Et populært middel eller det kraftigste afrodisiakum i verden?

Ifølge en utbredt legende ble jordbær ikke kjent i Europa før på 1500 -tallet, da en fransk offiser brakte denne himmelske frukten til sin ærede konge som en gave laget av chili. Jordbærene skulle muntre ham opp, fylle sjelen hans med kjærlighet og befri hjertet fra lidelse. Likevel virker det mye mer sannsynlig for historikere at de gamle romerne var godt klar over de mange sunne egenskapene til jordbær og deres store bruk som en effektiv medisin. Den saftige frukten hjalp våre forfedre med å bekjempe melankoli, besvimelse, høy feber, betennelse, blodforgiftning og nyrestein. På grunn av sin hjertelignende form var jordbæret et symbol på Venus – gudinnen for kjærlighet og skjønnhet, og fortjente derfor raskt rykte for å være et afrodisiakum. For middelalderske mennesker symboliserte jordbær perfeksjon, og derfor ble de et populært motiv for å dekorere store katedraler og katedraler.

spise jordbær og nyt livet

Fra planting til høsting

I beste fall bør jordbær plantes tidlig på våren (slutten av mars / begynnelsen av april). På grunn av kaldt stress om vinteren dør planten ved minus 18 grader, så du må velge stedet i hagen på en smart måte eller plante frukten i blomsterpotter, og når temperaturen synker, flytt den i drivhuset eller i huset ditt.

Uansett trenger de et solfylt og skjermet sted. Minst en måned før planting må jorden graves i 30-35 cm. arbeid dype furer og arbeid kompost eller gjødsel ned i jorda. Alt ugress må fjernes i prosessen. Plantene må være 15-20 cm. Begrav dem fra hverandre, mens radeavstanden er 30-40 cm. bør være. Etter planting må jordbærene vannes grundig; Etter tørking skal jorden mellom plantene graves forsiktig opp igjen. Før høsten bør avlingen vannes mindre, men mer rikelig. I slutten av november må jordbærsengene klargjøres for overvintring ved å dekke dem med halm, myk organisk jord eller furunåler. Når kvikksølvet stiger igjen i midten av mars, må du fjerne det selvlagde frostsikringsteppet. Jordbærene plantes i gjennomsnitt hvert 3-4 år.

Etter planting og rikelig vanning …

hvordan plante jordbær

… man venter utålmodig på de første røde fruktene!

den første frukten tidlig på våren

Hvis du velger jordbær i blomsterpotter, kan du ta dem med til vinterhagen for de kalde månedene

nyt høsten og lev sunt

Halmen fungerer som et frostsikret teppe

dekke med et frostbeskyttende teppe for vinteren

Jordbær Ernæringsverdier- Hvorfor fortjener jordbær en sentral plass på bordet ditt?

For å dra mest mulig fordel av de sunne egenskapene til jordbær, bør man nyte det naturlige råforbruket regelmessig. Bare 6-7 jordbær om dagen gir barnet ditt den nødvendige mengden vitamin C. 100 g. Jordbær inneholder 150 mg. Kalium, 25 mg. Kalsium, 23 mg. Fosfor, 30 kalorier, magnesium, mangan, kobber, vitamin E, K, C og mange vitaminer i B -gruppen. Når det gjelder det høye innholdet av antioksidanter, satte forskerne den saftige frukten på andreplass etter rips.

Jordbær Ernæringsverdier- Ganske velsmakende og sunt på samme tid

næringsverdier for jordbær sikrer vår helse

Siden de små røde fruktene er ganske rike på folsyre, beskytter de oss mot åreforkalkning, revmatoid artritt og forbedrer også hjernens ytelse. Regelmessig forbruk av jordbær reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, regulerer blodtrykket og senker kolesterolnivået. I tillegg hjelper vitamin C til å takle daglig stress og tretthet på våren, styrker immunsystemet og forhindrer mange betennelser. Fruktose og glukose som finnes her behandles raskt av kroppen, mens sitron- og kiselsyrene akselererer stoffskiftet og stimulerer appetitten. I tillegg beskytter de mange vitaminer og mineraler magen, fremmer fordøyelsen og hemmer avsetning av overflødig fett i kroppen. Takket være sitronsyren, bitterheten og det søte flettes sammen i den uimotståelige jordbærsmaken. Eteriske oljer gir frukten en særlig intens aroma. 

