsstansen eller i fruktstansen. Du kan gi den vanlige gløgen en helt spesiell og individuell aroma.

På grunn av duften, som minner om kanel og nellik, kalles Jamaica pepper fremdeles en krydder

Allehånde store gode baller

De elskede pepperkakene inneholder også dette mirakelkryddet

Allehånde pepperkakestjerner

Du kan kombinere allehånde med sort pepper, laurbærblad, selleripære eller hvitløk. De aromatiske bærene bør ikke overdrives. Bruk ca 2-3 korn per 4 porsjoner for å unngå overdosering. Det er faktisk vanskelig å smake krydderet i en tallerken, og på grunn av de mange assosiasjonene til smaken, kalles fruktene av peppermyrten fremdeles alt-krydder eller krydder.

Melet blandet med aromatiske krydder får en helt annen betydning for sansene

Allehånde i melet

Hvis julen tar for lang tid for deg, kan du også bake informasjonskapsler på Helloween

Allehåndehelloween -kaker

Noen av dem vil definitivt vare til første advent

Allehånde forskjellige

Allehåndebærene er bevisst høstet umodne på grunn av det høye innholdet av eugenol – hovedkomponenten i de essensielle oljene i allehånde, som også er tilstede i nellikene.

På Jamaica, hvor peppermyrten kommer fra, brukes krydderkornene og oljene de inneholder som naturlige midler. Jamaikanerne bruker den til å tilberede aromatiske og helbredende teer.

Aromatiske krydder endrer karakteren til en hvilken som helst tradisjonell drink eller tallerken

Allehånde -te

Kaffekransene er også morsommere med en eksotisk krydderblanding

Allehånde allspice kardemomme

Du kan endre mye med noen få krydder av krydder

Pim ent mini

Ved alvorlige sykdommer, vanlig medisinering, graviditet og amming, vil det være tilrådelig å søke profesjonell råd før du spiser allspice.

Duften av deigen holder seg lenge i en lufttett boks

Pi ment blikk

Og når du har spist nok av dem, kan du alltid bruke kornene til andre formål

Pim ent forskjellige kjeder