◊ Ekstra tips: I noen tilfeller kan overspising av jordbær påvirke skjoldbruskkjertelens evne til å trekke ut jod fra blodet..

Jordbær er mye brukt i kosmetikkindustrien 

lag en ansiktsmaske med jordbær selv

Jordbærene senker cellens aldring, eksfolierer huden og gir håret en spesiell glans. Jordbær brukes derfor i kosmetikkindustrien til fremstilling av forskjellige ansiktsmasker som skreller. De bekjemper til og med akne og anbefales for alle hudproblemer. I tillegg bleker de små fruktene effektivt tennene.

I videoen nedenfor finner du en fantastisk ansiktsmaske med jordbær for alle hudtyper

Jordbær renser, lyser og frisker opp huden og gir den kjedelige hudfargen en varig utstråling. De ble anerkjent som naturlige skjønnhetsprodukter av keiserinne Elisabeth av Østerrike – hver dag lå hun i et badekar fullt av jordbærjuice som veide rundt 15 kg. ferskpresset frukt.

Lagring av de små forførende røde fruktene

De nye jordbærsortene har lang holdbarhet og kan derfor beholde sine vitale vitaminer og mineraler i flere dager. Imidlertid er det en grunnleggende regel: For å holde seg frisk, må jordbærene aldri vaskes før de oppbevares i kjøleskapet! Hvis du fortsatt vil vaske fruktene på forhånd, så dryss dem med sukker! Dekk frukten med et lokk, ellers vil den absorbere luktene fra de andre matvarene i kjøleskapet. De frosne fruktene kan oppbevares i fryseren i opptil ti måneder. Umiddelbart før du spiser dem, kan de tines i mikrobølgeovnen ved hjelp av det aktuelle programmet.

For å bevare næringsverdiene til jordbærene, må de oppbevares i en plastboks med lokk

Oppbevar alltid jordbær med lokk

En søt og sunn fristelse i et glass

Jordbærene fungerer som basen mange populære desserter og har kommet inn i det siste forskjellige deilige vårsalatern før. De kan kombineres med andre ferske frukter som rabarbra eller med grønne grønnsaker og gir en utmerket ettersmak i munnen. Vår raske og enkle dessertoppskrift er en smart idé for hvordan du når som helst kan tilberede en deilig og imponerende dessert til familie og venner! Og så enkelt er det …

Ingrediensene som trengs:

  • 500 g. Jordbær
  • 150 g. shortbread
  • 400 g. yoghurt
  • 3 ss honning
  • 1 pakke vaniljesukker

Forberedelsen:

  • Hakk opp to shortbread-kjeks, og legg dem i et mellomstort vinglass. La 5-6 jordbær stå til side, da disse senere vil tjene som en dekorasjon av ditt kulinariske mesterverk. Skjær resten av frukten i små biter og legg dem direkte på kjeksene.
  • Rør sammen honning, yoghurt og vaniljesukker. Fordel den kremete blandingen i glassene. Pynt til slutt desserten med de resterende jordbærene.

Næringsverdier for jordbær- Den deilige desserten smiger ganen og gleder øynene samtidig

jordbær næringsverdi dessert i et glass

Saften kommer ut av jordbærene ved å tilsette sukker

Dryss jordbærene med sukker

Jordbær passer fantastisk godt til salat og mandler

salat jordbær og nøtter

Jordbær Ernæringsverdier- En populær og næringsrik salat som også hører hjemme på vegansk meny

deilig salat med grønne grønnsaker, sitron og jordbær

Nyt noen flere deilige bilder i galleriet vårt!

en deilig dessert for de varme vårdagene

Kake med jordbærtilberedning

pannekaker jordbærsaus  Forbered jordbær selv

Spis jordbær med sjokolade

sunne og smakfulle desserter med jordbær

muffins med jordbær som en søt fristelse

Drikk og nyt jordbærjuice